CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Rapifen, fiole




Compozitie - Rapifen, fiole
Fiole a 2 ml sau 10 ml solutie injectabila continand alfentanil (clorhidrat) 0,5 mg/ml (cutie cu 10 buc.).

Actiune terapeutica - Rapifen, fiole
Analgezic de tip opioid cu actiune intensa, foarte rapida si de foarte scurta durata - efectul analgezic este maxim dupa 9 secunde de la injectarea intravenoasa a 1 ml (0,5 mg) si dureaza 5-10 minute (la persoane care nu au primit premedicatie). Provoaca deprimare respiratorie dependenta de doza - 70 µg/kilocorp permit respiratie spontana, pentru 7-20 µg/kilocorp este necesara asistarea respiratiei, pentru >20 µg/kilocorp se face intubatie si respiratie asistata; durata deprimarii respiratorii este mai scurta decat cea a analgeziei.

Indicatii - Rapifen, fiole
Ca adjuvant al anesteziei generale, mai ales in ambulator sau pentru interventii de scurta durata, dar si in interventii chirurgicale de durata medie sau lunga; se poate asocia cu anestezice generale, anestezice locale, neuroleptice, tranchilizante, curarizante.

Doze si mod de administrare - Rapifen, fiole
In injectii intravenoase, in conditii de respiratie spontana, initial 1 ml sau 0,5 mg (introdus in circa 30 secunde), suplimentand eventual cu cate 0,5 ml (0,25 mg); cand respiratia este asistata se injecteaza initial 30-50 µg/kilocorp sau perfuzie cu 0,5-1 µg/kilocorp si minut. Pentru a evita deprimarea respiratiei postoperator administrarea se intrerupe inainte de terminarea interventiei. "

Contraindicatii - Rapifen, fiole
Intoleranta la opioide, stari de deprimare respiratorie (daca se administreaza fara ventilatie asistata), bronhopneumopatii obstructive cronice; prudenta si doze mici la batrani, in caz de hipovolemie necorectata, in insuficienta cardiaca, in insuficienta hepatica, la hipotiroidieni. Cimetidina poate creste si prelungi efectul alfentanilului (ii inhiba metabolizarea).

Reactii adverse - Rapifen, fiole
Deprimare respiratorie - sunt necesare mijloace de asistare a respiratiei si control postoperator, eventual se administreaza antagonisti ai opioidelor (analoxona, nalorfina); hipotensiune, ameteli, greata, voma, bradicardie (se injecteaza in prealabil atropina); posibilitatea rigiditatii musculare, mai ales cand se injecteaza prea repede (se administreaza un curarizant).

Fiole a 2 ml sau 10 ml solutie injectabila continand alfentanil (clorhidrat) 0,5 mg/ml (cutie cu 10 buc.). Analgezic de tip opioid cu actiune intensa, foarte rapida si de foarte scurta durata - efectul analgezic este maxim dupa 9 secunde de la injectarea intravenoasa a 1 ml (0,5 mg) si dureaza 5-10 minute (la persoane care nu au primit premedicatie). Provoaca deprimare respiratorie dependenta de doza - 70 µg/kilocorp permit respiratie spontana, pentru 7-20 µg/kilocorp este necesara asistarea respiratiei, pentru >20 µg/kilocorp se face intubatie si respiratie asistata; durata deprimarii respiratorii este mai scurta decat cea a analgeziei. Ca adjuvant al anesteziei generale, mai ales in ambulator sau pentru interventii de scurta durata, dar si in interventii chirurgicale de durata medie sau lunga; se poate asocia cu anestezice generale, anestezice locale, neuroleptice, tranchilizante, curarizante. )))Doze si mod de administrare In injectii intravenoase, in conditii de respiratie spontana, initial 1 ml sau 0,5 mg (introdus in circa 30 secunde), suplimentand eventual cu cate 0,5 ml (0,25 mg); cand respiratia este asistata se injecteaza initial 30-50 µg/kilocorp sau perfuzie cu 0,5-1 µg/kilocorp si minut. Pentru a evita deprimarea respiratiei postoperator administrarea se intrerupe inainte de terminarea interventiei. " )))Contraindicatii Intoleranta la opioide, stari de deprimare respiratorie (daca se administreaza fara ventilatie asistata), bronhopneumopatii obstructive cronice; prudenta si doze mici la batrani, in caz de hipovolemie necorectata, in insuficienta cardiaca, in insuficienta hepatica, la hipotiroidieni. Cimetidina poate creste si prelungi efectul alfentanilului (ii inhiba metabolizarea). Deprimare respiratorie - sunt necesare mijloace de asistare a respiratiei si control postoperator, eventual se administreaza antagonisti ai opioidelor (analoxona, nalorfina); hipotensiune, ameteli, greata, voma, bradicardie (se injecteaza in prealabil atropina); posibilitatea rigiditatii musculare, mai ales cand se injecteaza prea repede (se administreaza un curarizant).
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente