CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Picnaz, solutie pentru uz extern




Compozitie - Picnaz, solutie pentru uz extern
Solutie apoasa pentru uz extern continand efedrina clorhidr. 1% si neomicina sulfat 0,5%

Actiune terapeutica - Picnaz, solutie pentru uz extern
Decongestiv al mucoasei nazale si antisecretor prin efedrina (actiune vasoconstrictoare beta-adrenergica); antibacterian cu spectru larg prin neomicina.

Indicatii - Picnaz, solutie pentru uz extern
Rinite, rinofaringite, sinuzite acute.

Doze si mod de administrare - Picnaz, solutie pentru uz extern
Instilatii nazale, la adulti, cate 2-3 picaturi in fiecare nara, de 2-4 ori/zi; la copii cate 1-2 picaturi, de 2-3 ori/zi.

Contraindicatii - Picnaz, solutie pentru uz extern
Glaucom cu unghi ingust, rinita uscata atrofica, alergie la neomicina; nu se foloseste la sugari si copii mici (sub 3 ani); prudenta la hipertensivi, coronarieni si hipertiroidieni. Efedrina continuta figureaza pe lista substantelor dopante (interzise la sportivi).

Reactii adverse - Picnaz, solutie pentru uz extern
Uneori senzatie de uscaciune nazala; administrarea indelungata poate fi cauza de congestie de rebound a mucoasei nazale si rinita cronica iatrogena; rareori fenomene sistemice datorate absorbtiei efedrinei prin mucoasa nazala sau in caz de sensibilitate crescuta la simpatomimetice (mai ales la copii, la batrani si la hipertiroidieni) - cefalee, palpitatii, insomnie; neomicina poate provoca fenomene ototoxice si nefrotoxice.

Solutie apoasa pentru uz extern continand efedrina clorhidr. 1% si neomicina sulfat 0,5% Decongestiv al mucoasei nazale si antisecretor prin efedrina (actiune vasoconstrictoare beta-adrenergica); antibacterian cu spectru larg prin neomicina. Rinite, rinofaringite, sinuzite acute. )))Doze si mod de administrare Instilatii nazale, la adulti, cate 2-3 picaturi in fiecare nara, de 2-4 ori/zi; la copii cate 1-2 picaturi, de 2-3 ori/zi. )))Contraindicatii Glaucom cu unghi ingust, rinita uscata atrofica, alergie la neomicina; nu se foloseste la sugari si copii mici (sub 3 ani); prudenta la hipertensivi, coronarieni si hipertiroidieni. Efedrina continuta figureaza pe lista substantelor dopante (interzise la sportivi). Uneori senzatie de uscaciune nazala; administrarea indelungata poate fi cauza de congestie de rebound a mucoasei nazale si rinita cronica iatrogena; rareori fenomene sistemice datorate absorbtiei efedrinei prin mucoasa nazala sau in caz de sensibilitate crescuta la simpatomimetice (mai ales la copii, la batrani si la hipertiroidieni) - cefalee, palpitatii, insomnie; neomicina poate provoca fenomene ototoxice si nefrotoxice.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente