CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Pevisone
Compozitie - Pevisone
Econazonitric 1%, Triamcinolon-acetonid 0,1%, conservanti (Acida benzoic, buthilhidroxianisol), excip. ad unguent emulgat.

Actiune terapeutica - Pevisone
Pevisone este o combinatie bine echilibrata de nitrat de econazol si triamcinolon acetonid, conceputa pentru utilizare in dermatologie. Nitratul de econazol este un antimicotic cu spectru larg care actioneaza impotriva dermatofitilor, levurilor si a altor fungi; in plus, este de asemenea activ impotriva bacteriilor gram-pozitive (de ex. Stafilococilor). Triamcinolon acetonidul dezvolta efecte antiinflamatorii, antipruriginoase si antialergice accentuate. S-a demonstrat ca atat nitratul de econazol cat si triamcinolon acetonidul isi dezvolta eficacitatea deplina in combinatie in preparatul de combinatie Pevisone. Crema Pevisone se bazeaza pe o emulsie de ulei in apa. Unguentul Pevisone se bazeaza pe o emulsie de tip apa in ulei. Acesti agenti fac posibil un contact strans intre substantele active si piele.

Indicatii - Pevisone
Eczema; dermatoze inflamatorii cu infectie micotica si/sau bacteriana. Dermatomicoze inflamatorii produse de dermatofiti, levuri sau alti fungi. Afectiuni micotice in pliurile pielii, de asemenea in prezenta infectiilor bacteriene secundare si/sau mixte. Pevisone crema este util in special in tratamentul dermatozelor umede, supurative, acute/subacute. Pevisone unguent este foarte util in tratamentul dermatozelor uscate subcronice/cronice. Pevisone crema si unguent sunt de asemenea indicate in tratamentul: paronichiei, perleche, dermatitei produsa de scutece, piodermiei superficiale.

Doze si mod de administrare - Pevisone
(daca medicul nu prescrie altfel): se aplica crema sau unguentul Pevisone pe zonele de piele afectate, de doua ori pe zi (dimineata si seara) si se maseaza usor. Ca si in cazul oricarui alt preparat continand corticoizi, tratamentul cu Pevisone trebuie sa se limiteze, daca este posibil, la o perioada de 3-4 saptamani, pentru a preveni vatamarea pielii de catre corticoizi (atrofie, telangiectazie, striatii). Atentie! Se va evita aplicarea prelungita pe pielea subtire si pe fata. Terapia bolilor eczematoase timp de 2-4 saptamani va avea in general ca rezultat vindecarea completa. Tratamentul cu Pevisone al micozelor inflamatorii se va continua pana cand inflamatia dispare. Daca este necesar, terapia poate fi continuata utilizand Pevaryl pana la vindecarea completa.

Contraindicatii - Pevisone
Ca orice alt preparat continand corticoizi, Pevisone este contraindicat in cazuri de infectii tuberculoase, luetice sau virale (herpes, vaccinia, varicela) ale pielii. In general astazi se recomanda ca in timpul sarcinii, mai ales in primul trimestru, medicamentele sa fie administrate numai dupa ce beneficiile lor potentiale au fost bine cantarite in raport cu posibilele riscuri.

Reactii adverse - Pevisone
Pevisone crema si unguent sunt bine tolerate. Aceste preparate sunt de asemenea adecvate pentru uz terapeutic pe piele delicata. Doar in cazuri foarte rare s-a observat o hipersensibilitate.

Econazonitric 1%, Triamcinolon-acetonid 0,1%, conservanti (Acida benzoic, buthilhidroxianisol), excip. ad unguent emulgat. Pevisone este o combinatie bine echilibrata de nitrat de econazol si triamcinolon acetonid, conceputa pentru utilizare in dermatologie. Nitratul de econazol este un antimicotic cu spectru larg care actioneaza impotriva dermatofitilor, levurilor si a altor fungi; in plus, este de asemenea activ impotriva bacteriilor gram-pozitive (de ex. Stafilococilor). Triamcinolon acetonidul dezvolta efecte antiinflamatorii, antipruriginoase si antialergice accentuate. S-a demonstrat ca atat nitratul de econazol cat si triamcinolon acetonidul isi dezvolta eficacitatea deplina in combinatie in preparatul de combinatie Pevisone. Crema Pevisone se bazeaza pe o emulsie de ulei in apa. Unguentul Pevisone se bazeaza pe o emulsie de tip apa in ulei. Acesti agenti fac posibil un contact strans intre substantele active si piele. Eczema; dermatoze inflamatorii cu infectie micotica si/sau bacteriana. Dermatomicoze inflamatorii produse de dermatofiti, levuri sau alti fungi. Afectiuni micotice in pliurile pielii, de asemenea in prezenta infectiilor bacteriene secundare si/sau mixte. Pevisone crema este util in special in tratamentul dermatozelor umede, supurative, acute/subacute. Pevisone unguent este foarte util in tratamentul dermatozelor uscate subcronice/cronice. Pevisone crema si unguent sunt de asemenea indicate in tratamentul: paronichiei, perleche, dermatitei produsa de scutece, piodermiei superficiale. )))Doze si mod de administrare (daca medicul nu prescrie altfel): se aplica crema sau unguentul Pevisone pe zonele de piele afectate, de doua ori pe zi (dimineata si seara) si se maseaza usor. Ca si in cazul oricarui alt preparat continand corticoizi, tratamentul cu Pevisone trebuie sa se limiteze, daca este posibil, la o perioada de 3-4 saptamani, pentru a preveni vatamarea pielii de catre corticoizi (atrofie, telangiectazie, striatii). Atentie! Se va evita aplicarea prelungita pe pielea subtire si pe fata. Terapia bolilor eczematoase timp de 2-4 saptamani va avea in general ca rezultat vindecarea completa. Tratamentul cu Pevisone al micozelor inflamatorii se va continua pana cand inflamatia dispare. Daca este necesar, terapia poate fi continuata utilizand Pevaryl pana la vindecarea completa. )))Contraindicatii Ca orice alt preparat continand corticoizi, Pevisone este contraindicat in cazuri de infectii tuberculoase, luetice sau virale (herpes, vaccinia, varicela) ale pielii. In general astazi se recomanda ca in timpul sarcinii, mai ales in primul trimestru, medicamentele sa fie administrate numai dupa ce beneficiile lor potentiale au fost bine cantarite in raport cu posibilele riscuri. Pevisone crema si unguent sunt bine tolerate. Aceste preparate sunt de asemenea adecvate pentru uz terapeutic pe piele delicata. Doar in cazuri foarte rare s-a observat o hipersensibilitate.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente