CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Pectolyn antitusive, sirop




Compozitie - Pectolyn antitusive, sirop
Forma de prezentare: sticle de 150 ml. Fiecare 5 ml contin: Diphenhydramina. HCl B.P. 14,00 mg; Dextromethorphan. HBr B.P. 6,50 mg; Sodium citrat U.S.P. 57,00 mg; Menthol U.S.P. 1,10 mg.

Actiune terapeutica - Pectolyn antitusive, sirop
Formula contine un antitusiv activ, un antihistaminic din grupa etanolamine si o monoterpena ciclica cu efect antibacterian si calmant. Farmacologie: Dextrometorfanul - opioid de sinteza - suprima tusea prin actiune directa asupra centrului bulbar. Spre deosebire de alte opioide cu efect antitusiv nu deprima respiratia, nu inhiba motilitatea cililor mucoasei respiratorii si nu provoaca dependenta. Difenhidramina are efect antihistaminic (anti-H1), anticolinergic si antitusiv prin mecanism central. Prin acestea inhiba spasmul bronsic, diminueaza fenomenele inflamatorii si potenteaza efectul antitusiv al dextrometorfanului. In plus, prin actiune directa asupra centrului vomei diminueaza greata produsa, in general, de opioide. Mentolul are efect antibacterian, calmant, producand si o placuta senzatie de racoare.

Indicatii - Pectolyn antitusive, sirop
Tratamentul gripei/guturaiului, pentru calmarea tusei iritative (uscata); tratamentul adjuvant al altor infectii de tract respirator superior.

Doze si mod de administrare - Pectolyn antitusive, sirop
Adulti: o lingura (10 ml) de 3 ori/zi. Copii 6-12 ani: o lingurita (5 ml) de 3 ori/zi. Copii 1-5 ani: 1/2 lingurita (2,5 ml) de 3 ori/zi.

Contraindicatii - Pectolyn antitusive, sirop
Nou-nascui; sarcina si alaptare; pacienti cu hipersensibilitate la unul din componente; glaucom cu unghi inchis.

Masuri de precautie - Pectolyn antitusive, sirop
Se recomanda utilizarea cu prudenta la pacientii cu astm bronsic; hipertensiune arterial si alte boli cardiovasculare; hipertiroidie.

Reactii adverse - Pectolyn antitusive, sirop
Este bine tolerat, rareori semnalandu-se somnolenta, uscaciunea mucoaselor bucala si nazala, cefalee, palpitatii. Se interzice consumul de alcool in timpul tratamentului (se potenteaza efectul sedativ). Daca apare somnolenta se recomanda sa nu se conduca sau sa se lucreze cu masina.

Forma de prezentare: sticle de 150 ml. Fiecare 5 ml contin: Diphenhydramina. HCl B.P. 14,00 mg; Dextromethorphan. HBr B.P. 6,50 mg; Sodium citrat U.S.P. 57,00 mg; Menthol U.S.P. 1,10 mg. Formula contine un antitusiv activ, un antihistaminic din grupa etanolamine si o monoterpena ciclica cu efect antibacterian si calmant. Farmacologie: Dextrometorfanul - opioid de sinteza - suprima tusea prin actiune directa asupra centrului bulbar. Spre deosebire de alte opioide cu efect antitusiv nu deprima respiratia, nu inhiba motilitatea cililor mucoasei respiratorii si nu provoaca dependenta. Difenhidramina are efect antihistaminic (anti-H1), anticolinergic si antitusiv prin mecanism central. Prin acestea inhiba spasmul bronsic, diminueaza fenomenele inflamatorii si potenteaza efectul antitusiv al dextrometorfanului. In plus, prin actiune directa asupra centrului vomei diminueaza greata produsa, in general, de opioide. Mentolul are efect antibacterian, calmant, producand si o placuta senzatie de racoare. Tratamentul gripei/guturaiului, pentru calmarea tusei iritative (uscata); tratamentul adjuvant al altor infectii de tract respirator superior. )))Doze si mod de administrare Adulti: o lingura (10 ml) de 3 ori/zi. Copii 6-12 ani: o lingurita (5 ml) de 3 ori/zi. Copii 1-5 ani: 1/2 lingurita (2,5 ml) de 3 ori/zi. )))Contraindicatii Nou-nascui; sarcina si alaptare; pacienti cu hipersensibilitate la unul din componente; glaucom cu unghi inchis. )))Masuri de precautie Se recomanda utilizarea cu prudenta la pacientii cu astm bronsic; hipertensiune arterial si alte boli cardiovasculare; hipertiroidie. Este bine tolerat, rareori semnalandu-se somnolenta, uscaciunea mucoaselor bucala si nazala, cefalee, palpitatii. Se interzice consumul de alcool in timpul tratamentului (se potenteaza efectul sedativ). Daca apare somnolenta se recomanda sa nu se conduca sau sa se lucreze cu masina.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente