CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Sambucci flos (soc), fragmente




Compozitie - Sambucci flos (soc), fragmente
Florile izolate ale arbustului Sambacus nigra L. familia Caprifoliaceae, prelucrate sub forma de gerebelt.

Indicatii si actiune terapeutica - Sambucci flos (soc), fragmente
Florile de soc au proprietati diuretice si laxative. Atat florile cat si sucul din fructe au proprietati antinevralgice, in special sub forma de extract slab alcoolizat. Florile de soc se utilizeaza atat in tratarea reumatismului, in afectiuni ale cailor respiratorii, cat si in nevralgii ale trigemenului si sciatice. Proprietati similare au si frunzele. Scoarta este utilizata in special pentru proprietatile sale diuretice in nefrite si edeme, precum si pentru proprietatile ei laxative. Florile de soc intra in compozitia ceaiului antireumatic, depurativ si sudorific, in siropuri sau bauturi racoritoare, in special pentru copii.

Doze si mod de preparare - Sambucci flos (soc), fragmente
Infuzie (1-2 lingurite) 250 ml (o cana) de apa clocotita, se toarna peste florile de soc, se acopera 10-15 min, apoi se strecoara. Se bea ca atare sau se indulceste dupa gust.

Florile izolate ale arbustului Sambacus nigra L. familia Caprifoliaceae, prelucrate sub forma de gerebelt. (((si actiune terapeutica Florile de soc au proprietati diuretice si laxative. Atat florile cat si sucul din fructe au proprietati antinevralgice, in special sub forma de extract slab alcoolizat. Florile de soc se utilizeaza atat in tratarea reumatismului, in afectiuni ale cailor respiratorii, cat si in nevralgii ale trigemenului si sciatice. Proprietati similare au si frunzele. Scoarta este utilizata in special pentru proprietatile sale diuretice in nefrite si edeme, precum si pentru proprietatile ei laxative. Florile de soc intra in compozitia ceaiului antireumatic, depurativ si sudorific, in siropuri sau bauturi racoritoare, in special pentru copii. )))Doze si mod de preparare Infuzie (1-2 lingurite) 250 ml (o cana) de apa clocotita, se toarna peste florile de soc, se acopera 10-15 min, apoi se strecoara. Se bea ca atare sau se indulceste dupa gust.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente