CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Progesteron retard, fiole




Compozitie - Progesteron retard, fiole
Fiole a 1 ml solutie uleioasa injectabila continand hidroxi progesteron caproat 125 mg. Fiole a 2 ml solutie uleioasa continand progesteron 25 mg (cutie cu 3 buc.).

Actiune terapeutica - Progesteron retard, fiole
Derivat de progesteron cu efecte progestogene prelungite (7-10 zile).

Indicatii - Progesteron retard, fiole
Profilaxia avortului in avortul habitual, tratamentul iminentei de avort (in caz de insuficienta luteala); amenoree primara sau secundara, dismenoree functionala, hipoplazie uterina; sterilitate prin insuficienta luteala.

Doze si mod de administrare - Progesteron retard, fiole
Intramuscular profund, in avortul habitual cate 2-4 fiole (250-500 mg) o data pe saptamana, in primele 3-6 luni de sarcina; in iminenta de avort cate 4 fiole de 2-3 ori/saptamana, apoi cate 2 fiole de 2 ori/saptamana in timpul primei jumatati a sarcinii; in amenoree, dismenoree functionala, hipoplazie uterina - 2 fiole in ziua a 16-a a ciclului, dupa pregatirea prealabila cu estrogeni (ciclic); in sterilitate - 2 fiole, 4-6 zile dupa cresterea temperaturii. Injectii intramusculare profunde; in amenoree sau hipomenoree: 2 fiole (50 mg), cate una la interval de 2 zile, in a treia saptamana a ciclului (dupa pregatire estrogenica); in hipermenoree, dismenoree, infertilitate prin insuficienta luteala: cate o fiola in a 5-a si a 3-a zi inaintea menstruatiei.

Contraindicatii - Progesteron retard, fiole
Aceleasi ca pentru Progesteron; folosirea in timpul sarcinii impune cantarirea beneficiului fata de riscul fetal; este contraindicat in prezenta tumorilor hepatice si in caz de herpes de sarcina. Asociat antidiabeticelor poate modifica toleranta la glucide.

Reactii adverse - Progesteron retard, fiole
Aceleasi ca pentru Progesteron; folosirea in timpul sarcinii impune cantarirea beneficiului fata de riscul fetal; este contraindicat in prezenta tumorilor hepatice si in caz de herpes de sarcina. Asociat antidiabeticelor poate modifica toleranta la glucide.

Fiole a 1 ml solutie uleioasa injectabila continand hidroxi progesteron caproat 125 mg. Fiole a 2 ml solutie uleioasa continand progesteron 25 mg (cutie cu 3 buc.). Derivat de progesteron cu efecte progestogene prelungite (7-10 zile). Profilaxia avortului in avortul habitual, tratamentul iminentei de avort (in caz de insuficienta luteala); amenoree primara sau secundara, dismenoree functionala, hipoplazie uterina; sterilitate prin insuficienta luteala. )))Doze si mod de administrare Intramuscular profund, in avortul habitual cate 2-4 fiole (250-500 mg) o data pe saptamana, in primele 3-6 luni de sarcina; in iminenta de avort cate 4 fiole de 2-3 ori/saptamana, apoi cate 2 fiole de 2 ori/saptamana in timpul primei jumatati a sarcinii; in amenoree, dismenoree functionala, hipoplazie uterina - 2 fiole in ziua a 16-a a ciclului, dupa pregatirea prealabila cu estrogeni (ciclic); in sterilitate - 2 fiole, 4-6 zile dupa cresterea temperaturii. Injectii intramusculare profunde; in amenoree sau hipomenoree: 2 fiole (50 mg), cate una la interval de 2 zile, in a treia saptamana a ciclului (dupa pregatire estrogenica); in hipermenoree, dismenoree, infertilitate prin insuficienta luteala: cate o fiola in a 5-a si a 3-a zi inaintea menstruatiei. )))Contraindicatii Aceleasi ca pentru Progesteron; folosirea in timpul sarcinii impune cantarirea beneficiului fata de riscul fetal; este contraindicat in prezenta tumorilor hepatice si in caz de herpes de sarcina. Asociat antidiabeticelor poate modifica toleranta la glucide. Aceleasi ca pentru Progesteron; folosirea in timpul sarcinii impune cantarirea beneficiului fata de riscul fetal; este contraindicat in prezenta tumorilor hepatice si in caz de herpes de sarcina. Asociat antidiabeticelor poate modifica toleranta la glucide.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente