CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Spersallerg, solutie oftalmica




Compozitie - Spersallerg, solutie oftalmica
Flacon picator de 10 ml. Fiecare ml contine: clorhidrat de antazolina 0,5 mg, clorhidrat de tetrizolina 0,4 mg, hidroxipropilmetilceluloza; conservant: clorura de benzalconiu 0,15 mg.

Actiune terapeutica - Spersallerg, solutie oftalmica
Ca antialergic, tetrizolina actioneaza ca vasoconstrictor, eliminand iritatia si tumefactia inflamatorie a conjunctivei. Antazolina, agentul activ antialergic al Spersallerg-ului, este responsabila de blocarea competitiva a receptorilor H1 ai celulelor efectoare, reducand astfel efectele eliberarii histaminice la nivelul tesuturilor, impiedicand cresterea permeabilitatii capilare si, prin aceasta, contractia muschilor netezi. Datorita acestor proprietati, Spersallerg-ul este recomandat in tratamentul simptomatologiei aparute in urma eliberarii histaminice. Secretia lacrimala se reduce usor, in timp ce diametrul pupilar, acomodatia si presiunea intraoculara raman nemodificate. Proprietati farmacocinetice: dupa instilarea Spersallerg-ului, tetrizolina (alfa-simpatomimetic) se absoarbe prin vasele sanguine in cantitate extrem de mica. In contrast, antihistaminicele H1 se absorb rapid si usor.

Indicatii - Spersallerg, solutie oftalmica
Conjunctivite iritante, afectiuni alergice inflamatorii ale conjunctivei, in special in conjunctivita de primavara si cea din febra fanului.

Doze si mod de administrare - Spersallerg, solutie oftalmica
In faza acuta se administreaza o picatura la fiecare 3 ore, iar apoi pentru intretinere sunt suficiente 2-3 picaturi pe zi. In formele severe, Spersallerg poate fi utilizat o data pe ora, fara sa se constate reactii adverse. In cazul copiilor, nu se administreaza peste 1-2 picaturi zilnic.

Contraindicatii - Spersallerg, solutie oftalmica
Hipersensibilitate la ingrediente. Glaucom cu unghi ingust.

Masuri de precautie - Spersallerg, solutie oftalmica
La copii, doza trebuie stabilita foarte atent pentru a impiedica aparitia reactiilor adverse. Pacientilor cu lentile de contact li se poate instila Spersallerg doar atunci cand acestia nu le poarta. Sarcina si alaptare: nu exista studii privind administrarea Spersallerg-ului in perioada de sarcina sau de alaptare.

Reactii adverse - Spersallerg, solutie oftalmica
Dupa instilarea picaturilor poate fi resimtita uneori o usoara senzatie tranzitorie de arsura. Pot aparea, in special la copiii mici, cefalee, somnolenta, tahicardie. Se poate dezvolta o reactie de hipersensibilizare la ingrediente (mai ales la antazolina). Atentie! Flaconul trebuie inchis imediat dupa utilizare. Nu se foloseste mai mult de o luna dupa deschiderea flaconului. Medicamentul nu trebuie lasat la indemana copiilor.

Flacon picator de 10 ml. Fiecare ml contine: clorhidrat de antazolina 0,5 mg, clorhidrat de tetrizolina 0,4 mg, hidroxipropilmetilceluloza; conservant: clorura de benzalconiu 0,15 mg. Ca antialergic, tetrizolina actioneaza ca vasoconstrictor, eliminand iritatia si tumefactia inflamatorie a conjunctivei. Antazolina, agentul activ antialergic al Spersallerg-ului, este responsabila de blocarea competitiva a receptorilor H1 ai celulelor efectoare, reducand astfel efectele eliberarii histaminice la nivelul tesuturilor, impiedicand cresterea permeabilitatii capilare si, prin aceasta, contractia muschilor netezi. Datorita acestor proprietati, Spersallerg-ul este recomandat in tratamentul simptomatologiei aparute in urma eliberarii histaminice. Secretia lacrimala se reduce usor, in timp ce diametrul pupilar, acomodatia si presiunea intraoculara raman nemodificate. Proprietati farmacocinetice: dupa instilarea Spersallerg-ului, tetrizolina (alfa-simpatomimetic) se absoarbe prin vasele sanguine in cantitate extrem de mica. In contrast, antihistaminicele H1 se absorb rapid si usor. Conjunctivite iritante, afectiuni alergice inflamatorii ale conjunctivei, in special in conjunctivita de primavara si cea din febra fanului. )))Doze si mod de administrare In faza acuta se administreaza o picatura la fiecare 3 ore, iar apoi pentru intretinere sunt suficiente 2-3 picaturi pe zi. In formele severe, Spersallerg poate fi utilizat o data pe ora, fara sa se constate reactii adverse. In cazul copiilor, nu se administreaza peste 1-2 picaturi zilnic. ))) Contraindicatii Hipersensibilitate la ingrediente. Glaucom cu unghi ingust. )))Masuri de precautie La copii, doza trebuie stabilita foarte atent pentru a impiedica aparitia reactiilor adverse. Pacientilor cu lentile de contact li se poate instila Spersallerg doar atunci cand acestia nu le poarta. Sarcina si alaptare: nu exista studii privind administrarea Spersallerg-ului in perioada de sarcina sau de alaptare. Dupa instilarea picaturilor poate fi resimtita uneori o usoara senzatie tranzitorie de arsura. Pot aparea, in special la copiii mici, cefalee, somnolenta, tahicardie. Se poate dezvolta o reactie de hipersensibilizare la ingrediente (mai ales la antazolina). Atentie! Flaconul trebuie inchis imediat dupa utilizare. Nu se foloseste mai mult de o luna dupa deschiderea flaconului. Medicamentul nu trebuie lasat la indemana copiilor.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente