CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Semen lini samanta de in, fragmente




Administrarea interna a preparatelor pe baza de in - Semen lini samanta de in, fragmente
In caz de constipatie, semintele de in se iau intern (1-2 linguri) cu apa. in celalalte tulburari in care inul se recomanda, se administreaza un macerat obtinut dintr-o lingura de seminte tinute in apa, timp de o ora, la temperatura camerei. Dupa scurgerea timpului de macerare, lichidul se strecoara si se bea dintr-o data. Se recomanda sa se prepare si sa se bea 3-4 astfel de portii pe zi. Uleiul de in se administreaza ca atare (2-2 lingurite pe zi) sau se foloseste in salatele de cruditati.

Contraindicatii, reactii adverse - Semen lini samanta de in, fragmente
Faina de in (Farina Lini) nu se administreaza intern, caci contine glicozizi care se transforma in acid cianhidric, substanta iritanta si toxica pentru tubul digestiv. Semintele de in folosite in fitoterapie, trebuie sa fie mature (coapte) si in stare buna (semintele rancede sunt toxice). Mucilagiile din semintele de in pot interactiona in mod negativ cu principiile laxative sau purgative ale diferitelor produse farmaceutice, folosirea lor concomitenta fiind contraindicata. S-a constatat ca toate preparatele pe baza de seminte de in, care se administreaza intern, reduc considerabil absorbtia tuturor substantelor din medicamente . Nu se administreaza seminte intregi in caz de obstructii sau hemoragii ale tubului digestiv. Este bine sa nu se recurga la tratamente interne pe baza de in in sarcina, alaptare si cancer de prostata."

)))Administrarea interna a preparatelor pe baza de in In caz de constipatie, semintele de in se iau intern (1-2 linguri) cu apa. in celalalte tulburari in care inul se recomanda, se administreaza un macerat obtinut dintr-o lingura de seminte tinute in apa, timp de o ora, la temperatura camerei. Dupa scurgerea timpului de macerare, lichidul se strecoara si se bea dintr-o data. Se recomanda sa se prepare si sa se bea 3-4 astfel de portii pe zi. Uleiul de in se administreaza ca atare (2-2 lingurite pe zi) sau se foloseste in salatele de cruditati. )))Contraindicatii, reactii adverse Faina de in (Farina Lini) nu se administreaza intern, caci contine glicozizi care se transforma in acid cianhidric, substanta iritanta si toxica pentru tubul digestiv. Semintele de in folosite in fitoterapie, trebuie sa fie mature (coapte) si in stare buna (semintele rancede sunt toxice). Mucilagiile din semintele de in pot interactiona in mod negativ cu principiile laxative sau purgative ale diferitelor produse farmaceutice, folosirea lor concomitenta fiind contraindicata. S-a constatat ca toate preparatele pe baza de seminte de in, care se administreaza intern, reduc considerabil absorbtia tuturor substantelor din medicamente . Nu se administreaza seminte intregi in caz de obstructii sau hemoragii ale tubului digestiv. Este bine sa nu se recurga la tratamente interne pe baza de in in sarcina, alaptare si cancer de prostata."
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente