CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Paracetamol, supozitoare
Compozitie - Paracetamol, supozitoare
Paracetamol sugari: 125 mg paracetamol/supozitor. Paracetamol copii: 250 mg paracetamol/supozitor.

Actiune terapeutica - Paracetamol, supozitoare
Substanta cu actiune analgezica asemanatoare cu a fenacetinei si cu efect antipiretic apropiat de al salicilatilor, paracetamolul actioneaza asupra centrilor termoreglatori din sistemul nervos central, determinand o pierdere mai accentuata de caldura prin vasodilatatie cutanata. Efectul analgezic are, de asemenea, un mecanism central, fiind influentate durerile de intensitate medie. Nu are actiune antiinflamatoare si nu este antiagregant plachetar.

Indicatii - Paracetamol, supozitoare
Tratamentul simptomatic al afectiunilor febrile si/sau dureroase.

Doze si mod de administrare - Paracetamol, supozitoare
Paracetamol sugari: un supozitor de 125 mg, de 3-5 ori/zi, in functie de greutatea corporala. Paracetamol copii: se administreaza la copii peste 3 ani un supozitor de 250 mg, de 3-5 ori/zi, in functie de varsta.

Contraindicatii - Paracetamol, supozitoare
Hipersensibilitate la paracetamol sau la fenacetina. Insuficienta hepatica sau renala grava.

Masuri de precautie - Paracetamol, supozitoare
Utilizarea indelungata a unor doze mari se va face sub stricta supraveghere medicala, existand riscul unor tulburari ale functiei renale.

Reactii adverse - Paracetamol, supozitoare
Paracetamolul este bine tolerat la doze terapeutice. Reactiile de hipersensibilitate sunt foarte rare. Au fost descrise totusi cazuri de trombocitopenie, pancitopenie si leucopenie asociate tratamentului cu paracetamol. Doze masive (125-250 mg/kg/zi) provoaca necroza hepatica.

Paracetamol sugari: 125 mg paracetamol/supozitor. Paracetamol copii: 250 mg paracetamol/supozitor. Substanta cu actiune analgezica asemanatoare cu a fenacetinei si cu efect antipiretic apropiat de al salicilatilor, paracetamolul actioneaza asupra centrilor termoreglatori din sistemul nervos central, determinand o pierdere mai accentuata de caldura prin vasodilatatie cutanata. Efectul analgezic are, de asemenea, un mecanism central, fiind influentate durerile de intensitate medie. Nu are actiune antiinflamatoare si nu este antiagregant plachetar. Tratamentul simptomatic al afectiunilor febrile si/sau dureroase. )))Doze si mod de administrare Paracetamol sugari: un supozitor de 125 mg, de 3-5 ori/zi, in functie de greutatea corporala. Paracetamol copii: se administreaza la copii peste 3 ani un supozitor de 250 mg, de 3-5 ori/zi, in functie de varsta. )))Contraindicatii Hipersensibilitate la paracetamol sau la fenacetina. Insuficienta hepatica sau renala grava. )))Masuri de precautie Utilizarea indelungata a unor doze mari se va face sub stricta supraveghere medicala, existand riscul unor tulburari ale functiei renale. Paracetamolul este bine tolerat la doze terapeutice. Reactiile de hipersensibilitate sunt foarte rare. Au fost descrise totusi cazuri de trombocitopenie, pancitopenie si leucopenie asociate tratamentului cu paracetamol. Doze masive (125-250 mg/kg/zi) provoaca necroza hepatica.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente