CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Simulect, pulbere perfuzabila
Compozitie - Simulect, pulbere perfuzabila
Substanta activa basiliximab.

Actiune terapeutica - Simulect, pulbere perfuzabila
Basiliximab este un anticorp monoclonal sintetizat in laborator pentru a actiona impotriva receptorului CD25 de pe suprafata limfocitului T, implicat in rejetul de grefa. Receprorul CD 25 actioneaza ca receptor pentru interleukine, cu rol in proliferarea limfocitelor T. Prin administrarea de basiliximab, acesta blocheaza limfocitele T si astfel scad riscul de rejet al organului.

Indicatii - Simulect, pulbere perfuzabila
In profilaxia rejetului acut de organ, in transplantul alogen renal, de novo la pacienti si la adulti.

Doze si mod de administrare - Simulect, pulbere perfuzabila
Se administreaza numai de catre medici si sub supraveghere medicala. se administreaza in doua injectii: prima se administreaza cu 2 ore inainte de operatia de transplant, iar a doua la 4 zile de la transplant, cu exceptia cazului in care pacientul a prezentat reactie de respingere a grefei. La copii sub 35 kg se administreaza 20 mg , in doua prize a cate 10 mg. Administrarea se face fie lent in 20-30 minute, fie in bolus. La copii peste 35 kg si la adulti se administreaza 40 mg in prize, in doua prize a cate 10 mg.

Contrindicatii - Simulect, pulbere perfuzabila
La persoanele care prezinta hipersensibilitate la basiliximab, femei gravide si in cursul alaptarii.

Reactiile adverse - Simulect, pulbere perfuzabila
la dulti cele mai frecvente reactii adverse sunt: constipatia, infectiile de tract urinar, durerea, greata, edeme membre inferioare, hipertensiunea, anemia, cefaleea, hiperpotasemia, hipercolesterolemia, complicatii ale plagilor chirurgicale, cresterea in greutate, cresterea creatininei serice, hipofosfatemia, diareea, infectii frecvente ale tractului respirator superior. La copii cele mai frcvente efecte secundare sunt: infectiile de tract urinar, hipertricoza, rinitele, hipertensiunea, febra, tractului respirator superior, sepsis-ul si constipatia.

Substanta activa basiliximab. Basiliximab este un anticorp monoclonal sintetizat in laborator pentru a actiona impotriva receptorului CD25 de pe suprafata limfocitului T, implicat in rejetul de grefa. Receprorul CD 25 actioneaza ca receptor pentru interleukine, cu rol in proliferarea limfocitelor T. Prin administrarea de basiliximab, acesta blocheaza limfocitele T si astfel scad riscul de rejet al organului. In profilaxia rejetului acut de organ, in transplantul alogen renal, de novo la pacienti si la adulti. )))Doze si mod de administrare Se administreaza numai de catre medici si sub supraveghere medicala. se administreaza in doua injectii: prima se administreaza cu 2 ore inainte de operatia de transplant, iar a doua la 4 zile de la transplant, cu exceptia cazului in care pacientul a prezentat reactie de respingere a grefei. La copii sub 35 kg se administreaza 20 mg , in doua prize a cate 10 mg. Administrarea se face fie lent in 20-30 minute, fie in bolus. La copii peste 35 kg si la adulti se administreaza 40 mg in prize, in doua prize a cate 10 mg. )))Contrindicatii La persoanele care prezinta hipersensibilitate la basiliximab, femei gravide si in cursul alaptarii. )))Reactiile adverse la dulti cele mai frecvente reactii adverse sunt: constipatia, infectiile de tract urinar, durerea, greata, edeme membre inferioare, hipertensiunea, anemia, cefaleea, hiperpotasemia, hipercolesterolemia, complicatii ale plagilor chirurgicale, cresterea in greutate, cresterea creatininei serice, hipofosfatemia, diareea, infectii frecvente ale tractului respirator superior. La copii cele mai frcvente efecte secundare sunt: infectiile de tract urinar, hipertricoza, rinitele, hipertensiunea, febra, tractului respirator superior, sepsis-ul si constipatia.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente