CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Prontobario 60%, suspensie
Compozitie - Prontobario 60%, suspensie
Suspensie continand sulfat de bariu 60% g/V. Crema continand sulfat de bariu 113% g/V.

Indicatii - Prontobario 60%, suspensie
Examenul radiologic al tractului gastrointestinal.

Doze si mod de administrare - Prontobario 60%, suspensie
Produsul poate fi administrat direct pe cale orala si rectala sau cu ajutorul unei sonde oral sau nasogastrica. Cantitatea administrata este functie de diagnosticul urmarit si de segmentul din tractul gastrointestinal de examinat. Normal, o doza de 200-250 ml Prontobario 60% poate fi considerata suficienta pentru examinarea stomacului; pentru examinarea radiologica a intestinului subtire o cantitate de 500 ml Prontobario 60% poate fi considerata adecvata; pentru examinarea radiologica a colonului (clisma) poate fi adecvata administrarea unei cantitati ce variaza intre 600 ml si 1500 ml. Aprecierea dozelor de administrat este facuta in general pe baza experientei medicului radiolog. La copii posologia se va stabili in functie de varsta, greutate corporala si diagnosticul urmarit. Forma pasta: pentru adulti si copii: cantitatea care trebuie administrata depinde de diagnostic. Ea depinde de asemenea de evaluarea rezultata din experienta radiologului. In medie o doza de 25 ml poate fi considerata suficienta pentru o examinare. Instructiuni de folosire: produsul se ia direct din container dupa o agitare prealabila, fara sa se dilueze.

Contraindicatii - Prontobario 60%, suspensie
Prontobario 60% nu trebuie sa fie folosit in cazul suspectarii prezentei unei perforatii sau obstructii intr-un segment al tractului gastrointestinal sau in caz de hipersensibilitate individuala cunoscuta la sulfat de bariu.

Masuri de precautie - Prontobario 60%, suspensie
Desi Prontobario 60% ca atare nu este contraindicat in timpul sarcinii, trebuie retinut ca investigatiile radiologice pot dauna fatului in faza organogenezei. Prontobario 60% poate fi folosit in timpul alaptarii.

Reactii adverse - Prontobario 60%, suspensie
Reactiile nedorite ale compusilor baritati ca Prontobario 60% sunt deseori atribuite erorilor de procedura sau unor patologii concomitente.

Suspensie continand sulfat de bariu 60% g/V. Crema continand sulfat de bariu 113% g/V. Examenul radiologic al tractului gastrointestinal. )))Doze si mod de administrare Produsul poate fi administrat direct pe cale orala si rectala sau cu ajutorul unei sonde oral sau nasogastrica. Cantitatea administrata este functie de diagnosticul urmarit si de segmentul din tractul gastrointestinal de examinat. Normal, o doza de 200-250 ml Prontobario 60% poate fi considerata suficienta pentru examinarea stomacului; pentru examinarea radiologica a intestinului subtire o cantitate de 500 ml Prontobario 60% poate fi considerata adecvata; pentru examinarea radiologica a colonului (clisma) poate fi adecvata administrarea unei cantitati ce variaza intre 600 ml si 1500 ml. Aprecierea dozelor de administrat este facuta in general pe baza experientei medicului radiolog. La copii posologia se va stabili in functie de varsta, greutate corporala si diagnosticul urmarit. Forma pasta: pentru adulti si copii: cantitatea care trebuie administrata depinde de diagnostic. Ea depinde de asemenea de evaluarea rezultata din experienta radiologului. In medie o doza de 25 ml poate fi considerata suficienta pentru o examinare. Instructiuni de folosire: produsul se ia direct din container dupa o agitare prealabila, fara sa se dilueze. )))Contraindicatii Prontobario 60% nu trebuie sa fie folosit in cazul suspectarii prezentei unei perforatii sau obstructii intr-un segment al tractului gastrointestinal sau in caz de hipersensibilitate individuala cunoscuta la sulfat de bariu. )))Masuri de precautie Desi Prontobario 60% ca atare nu este contraindicat in timpul sarcinii, trebuie retinut ca investigatiile radiologice pot dauna fatului in faza organogenezei. Prontobario 60% poate fi folosit in timpul alaptarii. Reactiile nedorite ale compusilor baritati ca Prontobario 60% sunt deseori atribuite erorilor de procedura sau unor patologii concomitente.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente