CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Raunervil, solutie injectabila
Compozitie - Raunervil, solutie injectabila
Fiole a 1 ml solutie apoasa injectabila continand reserpina 2,5 mg (cutie cu 10 buc.).

Actiune terapeutica - Raunervil, solutie injectabila
Doza mare de reserpina (continuta in fiole) are actiune vasodilatatoare si hipotensiva marcata (efectul hipotensiv se instaleaza la 1,5-3 ore de la injectarea intramusculara, este maxim dupa 3-4 ore si se mentine 6-24 ore); actiune sedativa si antipsihotica (de tip neuroleptic); diminueaza depozitele de noradrenalina din terminatiile simpatice si depozitele de catecolamine si serotonina din creier.

Indicatii - Raunervil, solutie injectabila
Forme severe de hipertensiune arteriala - este avantajos indeosebi in hipertensiunea cu insuficienta coronariana acuta si in hipertensiunea cu anevrism disecant de aorta; schizofrenie, stari maniacale, delirium tremens si alte afectiuni insotite de agitatie, anxietate si tensiune psihica marcata (ca tratament de inceput si la cei care nu pot primi medicatie orala - este folosit limitat).

Doze si mod de administrare - Raunervil, solutie injectabila
In injectii intramusculare, in urgentele hipertensive se incepe cu 1/4-1/2 fiola, apoi, daca este nevoie dupa 3 ore o fiola, eventual inca 2 fiole dupa alte 3 ore; in urgentele psihiatrice 1-2 fiole (precedat de 1/4 fiola pentru testarea reactivitatii).

Contraindicatii - Raunervil, solutie injectabila
Este contraindicat in hipertensiunea cu hemoragie cerebrala, encefalopatia hipertensiva si feocromocitom, in starile depresive si la bolnavii tratati cu electrosoc; in rest la fel ca pentru Hiposerpil, dar contraindicatiile sunt relative, in functie de gravitatea afectiunii tratate.

Reactii adverse - Raunervil, solutie injectabila
Relativ frecvent salivatie, pirozis, greata, voma, anorexie, diaree, colici, congestie nazala, somnolenta, oboseala, cosmaruri, anxietate, sedare, diminuarea libidoului, inhibarea ejacularii, retentie hidrica cu edeme, tulburari de vedere; rareori depresie psihica, sindrom extrapiramidal, ginecomastie, galactoree, dispnee (la astmatici), aritmii. Poate provoca hipotensiune marcata (mai ales in ortostatism) si stare depresiva.

Fiole a 1 ml solutie apoasa injectabila continand reserpina 2,5 mg (cutie cu 10 buc.). Doza mare de reserpina (continuta in fiole) are actiune vasodilatatoare si hipotensiva marcata (efectul hipotensiv se instaleaza la 1,5-3 ore de la injectarea intramusculara, este maxim dupa 3-4 ore si se mentine 6-24 ore); actiune sedativa si antipsihotica (de tip neuroleptic); diminueaza depozitele de noradrenalina din terminatiile simpatice si depozitele de catecolamine si serotonina din creier. Forme severe de hipertensiune arteriala - este avantajos indeosebi in hipertensiunea cu insuficienta coronariana acuta si in hipertensiunea cu anevrism disecant de aorta; schizofrenie, stari maniacale, delirium tremens si alte afectiuni insotite de agitatie, anxietate si tensiune psihica marcata (ca tratament de inceput si la cei care nu pot primi medicatie orala - este folosit limitat). )))Doze si mod de administrare In injectii intramusculare, in urgentele hipertensive se incepe cu 1/4-1/2 fiola, apoi, daca este nevoie dupa 3 ore o fiola, eventual inca 2 fiole dupa alte 3 ore; in urgentele psihiatrice 1-2 fiole (precedat de 1/4 fiola pentru testarea reactivitatii). )))Contraindicatii Este contraindicat in hipertensiunea cu hemoragie cerebrala, encefalopatia hipertensiva si feocromocitom, in starile depresive si la bolnavii tratati cu electrosoc; in rest la fel ca pentru Hiposerpil, dar contraindicatiile sunt relative, in functie de gravitatea afectiunii tratate. Relativ frecvent salivatie, pirozis, greata, voma, anorexie, diaree, colici, congestie nazala, somnolenta, oboseala, cosmaruri, anxietate, sedare, diminuarea libidoului, inhibarea ejacularii, retentie hidrica cu edeme, tulburari de vedere; rareori depresie psihica, sindrom extrapiramidal, ginecomastie, galactoree, dispnee (la astmatici), aritmii. Poate provoca hipotensiune marcata (mai ales in ortostatism) si stare depresiva.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente