CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Porphyrocin, comprimate
Compozitie - Porphyrocin, comprimate
Comprimate continand 250 mg eritromicina sub forma de stearat de eritromicina BP. Comprimate continand 500 mg eritromicina sub forma de stearat de eritromicina BP. Capsule continand 250 mg eritromicina sub forma de stearat de eritromicina BP. Capsule continand 500 mg eritromicina sub forma de stearat de eritromicina BP.

Actiune terapeutica - Porphyrocin, comprimate
Antibiotic cu spectru de tip penicilinic.

Indicatii - Porphyrocin, comprimate
Profilaxia si tratamentul infectiilor cauzate de microorganismele sensibile la eritromicina.

Doze si mod de administrare - Porphyrocin, comprimate
La adulti: 1-2 g pe zi, in prize luate la 6, 8 sau 12 ore. In infectii severe, doza poate fi crescuta la 4 g pe zi. Doza uzuala pentru adulti este un comprimat de 250 mg (sau o capsula), de patru ori pe zi, sau aceeasi doza zilnica in doua prize. Comprimatele trebuie luate inainte sau in timpul meselor.

Contraindicatii - Porphyrocin, comprimate
Sensibilitate cunoscuta la eritromicina. Administrarea concomitenta cu alte substante antiinfectioase, exceptand cazurile in care siguranta este garantata.

Masuri de precautie - Porphyrocin, comprimate
Eritromicina este eliminata in principal de ficat, deci este necesara administrarea sa cu precautii la pacientii cu insuficienta hepatica sau care primesc concomitent agenti potential hepatotoxici. Sarcina si alaptare: nu exista dovezi evidente ale riscului folosirii eritromicinei in sarcina umana. A fost folosita mai multi ani fara aparitia de consecinte patologice. Studiile pe animale nu au demonstrat existenta riscului.

Reactii adverse - Porphyrocin, comprimate
Reactii alergice rare si moderate. Ocazional apare disconfortul abdominal dupa administrarea orala, uneori insotit de greata si varsaturi. Conditii de pastrare: se pastreaza la loc racoros, ferit de lumina si umiditate.

Comprimate continand 250 mg eritromicina sub forma de stearat de eritromicina BP. Comprimate continand 500 mg eritromicina sub forma de stearat de eritromicina BP. Capsule continand 250 mg eritromicina sub forma de stearat de eritromicina BP. Capsule continand 500 mg eritromicina sub forma de stearat de eritromicina BP. ))) Actiune terapeutica Antibiotic cu spectru de tip penicilinic. Profilaxia si tratamentul infectiilor cauzate de microorganismele sensibile la eritromicina. )))Doze si mod de administrare La adulti: 1-2 g pe zi, in prize luate la 6, 8 sau 12 ore. In infectii severe, doza poate fi crescuta la 4 g pe zi. Doza uzuala pentru adulti este un comprimat de 250 mg (sau o capsula), de patru ori pe zi, sau aceeasi doza zilnica in doua prize. Comprimatele trebuie luate inainte sau in timpul meselor. ))) Contraindicatii Sensibilitate cunoscuta la eritromicina. Administrarea concomitenta cu alte substante antiinfectioase, exceptand cazurile in care siguranta este garantata. )))Masuri de precautie Eritromicina este eliminata in principal de ficat, deci este necesara administrarea sa cu precautii la pacientii cu insuficienta hepatica sau care primesc concomitent agenti potential hepatotoxici. Sarcina si alaptare: nu exista dovezi evidente ale riscului folosirii eritromicinei in sarcina umana. A fost folosita mai multi ani fara aparitia de consecinte patologice. Studiile pe animale nu au demonstrat existenta riscului. ))) Reactii adverse Reactii alergice rare si moderate. Ocazional apare disconfortul abdominal dupa administrarea orala, uneori insotit de greata si varsaturi. Conditii de pastrare: se pastreaza la loc racoros, ferit de lumina si umiditate.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente