CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Rowatinex, caps.
Compozitie: - Rowatinex, caps.
O capsula moale gastrorezistenta contine alfa-pinem 24,8 mg, beta-pinem 6,2 mg, camfen 15 mg, cineol 3 mg, fencona 4 mg, borneol 10 mg, anetol 4 mg, si excipienti: continutul capsulei :ulei de masline, capsula: gelatina, glicerol 85%, etil-hidroxibenzoat de sodiu, propil-hidroxibenzoat de sodiu, (E217), Sunset yellow FCF(E110), galben de chinolina(E104).

Grupa farmacoterapeutica : - Rowatinex, caps.
alte produse urologice, antispastice urinare.

Indicatii terapeurice - Rowatinex, caps.
Profilaxia si tratamentul litiazei urinare. Adjuvant in tratamentul infectiilor urinare usoare-moderate si nefropatiilor.

Contraindicatii - Rowatinex, caps.
Colica renala severa, anurie, infectii grave ale tractului urinar, litiaza urinara care necesita tratament chirurgical.

Precauti - Rowatinex, caps.
Deoarece capsulele contin Sunset yellow FCF (E110) pot sa apara reactii alergice. Datorita continutului in esteri de p-hidroxibenzoat ai capsulei, Rowatinex capsule poate provoca reactii alergice (chiar intarziate).

Interactiuni: - Rowatinex, caps.
Trebuie avute in vedere precautii la pacientii tratati cu anticoagulante sau alte medicamente metabolizate la nivel hepatic care au un indice terapeutic mic.

Atentionari speciale: - Rowatinex, caps.
La pacienti cu colica renala se recomanda supravegherea medicala a tratamentului.

Sarcina si alaptarea - Rowatinex, caps.
Desi nu s-au raportat efecte teratogene, Rowatinex nu trebuie administrat in primul trimestru de sarcina. Deoarece nu sunt disponibile informatii suficiente, Rowatinex nu trebuie administrat femeilor care alapteaza. Rowatinex nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Doze si mod de administrare pentru - Rowatinex, caps.


Adulti - Rowatinex, caps.
Doza uzuala este de o capsula Rowatinex de 3-4 ori pe zi, cu 30 de minute inainte de mese sau conform

recomandarii medicului. Copii cu varsta cuprinsa intre 6 si 14 ani - Rowatinex, caps.
Doza utilizata este de o capsula Rowatinex de 1-2 ori pe zi, cu 30 de minute inainte de mese sau conform recomandarii medicului.

Reactii adverse - Rowatinex, caps.
Ocazional, au fost raportate tulburari gastrice usoare si tranzitorii. Rar, au fost semnalate varsaturi. S-au raportat doua cazuri usoare de intoleranta medicamentoasa. Pot sa apara reactii alergice, chiar intarziate.

Supradozaj - Rowatinex, caps.
In caz de supradozaj pot sa apara iritatie gastrica cu greata, varsaturi si diaree. Daca medicamentul a fost inghitit de putin timp, se va efectua lavaj gastric.Pacientul trebuie supravegheat cu atentie si, daca este necesar, se va institui tratament simptomatic. Trebuie monitorizate functia cardiaca, respiratorie, renala si hepatica. Studiile toxicologice la animale au evidentiat faptul ca dozele mari de uleiuri esentiale pot provoca deprimarea sistemului nervos central pana la stare de excitare si convulsii.

Pastrare - Rowatinex, caps.
A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj. A nu se pastra la temperaturi sub 25 grade Celsius, in ambalajul original. A nu se lasa la indemana copiilor."

: O capsula moale gastrorezistenta contine alfa-pinem 24,8 mg, beta-pinem 6,2 mg, camfen 15 mg, cineol 3 mg, fencona 4 mg, borneol 10 mg, anetol 4 mg, si excipienti: continutul capsulei :ulei de masline, capsula: gelatina, glicerol 85%, etil-hidroxibenzoat de sodiu, propil-hidroxibenzoat de sodiu, (E217), Sunset yellow FCF(E110), galben de chinolina(E104). )))Grupa farmacoterapeutica : alte produse urologice, antispastice urinare. (((terapeurice Profilaxia si tratamentul litiazei urinare. Adjuvant in tratamentul infectiilor urinare usoare-moderate si nefropatiilor. Colica renala severa, anurie, infectii grave ale tractului urinar, litiaza urinara care necesita tratament chirurgical. )))Precauti Deoarece capsulele contin Sunset yellow FCF (E110) pot sa apara reactii alergice. Datorita continutului in esteri de p-hidroxibenzoat ai capsulei, Rowatinex capsule poate provoca reactii alergice (chiar intarziate). )))Interactiuni: Trebuie avute in vedere precautii la pacientii tratati cu anticoagulante sau alte medicamente metabolizate la nivel hepatic care au un indice terapeutic mic. )))Atentionari speciale: La pacienti cu colica renala se recomanda supravegherea medicala a tratamentului. )))Sarcina si alaptarea Desi nu s-au raportat efecte teratogene, Rowatinex nu trebuie administrat in primul trimestru de sarcina. Deoarece nu sunt disponibile informatii suficiente, Rowatinex nu trebuie administrat femeilor care alapteaza. Rowatinex nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. )))Doze si mod de administrare pentru )))Adulti Doza uzuala este de o capsula Rowatinex de 3-4 ori pe zi, cu 30 de minute inainte de mese sau conform )))recomandarii medicului. Copii cu varsta cuprinsa intre 6 si 14 ani Doza utilizata este de o capsula Rowatinex de 1-2 ori pe zi, cu 30 de minute inainte de mese sau conform recomandarii medicului. Ocazional, au fost raportate tulburari gastrice usoare si tranzitorii. Rar, au fost semnalate varsaturi. S-au raportat doua cazuri usoare de intoleranta medicamentoasa. Pot sa apara reactii alergice, chiar intarziate. )))Supradozaj In caz de supradozaj pot sa apara iritatie gastrica cu greata, varsaturi si diaree. Daca medicamentul a fost inghitit de putin timp, se va efectua lavaj gastric.Pacientul trebuie supravegheat cu atentie si, daca este necesar, se va institui tratament simptomatic. Trebuie monitorizate functia cardiaca, respiratorie, renala si hepatica. Studiile toxicologice la animale au evidentiat faptul ca dozele mari de uleiuri esentiale pot provoca deprimarea sistemului nervos central pana la stare de excitare si convulsii. )))Pastrare A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj. A nu se pastra la temperaturi sub 25 grade Celsius, in ambalajul original. A nu se lasa la indemana copiilor."
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente