CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Sificetina, solutie oftalmica




Compozitie - Sificetina, solutie oftalmica
Solutie oftalmica. Principii active: Cloramfenicol: 0,400 g. Excipienti: borax: 0,300 g; acid boric: 1,500 g; polisorbat 80: 0,300 g; lactoza: 1,600 g; fenol: 0,078 g; edetat de sodiu: 0,100 g; apa distilata pana la: 100,000 ml. Unguent oftalmic. Principii active: Cloramfenicol 1,000 g. Excipienti: lichid petrolatum 30,000 g; lanolin 20,000 g; petrolatum 100,000 g.

Actiune terapeutica - Sificetina, solutie oftalmica
Cloramfenicolul, un antibiotic cu un larg spectru antibacterian, incluzand germeni grampozitivi si gramnegativi si unele virusuri, este utilizat cu succes in tratamentul medical local si general. Sificetina, solutia oftalmica si unguentul oftalmic, contine cloramfenicol pur foarte activ in ambele forme.

Indicatii - Sificetina, solutie oftalmica
Se recomanda in toate infectiile oculare externe produse de germeni sensibili la cloramfenicol: conjunctivite, keratite, dacriocistite, trahom, traumatisme mecanice sau termice, infectii pre- si postoperatorii.

Doze si mode de administrare - Sificetina, solutie oftalmica
Se instileaza 1-2 picaturi sau se aplica o mica cantitate de unguent, in ochi de 3-8 ori pe zi, dupa sfatul medicului.

Contraindicatii - Sificetina, solutie oftalmica
Este contraindicat la pacientii cu hipersensibilitate la cloramfenicol.

Masuri de precautie - Sificetina, solutie oftalmica
Ca si la alte antibiotice, utilizarea indelungata poate produce dezvoltarea unor germeni rezistenti la tratament. Daca apar reactii de hipersensibilitate sau daca se dezvolta germeni rezistenti la tratament sau daca nu s-au obtinut rezultate terapeutice semnificative dupa o perioada relativ scurta de tratament, se recomanda intreruperea tratamentului si inlocuirea sa cu unul adecvat. La femei in timpul sarcinii si la copii, produsul trebuie administrat doar in caz de nevoie si sub strict control medical. Produsul poate fi toxic daca este ingerat accidental sau daca este utilizat in doze mari un timp indelungat. De aceea nu trebuie lasat la indemana copiilor. A nu se utiliza dupa 15 zile de la prima deschidere a flaconului.

Reactii adverse - Sificetina, solutie oftalmica
Pot aparea reactii de hipersensibilitate cum ar fi: senzatie de arsura, edem angioneurotic, urticarie sau dermatita maculopapuloasa. S-au semnalat cateva cazuri de hipoplazie medulara osoasa dupa utilizarea topica indelungata a cloramfenicolului. De aceea este bine ca produsul sa fie utilizat pe perioade scurte de timp, conform indicatiilor medicului.

Solutie oftalmica. Principii active: Cloramfenicol: 0,400 g. Excipienti: borax: 0,300 g; acid boric: 1,500 g; polisorbat 80: 0,300 g; lactoza: 1,600 g; fenol: 0,078 g; edetat de sodiu: 0,100 g; apa distilata pana la: 100,000 ml. Unguent oftalmic. Principii active: Cloramfenicol 1,000 g. Excipienti: lichid petrolatum 30,000 g; lanolin 20,000 g; petrolatum 100,000 g. Cloramfenicolul, un antibiotic cu un larg spectru antibacterian, incluzand germeni grampozitivi si gramnegativi si unele virusuri, este utilizat cu succes in tratamentul medical local si general. Sificetina, solutia oftalmica si unguentul oftalmic, contine cloramfenicol pur foarte activ in ambele forme. Se recomanda in toate infectiile oculare externe produse de germeni sensibili la cloramfenicol: conjunctivite, keratite, dacriocistite, trahom, traumatisme mecanice sau termice, infectii pre- si postoperatorii. )))Doze si mode de administrare Se instileaza 1-2 picaturi sau se aplica o mica cantitate de unguent, in ochi de 3-8 ori pe zi, dupa sfatul medicului. )))Contraindicatii Este contraindicat la pacientii cu hipersensibilitate la cloramfenicol. )))Masuri de precautie Ca si la alte antibiotice, utilizarea indelungata poate produce dezvoltarea unor germeni rezistenti la tratament. Daca apar reactii de hipersensibilitate sau daca se dezvolta germeni rezistenti la tratament sau daca nu s-au obtinut rezultate terapeutice semnificative dupa o perioada relativ scurta de tratament, se recomanda intreruperea tratamentului si inlocuirea sa cu unul adecvat. La femei in timpul sarcinii si la copii, produsul trebuie administrat doar in caz de nevoie si sub strict control medical. Produsul poate fi toxic daca este ingerat accidental sau daca este utilizat in doze mari un timp indelungat. De aceea nu trebuie lasat la indemana copiilor. A nu se utiliza dupa 15 zile de la prima deschidere a flaconului. Pot aparea reactii de hipersensibilitate cum ar fi: senzatie de arsura, edem angioneurotic, urticarie sau dermatita maculopapuloasa. S-au semnalat cateva cazuri de hipoplazie medulara osoasa dupa utilizarea topica indelungata a cloramfenicolului. De aceea este bine ca produsul sa fie utilizat pe perioade scurte de timp, conform indicatiilor medicului.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente