CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Sinecod, comprimate retard




Compozitie - Sinecod, comprimate retard
Comprimate retard continand butamirat citrat 50 mg.

Actiune terapeutica - Sinecod, comprimate retard
Butamiratul citric, singurul principiu activ al Sinecod este un supresor central al tusei si nu contine alcaloizi de opiu. In plus, Sinecod reduce rezistenta cailor aeriene, efect evidentiat prin imbunatatirea valorilor spirometrice. Antitusiv cu actiune centrala

Indicatii - Sinecod, comprimate retard
Tuse iritativa de diferite etiologii, sedarea pre- si postoperatorie a tusei sau pentru manevre de diagnostic (bronhoscopie).

Doze si mod de administrare - Sinecod, comprimate retard
Copii peste 12 ani: 1-2 comprimate/zi; adulti: 2-3 comprimate/zi in prize la 8-12 ore (fara a fi sfaramate).

Contraindicatii - Sinecod, comprimate retard
Hipersensibilitate la principiul activ.

Masuri de precautie - Sinecod, comprimate retard
Sarcina si alaptare: in studiile pe animale nu s-a observat nici un fel de efect advers fetal. Totusi, se recomanda ca Sinecod sa nu fie folosit in primul trimestru, iar in restul perioadei de sarcina acesta se va administra doar daca este necesar. In absenta datelor despre posibilitatea eliminarii in lapte a substantei active, se recomanda evitarea administrarii Sinecod in perioada de alaptare.

Reactii adverse - Sinecod, comprimate retard
Greata, diaree, eritem cutanat, vertij au fost observate intr-o proportie de circa 1% din cazurile tratate cu Sinecod, simptome care dispar dupa reducerea dozei sau intreruperea terapiei.

Comprimate retard continand butamirat citrat 50 mg. Butamiratul citric, singurul principiu activ al Sinecod este un supresor central al tusei si nu contine alcaloizi de opiu. In plus, Sinecod reduce rezistenta cailor aeriene, efect evidentiat prin imbunatatirea valorilor spirometrice. Antitusiv cu actiune centrala Tuse iritativa de diferite etiologii, sedarea pre- si postoperatorie a tusei sau pentru manevre de diagnostic (bronhoscopie). )))Doze si mod de administrare Copii peste 12 ani: 1-2 comprimate/zi; adulti: 2-3 comprimate/zi in prize la 8-12 ore (fara a fi sfaramate). )))Contraindicatii Hipersensibilitate la principiul activ. )))Masuri de precautie Sarcina si alaptare: in studiile pe animale nu s-a observat nici un fel de efect advers fetal. Totusi, se recomanda ca Sinecod sa nu fie folosit in primul trimestru, iar in restul perioadei de sarcina acesta se va administra doar daca este necesar. In absenta datelor despre posibilitatea eliminarii in lapte a substantei active, se recomanda evitarea administrarii Sinecod in perioada de alaptare. Greata, diaree, eritem cutanat, vertij au fost observate intr-o proportie de circa 1% din cazurile tratate cu Sinecod, simptome care dispar dupa reducerea dozei sau intreruperea terapiei.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente