CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Piportil l4, solutie injectabila




Compozitie - Piportil l4, solutie injectabila
Solutie uleioasa injectabila de 100 mg i.m.- cutie cu 1 fiola de 4 ml; solutie uleioasa injectabila de 25 mg i.m. - cutie cu 3 fiole de 1 ml. Pipotiazinum palmitas.

Indicatii - Piportil l4, solutie injectabila
Neuroleptic indicat in: psihoze cronice, mai ales schizofrenie, indiferent de tabloul clinic; psihoza halucinatorie cronica; delir cronic interpretativ si pasional.

Doze si mod de administrare - Piportil l4, solutie injectabila
Conform prescriptiei medicului. Adulti: 75 mg, fie 3 ml de solutie. Copii: dupa varsta, posologia initiala variaza intre 12,5 mg si 50 mg; doza maxima intre 25 mg-100 mg. Intervalul intre injectiile de Piportil L4 este in medie de 4 saptamani.

Contraindicatii - Piportil l4, solutie injectabila
Hipersensibilitate la pipotiazine; risc de glaucom de unghi inchis; risc de retentie urinara legata de afectiuni uretro-prostatice preexistente; boala Parkinson; antecedente de agranulocitoza si/sau porfirie; asocierea cu levodopa.

Masuri de precautie - Piportil l4, solutie injectabila
Datorita sensibilitatii variabile a pacientilor, este recomandat sa se testeze toleranta la produs. Se recomanda supravegherea atenta a pacientilor epileptici. Se interzice consumul de alcool pe durata tratamentului. Se recomanda prudenta in administrarea la persoane in varsta, in caz de afectiuni cardiovasculare grave, insuficienta renala si/sau hepatica, sarcina sau alaptare.

Reactii adverse - Piportil l4, solutie injectabila
Hipotensiune ortostatica; sedare sau somnolenta; reactii cutanate alergice; fotosensibilizare; scaderea tonusului ocular; posibilitate de icter colestatic.

Solutie uleioasa injectabila de 100 mg i.m.- cutie cu 1 fiola de 4 ml; solutie uleioasa injectabila de 25 mg i.m. - cutie cu 3 fiole de 1 ml. Pipotiazinum palmitas. Neuroleptic indicat in: psihoze cronice, mai ales schizofrenie, indiferent de tabloul clinic; psihoza halucinatorie cronica; delir cronic interpretativ si pasional. )))Doze si mod de administrare Conform prescriptiei medicului. Adulti: 75 mg, fie 3 ml de solutie. Copii: dupa varsta, posologia initiala variaza intre 12,5 mg si 50 mg; doza maxima intre 25 mg-100 mg. Intervalul intre injectiile de Piportil L4 este in medie de 4 saptamani. )))Contraindicatii Hipersensibilitate la pipotiazine; risc de glaucom de unghi inchis; risc de retentie urinara legata de afectiuni uretro-prostatice preexistente; boala Parkinson; antecedente de agranulocitoza si/sau porfirie; asocierea cu levodopa. )))Masuri de precautie Datorita sensibilitatii variabile a pacientilor, este recomandat sa se testeze toleranta la produs. Se recomanda supravegherea atenta a pacientilor epileptici. Se interzice consumul de alcool pe durata tratamentului. Se recomanda prudenta in administrarea la persoane in varsta, in caz de afectiuni cardiovasculare grave, insuficienta renala si/sau hepatica, sarcina sau alaptare. Hipotensiune ortostatica; sedare sau somnolenta; reactii cutanate alergice; fotosensibilizare; scaderea tonusului ocular; posibilitate de icter colestatic.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente