CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Profenid, comprimate




Compozitie - Profenid, comprimate
Cutie cu 14 comprimate filmate a 200 mg LP (cu eliberare prelungita). Cutie cu 30 comprimate filmate a 100 mg. Cutie cu 24 capsule a 50 mg. Pulbere liofilizata, 100 mg ketoprofen pentru uz parenteral i.m., cutii a cate 6 flacoane cu liofilizat + 6 fiole de solvent (5 ml).

Indicatii - Profenid, comprimate
Antiinflamator nonsteroidian, antalgic si antipiretic. Tratament simptomatic al reumatismului cronic inflamator si degenerativ, al reumatismului abarticular, al artritelor si artrozelor, al lombalgiilor si radiculalgiilor.

Doze si mod de administrare - Profenid, comprimate
Tratament de atac: 300 mg pe zi, in trei prize, in timpul mesei. Tratament de intretinere: 150 mg pe zi in trei prize sau un comprimat de 200 mg LP pe zi, in timpul mesei. Se poate asocia cu un protector al mucoasei gastrice. Preveniti-va medicul in cazul unui tratament in curs cu aspirina, cu alt antiinflamator sau orice alt medicament. Se dilueaza pulberea liofilizata cu intreg continutul fiolei de solvent. Se administreaza prin injectie intramuscular profund. Doza recomandata: 100-200 g pe zi, 1 injectie la 12 ore.

Contraindicatii - Profenid, comprimate
Alergia la ketoprofen, aspirina sau alte antiinflamatorii nonsteroidiene. Ulcer gastroduodenal in evolutie. Sarcina si alaptare. Insuficienta hepatica sau renala severa.

Masuri de precautie - Profenid, comprimate
In cazul unor antecedente digestive (ulcer gastro-duodenal, hernie hiatala, colita ulceroasa, maladia Crohn), tulburari de coagulare. Nu este recomandata administrarea la copiii sub 15 ani. Asocieri nerecomandate: alte AINS; anticoagulante orale, heparina, ticlopidina; dispozitive contraceptive intrauterine (sterilet); preparate de litiu; metotrexat. Asocieri ce impun prudenta: antihipertensive (beta-blocante, inhibitori ai enzimei de conversie); diuretice (hidratare corecta la debutul terapiei cu ketoprofen).

Reactii adverse - Profenid, comprimate
Tulburari gastrointestinale, gastralgii, greata, varsaturi, diaree, constipatie. Cefalee, ameteli. Foarte rare eruptii cutanate, uneori pruriginoase. Flacoanele cu pulbere se vor pastra la loc uscat si rece, ferite de lumina. A nu se lasa la indemana copiilor. Respectati riguros recomandarile medicului. In cazul aparitiei unor reactii neplacute anuntati medicul sau farmacistul. Nu depasiti data limita de utilizare indicata pe ambalaj.

Cutie cu 14 comprimate filmate a 200 mg LP (cu eliberare prelungita). Cutie cu 30 comprimate filmate a 100 mg. Cutie cu 24 capsule a 50 mg. Pulbere liofilizata, 100 mg ketoprofen pentru uz parenteral i.m., cutii a cate 6 flacoane cu liofilizat + 6 fiole de solvent (5 ml). Antiinflamator nonsteroidian, antalgic si antipiretic. Tratament simptomatic al reumatismului cronic inflamator si degenerativ, al reumatismului abarticular, al artritelor si artrozelor, al lombalgiilor si radiculalgiilor. )))Doze si mod de administrare Tratament de atac: 300 mg pe zi, in trei prize, in timpul mesei. Tratament de intretinere: 150 mg pe zi in trei prize sau un comprimat de 200 mg LP pe zi, in timpul mesei. Se poate asocia cu un protector al mucoasei gastrice. Preveniti-va medicul in cazul unui tratament in curs cu aspirina, cu alt antiinflamator sau orice alt medicament. Se dilueaza pulberea liofilizata cu intreg continutul fiolei de solvent. Se administreaza prin injectie intramuscular profund. Doza recomandata: 100-200 g pe zi, 1 injectie la 12 ore. )))Contraindicatii Alergia la ketoprofen, aspirina sau alte antiinflamatorii nonsteroidiene. Ulcer gastroduodenal in evolutie. Sarcina si alaptare. Insuficienta hepatica sau renala severa. )))Masuri de precautie In cazul unor antecedente digestive (ulcer gastro-duodenal, hernie hiatala, colita ulceroasa, maladia Crohn), tulburari de coagulare. Nu este recomandata administrarea la copiii sub 15 ani. Asocieri nerecomandate: alte AINS; anticoagulante orale, heparina, ticlopidina; dispozitive contraceptive intrauterine (sterilet); preparate de litiu; metotrexat. Asocieri ce impun prudenta: antihipertensive (beta-blocante, inhibitori ai enzimei de conversie); diuretice (hidratare corecta la debutul terapiei cu ketoprofen). Tulburari gastrointestinale, gastralgii, greata, varsaturi, diaree, constipatie. Cefalee, ameteli. Foarte rare eruptii cutanate, uneori pruriginoase. Flacoanele cu pulbere se vor pastra la loc uscat si rece, ferite de lumina. A nu se lasa la indemana copiilor. Respectati riguros recomandarile medicului. In cazul aparitiei unor reactii neplacute anuntati medicul sau farmacistul. Nu depasiti data limita de utilizare indicata pe ambalaj.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente