CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Scobut, drajeuri




Compozitie - Scobut, drajeuri
Drajeuri cu 10 mg bromura de butilscopolamoniu.

Actiune terapeutica - Scobut, drajeuri
Derivat de amoniu cuaternar al scopolaminei. Absorbtie variabila, inegala din tubul digestiv. Excretie prin fecale si urina. Actiune antispastica asemanatoare scopolaminei, mai ales asupra tubului digestiv (stomac, intestin, cai biliare), cailor urinare si uterului. Efectele asupra ochiului, secretiilor, SNC si inimii sunt slabe. Scade volumul si aciditatea sucului gastric, secretia salivara si pancreatica. Efectele sunt de scurta durata.

Indicatii - Scobut, drajeuri
Ulcer gastric si duodenal, constipatie spastica, colecistita acuta si cronica, gastroduodenita, diskinezie biliara hipertona, spasm piloric, colita nefritica si biliara, dismenoree, rau de miscare. Adjuvant in gastro-, recto- si esofagoscopii.

Doze si mod de administrare - Scobut, drajeuri
Adulti, 10-20 mg de 3-4 ori pe zi. Copii, de la 3 ani: 5-10 mg de 1-3 ori pe zi.

Contraindicatii - Scobut, drajeuri
Abdomen acut, glaucom, adenom de prostata, ileus paralitic. Precautii in constipatia hipotona, la conducatori auto, cardiopatia ischemica avansata, la asocierea cu amantadina, antidepresive triciclice, chinidina. Nu se asociaza cu alcool.

Reactii adverse - Scobut, drajeuri
Tulburari de vedere, constipatie, uscaciunea gurii, tahicardie, tulburari de mictiune, depresiunea SNC.

Drajeuri cu 10 mg bromura de butilscopolamoniu. Derivat de amoniu cuaternar al scopolaminei. Absorbtie variabila, inegala din tubul digestiv. Excretie prin fecale si urina. Actiune antispastica asemanatoare scopolaminei, mai ales asupra tubului digestiv (stomac, intestin, cai biliare), cailor urinare si uterului. Efectele asupra ochiului, secretiilor, SNC si inimii sunt slabe. Scade volumul si aciditatea sucului gastric, secretia salivara si pancreatica. Efectele sunt de scurta durata. Ulcer gastric si duodenal, constipatie spastica, colecistita acuta si cronica, gastroduodenita, diskinezie biliara hipertona, spasm piloric, colita nefritica si biliara, dismenoree, rau de miscare. Adjuvant in gastro-, recto- si esofagoscopii. )))Doze si mod de administrare Adulti, 10-20 mg de 3-4 ori pe zi. Copii, de la 3 ani: 5-10 mg de 1-3 ori pe zi. )))Contraindicatii Abdomen acut, glaucom, adenom de prostata, ileus paralitic. Precautii in constipatia hipotona, la conducatori auto, cardiopatia ischemica avansata, la asocierea cu amantadina, antidepresive triciclice, chinidina. Nu se asociaza cu alcool. Tulburari de vedere, constipatie, uscaciunea gurii, tahicardie, tulburari de mictiune, depresiunea SNC.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente