CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Salbuvent, aerosol
Compozitie - Salbuvent, aerosol
Substanta activa: salbutamol. O doza contine 100 mcg salbutamol. Un flacon (container) contine 200 doze.

Actiune terapeutica - Salbuvent, aerosol
Salbutamolul este un agonist specific pentru receptorii adrenergici localizati in muschii netezi ai bronhiilor. Stimularea receptorilor adrenergici produce dilatarea muschilor netezi ai bronhiilor. Receptorii sunt stimulati numai daca sunt administrate doze crescute de medicament. Salbutamol este eficace in tratamentul obturatiei reversibile a bronhiilor din cursul crizei de astm bronsic si in tratamentul bronsitelor cronice spastice si a emfizemului pulmonar. La administrare pe cale orala efectul incepe dupa 15 minute, este maxim dupa 2 ore si persista cateva ore.

Indicatii - Salbuvent, aerosol
Salbutamol aerosol este folosit pentru tratamentul astmului bronsic, eliminarea spasmelor bronhiilor si inlaturarea obturarii reversibile a tractului respirator. Medicamentul poate fi folosit profilactic inainte de efort la persoanele care sufera de astm indus de efortul fizic, si inaintea unor contacte anticipate cu alergeni, care in mod obisnuit produc atacurile de dispnee. Salbutamol este folosit in special in tratamentul astmului usor, mediu si sever, cu conditia ca administrarea sa sa nu intarzie administrarea de glucorticoizi inhalatori.

Doze si mod de administrare - Salbuvent, aerosol
Salbutamolul sub forma de aerosol este folosit numai pentru inhalare. Durata de actiune a salbutamolului la majoritatea pacientilor este de 4-6 ore. Persoanele care au dificultati in coordonarea inhalarii cu eliberarea medicamentului din inhalator, pot folosi dispozitivul Aeropoz pentru aerosoli. Daca apar efecte nedorite dupa administrarea medicamentului, cresterea dozei sau modificarea frecventei administrarii se va face dupa consultarea medicului. Adulti: pentru tratamentul bronhospasmului se foloseste salbutamol in doza de 100 mcg-200 mcg (1-2 inhalatii). Profilactic, cu 10-15 min inainte de efort sau inaintea unui contact previzibil cu alergeni, vor fi luate 2 inhalatii (de doua ori 100 mcg salbutamol). Copii: atat in cazul tratamentului bronhospasmului brusc cat si in cazul astmului indus de exercitii, se foloseste o doza de 100 mcg. Daca este necesar, doza poate fi crescuta la 200 mcg (2x100 mcg). Doza zilnica nu trebuie sa depaseasca 800 mcg salbutamol - 8 inhalatii. Copiii sub 4 ani pot folosi salbutamol aerosol folosind dispozitivul Aeropoz pentru inhalatii.

Contraindicatii - Salbuvent, aerosol
Salbutamol aerosol nu va fi administrat la pacientii sensibili la substanta activa sau la celelalte componente ale aerosolului. "

Substanta activa: salbutamol. O doza contine 100 mcg salbutamol. Un flacon (container) contine 200 doze. Salbutamolul este un agonist specific pentru receptorii adrenergici localizati in muschii netezi ai bronhiilor. Stimularea receptorilor adrenergici produce dilatarea muschilor netezi ai bronhiilor. Receptorii sunt stimulati numai daca sunt administrate doze crescute de medicament. Salbutamol este eficace in tratamentul obturatiei reversibile a bronhiilor din cursul crizei de astm bronsic si in tratamentul bronsitelor cronice spastice si a emfizemului pulmonar. La administrare pe cale orala efectul incepe dupa 15 minute, este maxim dupa 2 ore si persista cateva ore. Salbutamol aerosol este folosit pentru tratamentul astmului bronsic, eliminarea spasmelor bronhiilor si inlaturarea obturarii reversibile a tractului respirator. Medicamentul poate fi folosit profilactic inainte de efort la persoanele care sufera de astm indus de efortul fizic, si inaintea unor contacte anticipate cu alergeni, care in mod obisnuit produc atacurile de dispnee. Salbutamol este folosit in special in tratamentul astmului usor, mediu si sever, cu conditia ca administrarea sa sa nu intarzie administrarea de glucorticoizi inhalatori. )))Doze si mod de administrare Salbutamolul sub forma de aerosol este folosit numai pentru inhalare. Durata de actiune a salbutamolului la majoritatea pacientilor este de 4-6 ore. Persoanele care au dificultati in coordonarea inhalarii cu eliberarea medicamentului din inhalator, pot folosi dispozitivul Aeropoz pentru aerosoli. Daca apar efecte nedorite dupa administrarea medicamentului, cresterea dozei sau modificarea frecventei administrarii se va face dupa consultarea medicului. Adulti: pentru tratamentul bronhospasmului se foloseste salbutamol in doza de 100 mcg-200 mcg (1-2 inhalatii). Profilactic, cu 10-15 min inainte de efort sau inaintea unui contact previzibil cu alergeni, vor fi luate 2 inhalatii (de doua ori 100 mcg salbutamol). Copii: atat in cazul tratamentului bronhospasmului brusc cat si in cazul astmului indus de exercitii, se foloseste o doza de 100 mcg. Daca este necesar, doza poate fi crescuta la 200 mcg (2x100 mcg). Doza zilnica nu trebuie sa depaseasca 800 mcg salbutamol - 8 inhalatii. Copiii sub 4 ani pot folosi salbutamol aerosol folosind dispozitivul Aeropoz pentru inhalatii. )))Contraindicatii Salbutamol aerosol nu va fi administrat la pacientii sensibili la substanta activa sau la celelalte componente ale aerosolului. "
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente