CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Septozol, solutie uz extern




Compozitie - Septozol, solutie uz extern
Solutie pentru uz extern continand iod 3 g, nonilfenolpolietoxilat 17 g, alcool izopropilic 1 g, apa dist. 69 g (flac. cu 500 ml).

Actiune terapeutica - Septozol, solutie uz extern
Iodoformul rezultat din complexarea iodului cu un surfactant neionic are actiune antiseptica si dezinfectanta (prin iod) si de curatire (prin detergent). Efectul se mentine in prezenta produselor biologice.

Indicatii - Septozol, solutie uz extern
Antiseptic pentru piele si mucoase, in aplicatii locale. Dezinfectant pentru instrumentar nemetalic (sonde, catetere etc.)

Doze si mod de administrare - Septozol, solutie uz extern
Diluat 1/10: antiseptic pentru piele si mucoase, in aplicatii locale. Diluat 1/20: dezinfectant pentru instrumentar nemetalic (sonde, catetere etc.)

Contraindicatii - Septozol, solutie uz extern
Alergie specifica; se evita contactul cu ochii, nu se aplica pe arsuri intinse (peste 20% din suprafata corporala); nu se asociaza cu compusi mercuriali.

Reactii adverse - Septozol, solutie uz extern
Rareori reactii alergice.

Solutie pentru uz extern continand iod 3 g, nonilfenolpolietoxilat 17 g, alcool izopropilic 1 g, apa dist. 69 g (flac. cu 500 ml). Iodoformul rezultat din complexarea iodului cu un surfactant neionic are actiune antiseptica si dezinfectanta (prin iod) si de curatire (prin detergent). Efectul se mentine in prezenta produselor biologice. Antiseptic pentru piele si mucoase, in aplicatii locale. Dezinfectant pentru instrumentar nemetalic (sonde, catetere etc.) )))Doze si mod de administrare Diluat 1/10: antiseptic pentru piele si mucoase, in aplicatii locale. Diluat 1/20: dezinfectant pentru instrumentar nemetalic (sonde, catetere etc.) )))Contraindicatii Alergie specifica; se evita contactul cu ochii, nu se aplica pe arsuri intinse (peste 20% din suprafata corporala); nu se asociaza cu compusi mercuriali. Rareori reactii alergice.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente