CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Spirosine, flacoane injectabile
Compozitie - Spirosine, flacoane injectabile
Flacoane injectabile i.m. si i.v. a 1 g cefotaxima.

Actiune terapeutica - Spirosine, flacoane injectabile
Cefalosporina cu o puternica activitate antibacteriana. Concentratiile inhibitorii microbiene sunt extrem de joase pentru majoritatea germenilor, avand o actiune foarte puternica la locul infectiei. Este un antibiotic de electie cand se foloseste in monoterapie.

Indicatii - Spirosine, flacoane injectabile
Infectii cu germeni sensibili la produs: infectii renale si urinare, septicemii, endocardite, meningite, infectii abdominale, peritonite, infectii ale cailor biliare si ale tractului gastrointestinal, infectii ORL, infectii ginecologice, infectii osteo-articulare, ale pielii si partilor moi, gonococice, infectii neonatale. Produsul este indicat pentru toate varstele, de la copii nou-nascuti pana la adultii de toate varstele.

Doze si mod de administrare - Spirosine, flacoane injectabile
Calea de administrare si doza depind de natura si severitatea infectiilor cu germeni sensibili la cefotaxima. Adulti: 2 g/zi in injectii de 1 g in cazuri foarte grave, 3-4 g/zi. Daca este necesar, se pot administra 6 pana la 12 g/zi. In cazuri cu infectii gonococice se administreaza o doza unica de 1 g i.m. Copii si sugarii: dozele zilnice uzuale sunt de 50-100 mg/kg corp repartizate in 2-4 administrari. In cazuri exceptionale, posologia zilnica poate ajunge la 200 mg/kg corp. Se recomanda sa nu se depaseasca doza de 50 mg/kg corp pe zi in caz de imaturitate a functiei renale. In insuficienta renala, doza unitara ramane identica cu cea a subiectilor cu functie renala normala daca clearance-ul la creatinina este superior unei valori de 5 ml/minut; va fi diminuata la jumatate daca clearance-ul la creatinina este egal sau inferior valorii de 5 ml/minut.

Contraindicatii - Spirosine, flacoane injectabile
Cefotaxim este contraindicat subiectilor alergici la cefalosporine. In cazul utilizarii produsului i.m., nu se administreaza persoanelor alergice la lidocaina.

Masuri de precautie - Spirosine, flacoane injectabile
Utilizarea cefotaximului se face sub stricta supraveghere medicala a bolnavilor sensibili la penicilina si a femeilor insarcinate. Pentru administrare i.v. pulberea de cefotaxima se dizolva in ser fiziologic. Stabilitatea solutiei de cefotaxim de 1 g/250 ml pentru perfuzie in: clorura de sodiu 9, glucoza 5, solutie Ringer, este de 24 de ore la frigider. Produsul se conserva ferit de lumina si caldura. Nu se combina in solutie cu alte antibiotice.

Reactii adverse - Spirosine, flacoane injectabile
Reactii locale: s-au semnalat echimoze dupa administrarea i.v. si dureri dupa administrarea i.m. Reactii generale: eruptii cutanate, febra, eozinofilie; in cazuri exceptionale, diaree, leucopenie tranzitorie, cresterea pasagera a transaminazei si a fosfatazei alcaline.

Flacoane injectabile i.m. si i.v. a 1 g cefotaxima. Cefalosporina cu o puternica activitate antibacteriana. Concentratiile inhibitorii microbiene sunt extrem de joase pentru majoritatea germenilor, avand o actiune foarte puternica la locul infectiei. Este un antibiotic de electie cand se foloseste in monoterapie. Infectii cu germeni sensibili la produs: infectii renale si urinare, septicemii, endocardite, meningite, infectii abdominale, peritonite, infectii ale cailor biliare si ale tractului gastrointestinal, infectii ORL, infectii ginecologice, infectii osteo-articulare, ale pielii si partilor moi, gonococice, infectii neonatale. Produsul este indicat pentru toate varstele, de la copii nou-nascuti pana la adultii de toate varstele. )))Doze si mod de administrare Calea de administrare si doza depind de natura si severitatea infectiilor cu germeni sensibili la cefotaxima. Adulti: 2 g/zi in injectii de 1 g in cazuri foarte grave, 3-4 g/zi. Daca este necesar, se pot administra 6 pana la 12 g/zi. In cazuri cu infectii gonococice se administreaza o doza unica de 1 g i.m. Copii si sugarii: dozele zilnice uzuale sunt de 50-100 mg/kg corp repartizate in 2-4 administrari. In cazuri exceptionale, posologia zilnica poate ajunge la 200 mg/kg corp. Se recomanda sa nu se depaseasca doza de 50 mg/kg corp pe zi in caz de imaturitate a functiei renale. In insuficienta renala, doza unitara ramane identica cu cea a subiectilor cu functie renala normala daca clearance-ul la creatinina este superior unei valori de 5 ml/minut; va fi diminuata la jumatate daca clearance-ul la creatinina este egal sau inferior valorii de 5 ml/minut. )))Contraindicatii Cefotaxim este contraindicat subiectilor alergici la cefalosporine. In cazul utilizarii produsului i.m., nu se administreaza persoanelor alergice la lidocaina. )))Masuri de precautie Utilizarea cefotaximului se face sub stricta supraveghere medicala a bolnavilor sensibili la penicilina si a femeilor insarcinate. Pentru administrare i.v. pulberea de cefotaxima se dizolva in ser fiziologic. Stabilitatea solutiei de cefotaxim de 1 g/250 ml pentru perfuzie in: clorura de sodiu 9, glucoza 5, solutie Ringer, este de 24 de ore la frigider. Produsul se conserva ferit de lumina si caldura. Nu se combina in solutie cu alte antibiotice. Reactii locale: s-au semnalat echimoze dupa administrarea i.v. si dureri dupa administrarea i.m. Reactii generale: eruptii cutanate, febra, eozinofilie; in cazuri exceptionale, diaree, leucopenie tranzitorie, cresterea pasagera a transaminazei si a fosfatazei alcaline.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente