CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Ranil, comprimate filmate
Compozitie - Ranil, comprimate filmate
1 comprimat filmat contine: Verapamil clorhidrat 40 mg. Excipienti q.s.

Actiune terapeutica - Ranil, comprimate filmate
Ranil este un blocant al canalelor. Scade consumul miocardic de oxigen si diminueaza rezistenta vasculara periferica, reducand in acest fel travaliul cardiac. Ranil este aproape in totalitate absorbit dupa administrare orala, iar metabolizarea de prim-pasaj a substantei in metabolitii activi are loc la nivel hepatic. Efectul apare la aproximativ 30 minute dupa administrarea orala, fiind maxim dupa 5 ore de la administrare. Timpul de injumatatire plasmatic este de cca. 3-12 ore. impreuna cu metabolitii sai, este excretat renal. Ranil nu este contraindicat la diabetici si nu cauzeaza brohospasm, deci poate fi folosit de pacienti cu boli respiratorii obstructive.

Indicatii - Ranil, comprimate filmate
Angina pectorala; tratamentul si profilaxia tahicardiilor supraventriculare; hipertensiune arteriala.

Doze si mod de administrare - Ranil, comprimate filmate
Adulti: 1-2 tablete de 3 ori pe zi in timpul meselor. Nu trebuie depasita doza de 480 mg/zi. Copii: 5 mg/kg corp/zi. Nu trebuie depasita doza de 10 mg/kg corp/zi. Desi in urma studiilor efectuate nu a fost dovedit nici un fel de efect teratogen, verapamilul trebuie administrat doar daca este neaparata nevoie la femeile gravide si la cele in perioada de lactatie.

Contraindicatii - Ranil, comprimate filmate
Bloc AV de gradul II si III, soc cardiogen, hipotensiune severa (daca nu este cauzata de tahicardie), bradicardie pronuntata, sindrom sinusal si I.C. decompensata, infarct miocardic recent.

Reactii adverse - Ranil, comprimate filmate
Ocazional s-au raportat constipatii, vertij, cefalee si reactii alergice usoare.

1 comprimat filmat contine: Verapamil clorhidrat 40 mg. Excipienti q.s. Ranil este un blocant al canalelor. Scade consumul miocardic de oxigen si diminueaza rezistenta vasculara periferica, reducand in acest fel travaliul cardiac. Ranil este aproape in totalitate absorbit dupa administrare orala, iar metabolizarea de prim-pasaj a substantei in metabolitii activi are loc la nivel hepatic. Efectul apare la aproximativ 30 minute dupa administrarea orala, fiind maxim dupa 5 ore de la administrare. Timpul de injumatatire plasmatic este de cca. 3-12 ore. impreuna cu metabolitii sai, este excretat renal. Ranil nu este contraindicat la diabetici si nu cauzeaza brohospasm, deci poate fi folosit de pacienti cu boli respiratorii obstructive. Angina pectorala; tratamentul si profilaxia tahicardiilor supraventriculare; hipertensiune arteriala. )))Doze si mod de administrare Adulti: 1-2 tablete de 3 ori pe zi in timpul meselor. Nu trebuie depasita doza de 480 mg/zi. Copii: 5 mg/kg corp/zi. Nu trebuie depasita doza de 10 mg/kg corp/zi. Desi in urma studiilor efectuate nu a fost dovedit nici un fel de efect teratogen, verapamilul trebuie administrat doar daca este neaparata nevoie la femeile gravide si la cele in perioada de lactatie. )))Contraindicatii Bloc AV de gradul II si III, soc cardiogen, hipotensiune severa (daca nu este cauzata de tahicardie), bradicardie pronuntata, sindrom sinusal si I.C. decompensata, infarct miocardic recent. Ocazional s-au raportat constipatii, vertij, cefalee si reactii alergice usoare.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente