CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Semap, comprimate




Actiune terapeutica - Semap, comprimate
Neuroleptic incisiv din grupa difenilbutilpiperidinelor, are proprietati antidelirante si antiautistice marcate. Nu are practic efect sedativ si nu provoaca hipotensiune arteriala. Efectul, de lunga durata, se mentine timp de o saptamana, in conditiile administrarii orale.

Indicatii - Semap, comprimate
Este de ales in schizofrenia cronica cu autism, lipsa de initiativa, activitate scazuta, socializare slaba.

Doze si mod de administrare - Semap, comprimate
Doza obisnuita este de 2-3 comprimate (40-60 mg) o data/saptamana (cu variatii intre 1 comprimat si 4 comprimate), timp indelungat (luni, chiar 1-2 ani).

Contraindicatii - Semap, comprimate
Prezenta de tulburari extrapiramidale.

Masuri de precautie - Semap, comprimate
Prudenta la bolnavii cu depresie endogena si alte stari depresive, in afectiunile cardio-vasculare grave, insuficienta renala si hepatica (doze mici), la batrani. In timpul sarcini se folosesc numai cu indicatie medicala stricta si cu multa prudenta. Se vor evita bauturile alcoolice. Nu se asociaza cu levodopa (impiedica efectul antiparkinsonian). Prudenta cand se asociaza cu alte deprimante centrale si cu antihipertensive (potentare).

Reactii adverse - Semap, comprimate
Uneori simptome motorii extrapiramidale, indeosebi akatisie, mai frecvent in primele 3 zile de la administrare (se imparte doza, administrandu-se de 2 ori/saptamana, eventual se asociaza Romparkin sau alte parkinsoniene anticolinergice). Ocazional oboseala, agitatie. Rareori tulburari endocrine prin hiperprolactinemie - angorjarea sanilor, ginecomastie, galactoree, oligomenoree, micsorarea potentei sexuale la barbati.

Neuroleptic incisiv din grupa difenilbutilpiperidinelor, are proprietati antidelirante si antiautistice marcate. Nu are practic efect sedativ si nu provoaca hipotensiune arteriala. Efectul, de lunga durata, se mentine timp de o saptamana, in conditiile administrarii orale. Este de ales in schizofrenia cronica cu autism, lipsa de initiativa, activitate scazuta, socializare slaba. )))Doze si mod de administrare Doza obisnuita este de 2-3 comprimate (40-60 mg) o data/saptamana (cu variatii intre 1 comprimat si 4 comprimate), timp indelungat (luni, chiar 1-2 ani). )))Contraindicatii Prezenta de tulburari extrapiramidale. )))Masuri de precautie Prudenta la bolnavii cu depresie endogena si alte stari depresive, in afectiunile cardio-vasculare grave, insuficienta renala si hepatica (doze mici), la batrani. In timpul sarcini se folosesc numai cu indicatie medicala stricta si cu multa prudenta. Se vor evita bauturile alcoolice. Nu se asociaza cu levodopa (impiedica efectul antiparkinsonian). Prudenta cand se asociaza cu alte deprimante centrale si cu antihipertensive (potentare). Uneori simptome motorii extrapiramidale, indeosebi akatisie, mai frecvent in primele 3 zile de la administrare (se imparte doza, administrandu-se de 2 ori/saptamana, eventual se asociaza Romparkin sau alte parkinsoniene anticolinergice). Ocazional oboseala, agitatie. Rareori tulburari endocrine prin hiperprolactinemie - angorjarea sanilor, ginecomastie, galactoree, oligomenoree, micsorarea potentei sexuale la barbati.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente