CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Ser anticarbunos nativ




Compozitie - Ser anticarbunos nativ
Serul anticarbunos nativ este un preparat antitoxic, constand din ser de la caii hiperimunizati cu tulpini de B. anthracis acapsulogene si edematogene. Serul anticarbunos se livreaza in fiole continand 20 ml. Prezervant: Fenol 4%.

Actiune terapeutica - Ser anticarbunos nativ
Prin aport de anticorpi specifici protejeaza organismul fata de infectia cu B. anthracis.

Indicatii - Ser anticarbunos nativ
Se foloseste in tratamentul infectiilor cu bacteria carbunoasa (B. anthracis): carbune cutanat (pustula maligna, edemul malign), carbune visceral (pulmonar, intestinal, forma meningiana), septicemie carbunoasa.

Doze si mod de administrare - Ser anticarbunos nativ
Dozele de ser se stabilesc si se administreaza in functie de forma bolii: -pustula maligna: 60-100 ml zilnic, celelalte forme: 100-200 ml zilnic. Calea de administrare: de preferinta intramusculara; se poate utiliza si calea intravenoasa. Durata tratamentului: 2-4 zile. Se recomanda concomitent cu tratamentul seroterapeutic si administrarea de antibiotice (penicilina).

Contraindicatii - Ser anticarbunos nativ
Nu are.

Masuri de precautie - Ser anticarbunos nativ
Serul se va administra numai dupa testarea sensibilitatii bolnavului si eventual desensibilizarea lui.

Reactii adverse - Ser anticarbunos nativ
Pot aparea accidente alergice de tip imediat (soc anafilactic) sau tardiv (boala fanului) si in acest caz se va face un tratament corespunzator. Conditii de pastrare: Serul se va pastra la intuneric, la o temperatura de +4C - +15C. Termen de valabilitate: Durata eficacitatii serului este de 2 ani de la eliberarea numarului de control si este mentionata pe fiola.

Serul anticarbunos nativ este un preparat antitoxic, constand din ser de la caii hiperimunizati cu tulpini de B. anthracis acapsulogene si edematogene. Serul anticarbunos se livreaza in fiole continand 20 ml. Prezervant: Fenol 4%. Prin aport de anticorpi specifici protejeaza organismul fata de infectia cu B. anthracis. Se foloseste in tratamentul infectiilor cu bacteria carbunoasa (B. anthracis): carbune cutanat (pustula maligna, edemul malign), carbune visceral (pulmonar, intestinal, forma meningiana), septicemie carbunoasa. )))Doze si mod de administrare Dozele de ser se stabilesc si se administreaza in functie de forma bolii: -pustula maligna: 60-100 ml zilnic, celelalte forme: 100-200 ml zilnic. Calea de administrare: de preferinta intramusculara; se poate utiliza si calea intravenoasa. Durata tratamentului: 2-4 zile. Se recomanda concomitent cu tratamentul seroterapeutic si administrarea de antibiotice (penicilina). )))Contraindicatii Nu are. )))Masuri de precautie Serul se va administra numai dupa testarea sensibilitatii bolnavului si eventual desensibilizarea lui. Pot aparea accidente alergice de tip imediat (soc anafilactic) sau tardiv (boala fanului) si in acest caz se va face un tratament corespunzator. Conditii de pastrare: Serul se va pastra la intuneric, la o temperatura de +4C - +15C. Termen de valabilitate: Durata eficacitatii serului este de 2 ani de la eliberarea numarului de control si este mentionata pe fiola.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente