CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Rifasynt 150, capsule
Compozitie - Rifasynt 150, capsule
Capsule continand rifampicina 150 mg.

Actiune terapeutica - Rifasynt 150, capsule
Rifampicina este un antibiotic din grupa tuberculostaticelor majore.

Indicatii - Rifasynt 150, capsule
Este indicat in tratamentul tuberculozei, in combinatie cu isoniazida, streptomicina, etambutolul. in plus, Rifasynt are si alte indicatii clinice: Infectii ale tractului respirator: Rifasynt poseda un grad inalt de difuziune, nu prezinta rezistenta incrucisata cu alte antibiotice, are actiune bactericida rapida. Gonoree: o alternativa utila la penicilina, 900 mg rifampicina asigurand succesul in tratamentul infectiei gonococice. Acnee: rifampicina, in doza de 600 mg/zi timp de 14 zile, a fost mai eficienta decat tetraciclina in tratamentul acneei.

Doze si mod de dministrare - Rifasynt 150, capsule
In tratamentul tuberculozei se administreaza doza unica/zi, preferabil pe stomacul gol, cu 30 minute inaintea micului dejun. Pacientii cu greutate corporala peste 50 kg primesc 600 mg rifampicina, cei cu greutate sub 50 kg primesc 450 mg.

Contraindicatii - Rifasynt 150, capsule
Sarcina.

Masuri de precautie - Rifasynt 150, capsule
Fiind un inductor al enzimelor hepatice, rifampicina poate creste metabolismul unor medicamente administrate concomitent, ca steroizii, anticoagulantele, anticonceptionalele, unele antidiabetice si digitalice.

Reactii adverse - Rifasynt 150, capsule
Tulburari gastrointestinale, eruptii, in special la inceputul tratamentului; cresterea temporara a bilirubunei serice, GOT, GPT, fosfatazei alcaline.

Capsule continand rifampicina 150 mg. Rifampicina este un antibiotic din grupa tuberculostaticelor majore. Este indicat in tratamentul tuberculozei, in combinatie cu isoniazida, streptomicina, etambutolul. in plus, Rifasynt are si alte indicatii clinice: Infectii ale tractului respirator: Rifasynt poseda un grad inalt de difuziune, nu prezinta rezistenta incrucisata cu alte antibiotice, are actiune bactericida rapida. Gonoree: o alternativa utila la penicilina, 900 mg rifampicina asigurand succesul in tratamentul infectiei gonococice. Acnee: rifampicina, in doza de 600 mg/zi timp de 14 zile, a fost mai eficienta decat tetraciclina in tratamentul acneei. )))Doze si mod de dministrare In tratamentul tuberculozei se administreaza doza unica/zi, preferabil pe stomacul gol, cu 30 minute inaintea micului dejun. Pacientii cu greutate corporala peste 50 kg primesc 600 mg rifampicina, cei cu greutate sub 50 kg primesc 450 mg. )))Contraindicatii Sarcina. )))Masuri de precautie Fiind un inductor al enzimelor hepatice, rifampicina poate creste metabolismul unor medicamente administrate concomitent, ca steroizii, anticoagulantele, anticonceptionalele, unele antidiabetice si digitalice. Tulburari gastrointestinale, eruptii, in special la inceputul tratamentului; cresterea temporara a bilirubunei serice, GOT, GPT, fosfatazei alcaline.
1px
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente