CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Saridon, comprimate




Compozitie - Saridon, comprimate
250 mg paracetamol, 150 mg propifenazona, 50 mg cafeina.

Actiune terapeutica - Saridon, comprimate
Saridon este o asociatie de substante analgezice si antipiretice precum si o cantitate redusa de cafeina. Proportia componentelor este in asa fel echilibrata incat sa permita amendarea rapida si eficace a durerii, efectul mentinandu-se cateva ore.

Indicatii - Saridon, comprimate
Algii: cefalee, dureri de origine dentara, dureri de origine menstruala, nevralgie, nevrite, dureri postoperatorii si dureri de origine reumatica. Stari febrile: stari gripale etc.

Doze si mod de administrare - Saridon, comprimate
Doza unica: - adulti: 1-2 comprimate; -copii de varsta scolara: 1/2-1 comprimat. Doza unica poate fi repetata de trei ori in cursul a 24 de ore. Comprimatele trebuie luate intregi, cu o cantitate suficient de mare de apa sau alte lichide. Analgezicele nu trebuie luate in doze mari sau timp indelungat fara a consulta in prealabil medicul.

Contraindicatii - Saridon, comprimate
Saridonul este contraindicat in cazul unor afectari severe ale functiei hepatice sau renale, in conditiile unui deficit congenital de glucozo-6-fosfat dehidrogenaza (anemie hemolitica), porfirie hepatica acuta sau in cazul unei alergii la substantele ce intra in compozitia sa. Saridonul nu trebuie administrat sugarilor sau copiilor de varsta prescolara. Trebuie de asemenea respectat principiul medical conform caruia nu se administreaza medicamente in primele luni de sarcina decat daca este imperios necesar.

Reactii adverse - Saridon, comprimate
Saridonul este in general bine tolerat. in unele cazuri izolate au fost observate reactii cutanate: eruptii, urticarie.

250 mg paracetamol, 150 mg propifenazona, 50 mg cafeina. Saridon este o asociatie de substante analgezice si antipiretice precum si o cantitate redusa de cafeina. Proportia componentelor este in asa fel echilibrata incat sa permita amendarea rapida si eficace a durerii, efectul mentinandu-se cateva ore. Algii: cefalee, dureri de origine dentara, dureri de origine menstruala, nevralgie, nevrite, dureri postoperatorii si dureri de origine reumatica. Stari febrile: stari gripale etc. )))Doze si mod de administrare Doza unica: - adulti: 1-2 comprimate; -copii de varsta scolara: 1/2-1 comprimat. Doza unica poate fi repetata de trei ori in cursul a 24 de ore. Comprimatele trebuie luate intregi, cu o cantitate suficient de mare de apa sau alte lichide. Analgezicele nu trebuie luate in doze mari sau timp indelungat fara a consulta in prealabil medicul. )))Contraindicatii Saridonul este contraindicat in cazul unor afectari severe ale functiei hepatice sau renale, in conditiile unui deficit congenital de glucozo-6-fosfat dehidrogenaza (anemie hemolitica), porfirie hepatica acuta sau in cazul unei alergii la substantele ce intra in compozitia sa. Saridonul nu trebuie administrat sugarilor sau copiilor de varsta prescolara. Trebuie de asemenea respectat principiul medical conform caruia nu se administreaza medicamente in primele luni de sarcina decat daca este imperios necesar. Saridonul este in general bine tolerat. in unele cazuri izolate au fost observate reactii cutanate: eruptii, urticarie.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente