CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Sicalgin, comprimate
Compozitie - Sicalgin, comprimate
1 comprimat contine 400 mg acid acetilsalicilic si 40 mg cafeina anhidra.

Actiune terapeutica - Sicalgin, comprimate
Analgezic, antipiretic, antiinflamator - antireumatic, antiagregant plachetar, inhibitor al sintezei prostaglandinelor prin acidul acetilsalicilic si antimigrenos si slab stimulent psihomotor prin cafeina.

Indicatii - Sicalgin, comprimate
Cefalee, nevralgii, stari febrile, dureri postoperatorii.

Doze si mod de administrare - Sicalgin, comprimate
Cate 1 comprimat la nevoie, repetat de 3-4 ori pe zi.

Contraindicatii - Sicalgin, comprimate
Alergie sau intoleranta la salicilati si antiinflamatorii nesteroidiene; ulcer gastroduodenal in evolutie, boli hemoragice si risc de hemoragii.

Masuri de precautie - Sicalgin, comprimate
Prudenta in boala ulceroasa neevolutiva, astm bronsic, la renali (in administrarea prelungita) si in timpul sarcinii (se va evita in primul trimestru si in utima luna de sarcina). Interactiuni medicamentoase: Se administreaza cu prudenta sau se evita (dupa caz) asocierea cu: anticoagulante cumarinice (risc crescut de hemoragii), glucocorticoizi (risc de ulcer si hemoragii), metotrexat (creste toxicitatea acestuia), sulfamide antidiabetice (risc de hipoglicemie), probenecid si sulfinpirazona (efect uricozuric scazut), spironolactona (efect diuretic scazut).

Reactii adverse - Sicalgin, comprimate
Epigastralgii, greata, varsaturi, reactii alergice diverse, eruptii cutanate, bronhospasm, rar reactii anafilactoide diverse, cu asfixie sau colaps (intoleranta incrucisata pentru toate inhibitoarele sintezei prostaglandinelor), tulburari de ritm si cresteri ale valorilor tensiunii arteriale.

1 comprimat contine 400 mg acid acetilsalicilic si 40 mg cafeina anhidra. Analgezic, antipiretic, antiinflamator - antireumatic, antiagregant plachetar, inhibitor al sintezei prostaglandinelor prin acidul acetilsalicilic si antimigrenos si slab stimulent psihomotor prin cafeina. Cefalee, nevralgii, stari febrile, dureri postoperatorii. )))Doze si mod de administrare Cate 1 comprimat la nevoie, repetat de 3-4 ori pe zi. )))Contraindicatii Alergie sau intoleranta la salicilati si antiinflamatorii nesteroidiene; ulcer gastroduodenal in evolutie, boli hemoragice si risc de hemoragii. )))Masuri de precautie Prudenta in boala ulceroasa neevolutiva, astm bronsic, la renali (in administrarea prelungita) si in timpul sarcinii (se va evita in primul trimestru si in utima luna de sarcina). Interactiuni medicamentoase: Se administreaza cu prudenta sau se evita (dupa caz) asocierea cu: anticoagulante cumarinice (risc crescut de hemoragii), glucocorticoizi (risc de ulcer si hemoragii), metotrexat (creste toxicitatea acestuia), sulfamide antidiabetice (risc de hipoglicemie), probenecid si sulfinpirazona (efect uricozuric scazut), spironolactona (efect diuretic scazut). Epigastralgii, greata, varsaturi, reactii alergice diverse, eruptii cutanate, bronhospasm, rar reactii anafilactoide diverse, cu asfixie sau colaps (intoleranta incrucisata pentru toate inhibitoarele sintezei prostaglandinelor), tulburari de ritm si cresteri ale valorilor tensiunii arteriale.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente