CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Pedi dent, comprimate masticabile cu fluorura de sodiu
Compozitie - Pedi dent, comprimate masticabile cu fluorura de sodiu
Comprimate masticabile ce contin 2,21 mg fluorura de sodiu, echivalent a 1 mg fluor.

Actiune terapeutica - Pedi dent, comprimate masticabile cu fluorura de sodiu
Fluorura de sodiu stimuleaza remineralizarea smaltului dintilor impiedicand aparitia cariilor.

Indicatii - Pedi dent, comprimate masticabile cu fluorura de sodiu
Profilaxia cariilor dentare, administrat in timpul sarcinii si alaptarii, Pedident protejeaza dentitia mamei si asigura o fluorurare optima a oaselor fatului.

Doze si mod de administrare - Pedi dent, comprimate masticabile cu fluorura de sodiu
Copii: 4 saptamani – 2 ani: 1/4 comprimat pe zi. 2 ani – 3 ani: 1/2 comprimat pe zi. 3 ani – 16 ani: 1 comprimat pe zi. Adulti: 1-2 comprimate pe zi. Comprimatele se mentin in gura pana la dizolvarea completa, de preferat seara dupa spalarea dintilor. La sugari, comprimatele se administreaza dizolvate in ceai sau alta hrana, dar nu in lapte.

Contraindicatii - Pedi dent, comprimate masticabile cu fluorura de sodiu
Nu se administreaza persoanelor in varsta, pentru ca de la o anumita varsta fluorurarea smaltului dintilor nu se mai face oricate fluoruri s-ar administra.

Reactii adverse - Pedi dent, comprimate masticabile cu fluorura de sodiu
La dozele indicate nu s-au semnalat reactii adverse. Administrat in doze mari poate provoca pigmentarea dintilor, de aceea se recomanda a nu se depasi dozele terapeutice indicate.

Comprimate masticabile ce contin 2,21 mg fluorura de sodiu, echivalent a 1 mg fluor. Fluorura de sodiu stimuleaza remineralizarea smaltului dintilor impiedicand aparitia cariilor. Profilaxia cariilor dentare, administrat in timpul sarcinii si alaptarii, Pedident protejeaza dentitia mamei si asigura o fluorurare optima a oaselor fatului. )))Doze si mod de administrare Copii: 4 saptamani – 2 ani: 1/4 comprimat pe zi. 2 ani – 3 ani: 1/2 comprimat pe zi. 3 ani – 16 ani: 1 comprimat pe zi. Adulti: 1-2 comprimate pe zi. Comprimatele se mentin in gura pana la dizolvarea completa, de preferat seara dupa spalarea dintilor. La sugari, comprimatele se administreaza dizolvate in ceai sau alta hrana, dar nu in lapte. )))Contraindicatii Nu se administreaza persoanelor in varsta, pentru ca de la o anumita varsta fluorurarea smaltului dintilor nu se mai face oricate fluoruri s-ar administra. La dozele indicate nu s-au semnalat reactii adverse. Administrat in doze mari poate provoca pigmentarea dintilor, de aceea se recomanda a nu se depasi dozele terapeutice indicate.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente