CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Romcis, flacon injectabil
Compozitie - Romcis, flacon injectabil
Flacoane cu pulbere liofilizata continand, la 100 mg, cisplatina 5 mg, manita si clorura de sodiu.

Actiune terapeutica - Romcis, flacon injectabil
Complex anorganic de platina, actioneaza citostatic prin afectarea moleculelor de ADN.

Indicatii - Romcis, flacon injectabil
Cancer testicular, cancer ovarian metastatic, cancer de vezica urinara, cancere in regiunea capului si gatului, cancer bronsic.

Doze si mod de administrare - Romcis, flacon injectabil
in perfuzie intravenoasa lenta (1-6 ore), cate 60-120 mg/m2 la fiecare 3-4 saptamani; doze mai mici cand se foloseste in asociatii polichimioterapice (impreuna cu vinblastina, doxorubicina, bleomicina). Solutia pentru perfuzie se prepara extemporaneu prin dizolvarea pulberii din flacon in 5 ml apa distilata pentru injectii (incalzita la 40-450), apoi prin diluare cu solutie salina sau glucozata izotone sau cu solutie de manitol 10%.

Contraindicatii - Romcis, flacon injectabil
Boli renale, tulburari auditive, mielodepresie, alergie la cisplatina; este incompatibil cu sarcina. Nu se asociaza cu alte medicamente potential ototoxice si nefrotice (aminoglicozide, cefaloridina, furosemid etc.).

Reactii adverse - Romcis, flacon injectabil
Frecvent greata si voma (uneori severe), leucopenie si trombocitopenie trecatoare, ocazional fenomene ototoxice cu micsorarea sau pierderea auzului, hipomagneziemie (se controleaza periodic sangele, audiograma si magneziemia); uneori, mai ales la dozele mari, afectarea rinichiului mergand pana la insuficienta renala grava (se controleaza functia rinichiului, pentru profilaxie se hidrateaza abundent si se administreaza manitol); rareori polinevrite periferice si reactii anafilactice.

Flacoane cu pulbere liofilizata continand, la 100 mg, cisplatina 5 mg, manita si clorura de sodiu. Complex anorganic de platina, actioneaza citostatic prin afectarea moleculelor de ADN. Cancer testicular, cancer ovarian metastatic, cancer de vezica urinara, cancere in regiunea capului si gatului, cancer bronsic. )))Doze si mod de administrare in perfuzie intravenoasa lenta (1-6 ore), cate 60-120 mg/m2 la fiecare 3-4 saptamani; doze mai mici cand se foloseste in asociatii polichimioterapice (impreuna cu vinblastina, doxorubicina, bleomicina). Solutia pentru perfuzie se prepara extemporaneu prin dizolvarea pulberii din flacon in 5 ml apa distilata pentru injectii (incalzita la 40-450), apoi prin diluare cu solutie salina sau glucozata izotone sau cu solutie de manitol 10%. )))Contraindicatii Boli renale, tulburari auditive, mielodepresie, alergie la cisplatina; este incompatibil cu sarcina. Nu se asociaza cu alte medicamente potential ototoxice si nefrotice (aminoglicozide, cefaloridina, furosemid etc.). Frecvent greata si voma (uneori severe), leucopenie si trombocitopenie trecatoare, ocazional fenomene ototoxice cu micsorarea sau pierderea auzului, hipomagneziemie (se controleaza periodic sangele, audiograma si magneziemia); uneori, mai ales la dozele mari, afectarea rinichiului mergand pana la insuficienta renala grava (se controleaza functia rinichiului, pentru profilaxie se hidrateaza abundent si se administreaza manitol); rareori polinevrite periferice si reactii anafilactice.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente