CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Sporanox, capsule




Compozitie - Sporanox, capsule
Capsule continand 100 mg itraconazol (cutii cu 15 buc.).

Actiune terapeutica - Sporanox, capsule
Antimicotic sintetic, derivat triazolic cu spectru larg de actiune. Itraconazol este activ fata de: dermatofiti (Trichophyton spp., Microsporum spp., Epidermophyton floccosum), levuri (Candida spp, Pityrosporum spp.) si alte ciuperci. Itraconazolul altereaza sinteza ergosterolului in celulele fungice, exercitand astfel efect antifungic. Concentratia plasmatica maxima de 150 mg/ml se realizeaza la un interval de 3-4 ore dupa administrarea per os a unei doze de 100 mg Sporanox. Eliminarea plasmatica este bifazica si timpul de injumatatire final este de 24 de ore. Produsul circula legat de proteinele plasmatice in proportie de 99,8%. Gradul de fixare in tesuturile keratice este de 5 ori mai mare decat cel plasmatic si eliminarea itraconazolului este legata de regenerarea epidermica. Concentratia terapeutica de substanta in piele ramane timp de 2-4 saptamani dupa un tratament de 4 saptamani. Substanta apare in sebuum si in sudoare. In tesutul vaginal doza terapeutica persista 2 zile dupa un tratament de 3 zile cu 200 mg itraconazol/zi. Substanta este metabolizata la nivel hepatic intr-un mare numar de metaboliti. Excretia substantei se face prin fecale (3-18%), prin urina (0,03%), sub forma activa si ca metaboliti inactivi (40%).

Indicatii - Sporanox, capsule
Candidoza vulvo-vaginala, pitiriasis versicolor, dermatofitii, keratite fungice si candidoza orala.

Doze si mod de administrare - Sporanox, capsule
Schemele de tratament sunt urmatoarele: -candidoza vulvo-vaginala: 2 capsule dimineata si seara, o zi; -pitiriasis versicolor: 2 capsule o data pe zi la 7 zile; -tirea corporis, tirea cruris: 1 capsula zilnic, 15 zile; -tirea pedis, tirea manus: 1 capsula zilnic, 15 zile; -candidoza orala: 1 capsula, 15 zile; -keratite fungice: 2 capsule o data pe zi, 21 de zile.

Reactii adverse - Sporanox, capsule
In general, efectele adverse apar la aproximativ 7,1% din pacientii tratati si constau in: greata, algii abdominale, dispepsie.

Contraindicatii - Sporanox, capsule
Femei in cursul sarcinii, alergie la produs.

Capsule continand 100 mg itraconazol (cutii cu 15 buc.). Antimicotic sintetic, derivat triazolic cu spectru larg de actiune. Itraconazol este activ fata de: dermatofiti (Trichophyton spp., Microsporum spp., Epidermophyton floccosum), levuri (Candida spp, Pityrosporum spp.) si alte ciuperci. Itraconazolul altereaza sinteza ergosterolului in celulele fungice, exercitand astfel efect antifungic. Concentratia plasmatica maxima de 150 mg/ml se realizeaza la un interval de 3-4 ore dupa administrarea per os a unei doze de 100 mg Sporanox. Eliminarea plasmatica este bifazica si timpul de injumatatire final este de 24 de ore. Produsul circula legat de proteinele plasmatice in proportie de 99,8%. Gradul de fixare in tesuturile keratice este de 5 ori mai mare decat cel plasmatic si eliminarea itraconazolului este legata de regenerarea epidermica. Concentratia terapeutica de substanta in piele ramane timp de 2-4 saptamani dupa un tratament de 4 saptamani. Substanta apare in sebuum si in sudoare. In tesutul vaginal doza terapeutica persista 2 zile dupa un tratament de 3 zile cu 200 mg itraconazol/zi. Substanta este metabolizata la nivel hepatic intr-un mare numar de metaboliti. Excretia substantei se face prin fecale (3-18%), prin urina (0,03%), sub forma activa si ca metaboliti inactivi (40%). Candidoza vulvo-vaginala, pitiriasis versicolor, dermatofitii, keratite fungice si candidoza orala. )))Doze si mod de administrare Schemele de tratament sunt urmatoarele: -candidoza vulvo-vaginala: 2 capsule dimineata si seara, o zi; -pitiriasis versicolor: 2 capsule o data pe zi la 7 zile; -tirea corporis, tirea cruris: 1 capsula zilnic, 15 zile; -tirea pedis, tirea manus: 1 capsula zilnic, 15 zile; -candidoza orala: 1 capsula, 15 zile; -keratite fungice: 2 capsule o data pe zi, 21 de zile. In general, efectele adverse apar la aproximativ 7,1% din pacientii tratati si constau in: greata, algii abdominale, dispepsie. )))Contraindicatii Femei in cursul sarcinii, alergie la produs.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente