CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Pseudoephedrine, comprimate
Compozitie - Pseudoephedrine, comprimate
1 comprimat contine: Pseudoefedrina clorhidrat 30 mg; Excipienti q.s. Forma de prezentare: Flacon cu 100 comprimate a 30 mg pseudoefedrina clorhidrat.

Actiune terapeutica - Pseudoephedrine, comprimate
Pseudoefedrina este un stereoizomer al efedrinei cu actiune similara cu aceasta, dar cu efecte la nivelul SNC si de crestere a TA mai reduse. Determina vasoconstrictie locala cu efect decongestionant nazal si de drenaj sinusal. Se absoarbe bine la nivelul tractului digestiv si se elimina in cea mai mare parte nemetabolizata prin urina.

Doze si mod de administrare - Pseudoephedrine, comprimate
Adulti si copii peste 12 ani: 2 comprimate de 3-4 ori pe zi (maxim 8 comprimate pe zi); 6-12 ani: 1 comprimat de 3-4 ori pe zi (maxim 4 comprimate pe zi). Sub 6 ani: conform recomandarii medicului.

Indicatii - Pseudoephedrine, comprimate
Congestie nazala datorata virozelor, afectiunilor respiratorii alergice sau comune. Sinuzita, rinosinuzita.

Contraindicatii - Pseudoephedrine, comprimate
Afectiuni cardiace, H.T.A.; diabet; adenom prostatic; afectiuni tiroidiene; sarcina, lauzie.

Reactii adverse - Pseudoephedrine, comprimate
Nervozitate, ameteli, somnolenta; cresteri ale T.A; tulburari de mictiune la bolnavii cu afectiuni de prostata. Interactiuni medicamentoase: nu se asociaza cu IMAO; se administreaza la minim 2 saptamani de la intreruperea tratamentului cu IMAO.

1 comprimat contine: Pseudoefedrina clorhidrat 30 mg; Excipienti q.s. Forma de prezentare: Flacon cu 100 comprimate a 30 mg pseudoefedrina clorhidrat. Pseudoefedrina este un stereoizomer al efedrinei cu actiune similara cu aceasta, dar cu efecte la nivelul SNC si de crestere a TA mai reduse. Determina vasoconstrictie locala cu efect decongestionant nazal si de drenaj sinusal. Se absoarbe bine la nivelul tractului digestiv si se elimina in cea mai mare parte nemetabolizata prin urina. )))Doze si mod de administrare Adulti si copii peste 12 ani: 2 comprimate de 3-4 ori pe zi (maxim 8 comprimate pe zi); 6-12 ani: 1 comprimat de 3-4 ori pe zi (maxim 4 comprimate pe zi). Sub 6 ani: conform recomandarii medicului. Congestie nazala datorata virozelor, afectiunilor respiratorii alergice sau comune. Sinuzita, rinosinuzita. )))Contraindicatii Afectiuni cardiace, H.T.A.; diabet; adenom prostatic; afectiuni tiroidiene; sarcina, lauzie. Nervozitate, ameteli, somnolenta; cresteri ale T.A; tulburari de mictiune la bolnavii cu afectiuni de prostata. Interactiuni medicamentoase: nu se asociaza cu IMAO; se administreaza la minim 2 saptamani de la intreruperea tratamentului cu IMAO.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente