CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Pilogel hs, gel oftalmic




Compozitie - Pilogel hs, gel oftalmic
Gel apos pentru uz oftalmic continand pilocarpina hidroclorid 4% (tub cu 5 g).

Actiune terapeutica - Pilogel hs, gel oftalmic
Pilocarpina scade presiunea intraoculara crescuta in glaucom si provoaca mioza; durata efectului preparatului permite o singura aplicatie/zi.

Indicatii - Pilogel hs, gel oftalmic
Pentru scaderea presiunii intraoculare, in glaucomul cronic simplu si in crizele acute de glaucom cu unghi inchis; pentru diagnosticul cauzelor de midriaza.

Doze si mod de administrare - Pilogel hs, gel oftalmic
Cate 1-1,5 cm din preparat (asa cum iese din tub) in sacul conjunctival inferior al ochiului afectat (sau ochilor), seara la culcare - dupa aplicare se priveste in jos, inaintea inchiderii ochiului; la nevoie se administreaza mai frecvent.

Contraindicatii - Pilogel hs, gel oftalmic
Irite si iridociclite acute, glaucom prin bloc pupilar, alergie la pilocarpina; prudenta in caz de miopie accentuata (se administreaza numai dupa verificarea starii periferiei retinei - poate favoriza dezlipirea acesteia); prudenta atunci cand se fac interventii chirurgicale (posibilitatea de a potenta curarizantele); atentie la soferii care conduc noaptea (mioza este daunatoare).

Reactii adverse - Pilogel hs, gel oftalmic
Slabirea vederii de departe prin spasm de acomodatie, dificultate de adaptare la intuneric prin mioza (mai ales in prezenta cataractei); uneori congestie conjunctivala si cefalee supraorbitala sau temporala; presiunea intraoculara poate prezenta initial o usoara crestere trecatoare; folosirea indelungata poate favoriza opacifierea cristalinului; foarte rar reactii alergice la nivelul pleoapelor (se intrerupe medicatia).

Gel apos pentru uz oftalmic continand pilocarpina hidroclorid 4% (tub cu 5 g). Pilocarpina scade presiunea intraoculara crescuta in glaucom si provoaca mioza; durata efectului preparatului permite o singura aplicatie/zi. Pentru scaderea presiunii intraoculare, in glaucomul cronic simplu si in crizele acute de glaucom cu unghi inchis; pentru diagnosticul cauzelor de midriaza. )))Doze si mod de administrare Cate 1-1,5 cm din preparat (asa cum iese din tub) in sacul conjunctival inferior al ochiului afectat (sau ochilor), seara la culcare - dupa aplicare se priveste in jos, inaintea inchiderii ochiului; la nevoie se administreaza mai frecvent. )))Contraindicatii Irite si iridociclite acute, glaucom prin bloc pupilar, alergie la pilocarpina; prudenta in caz de miopie accentuata (se administreaza numai dupa verificarea starii periferiei retinei - poate favoriza dezlipirea acesteia); prudenta atunci cand se fac interventii chirurgicale (posibilitatea de a potenta curarizantele); atentie la soferii care conduc noaptea (mioza este daunatoare). Slabirea vederii de departe prin spasm de acomodatie, dificultate de adaptare la intuneric prin mioza (mai ales in prezenta cataractei); uneori congestie conjunctivala si cefalee supraorbitala sau temporala; presiunea intraoculara poate prezenta initial o usoara crestere trecatoare; folosirea indelungata poate favoriza opacifierea cristalinului; foarte rar reactii alergice la nivelul pleoapelor (se intrerupe medicatia).
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente