CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Panthenol, spray




Actiune terapeutica - Panthenol, spray
Dexpantenolul, substanta activa a produsului Bepanthen, are aceleasi efecte ca si acidul pantotenic, intrucat este rapid transformat in aceasta vitamina, in organism. Totusi, are avantajul de a fi mai usor absorbit, atunci cand este aplicat local. Acidul pantotenic este o componenta a esentialei coenzime A care, sub forma de acetil-coenzima A, joaca un rol central in metabolismul tuturor celulelor. Este prin urmare, indispensabil pentru dezvoltarea si regenerarea tegumentelor si mucoaselor.

Indicatii - Panthenol, spray
Favorizeaza vindecarea si epitelizarea ranilor putin grave, a arsurilor si escoriatiilor usoare, a inflamatiilor tegumentare, ca de exemplu cele care apar in urma expunerii la raze ultraviolete, sau a fototerapiei, eruptii, inflamatii si iritatii ale mucoaselor, ulceratii cronice, decubitus, fisuri, grefe de piele, eroziuni cervicale, stomatite, tratament intercalat dupa terapia cu cortizon. Ca terapie adjuvanta, cu aerosoli, pentru afectiuni ale cailor respiratorii (faringita cronica si acuta, laringita, traheita, bronsita).

Doze si mod de administrare - Panthenol, spray
Unguent. Tratamentul tuturor tipurilor de leziuni: Se va aplica o data, sau de mai multe ori pe zi, in functie de prescriptia medicului curant. Protejarea sanilor in timpul alaptarii. Se vor acoperi cu comprese corespunzatoare, dupa fiecare aplicare a unguentului. in tratamentul afectiunilor mucoasei colului uterin: se va aplica o data sau de mai multe ori pe zi, conform prescriptiei medicului curant. La sugari: se va aplica dupa fiecare schimbare a scutecelor. Unguentul este relativ gras (lanolina) si se recomanda in mod special pentru pielea uscata, si ca protectie impotriva umezelii (sani, sugari). Solutie. Terapia locala a stomatitelor si ranilor (comprese umezite, aplicate repetat), cu solutia nediluata sau diluata in parti egale cu apa fiarta. Pentru tratamentul cailor respiratorii, se va utiliza substanta nediluata, pentru inhalatii. Pentru tratamentul pielii capului, se va utiliza solutia nediluata, sau diluata in proportie de 1: 3 cu apa, sau alcool. Se va masa pielea capului cu aceasta solutie, de cateva ori pe zi.

Contraindicatii - Panthenol, spray
Produsul Bepanthen nu se va utiliza in cazul pacientilor cu hipersensibilitate cunoscuta la substanta activa, sau la unul sau mai multi dintre excipienti.

Reactii adverse - Panthenol, spray
In general, Bepanthen este foarte bine tolerat. Pot aparea, foarte rar, reactii alergice ale pielii.

Dexpantenolul, substanta activa a produsului Bepanthen, are aceleasi efecte ca si acidul pantotenic, intrucat este rapid transformat in aceasta vitamina, in organism. Totusi, are avantajul de a fi mai usor absorbit, atunci cand este aplicat local. Acidul pantotenic este o componenta a esentialei coenzime A care, sub forma de acetil-coenzima A, joaca un rol central in metabolismul tuturor celulelor. Este prin urmare, indispensabil pentru dezvoltarea si regenerarea tegumentelor si mucoaselor. Favorizeaza vindecarea si epitelizarea ranilor putin grave, a arsurilor si escoriatiilor usoare, a inflamatiilor tegumentare, ca de exemplu cele care apar in urma expunerii la raze ultraviolete, sau a fototerapiei, eruptii, inflamatii si iritatii ale mucoaselor, ulceratii cronice, decubitus, fisuri, grefe de piele, eroziuni cervicale, stomatite, tratament intercalat dupa terapia cu cortizon. Ca terapie adjuvanta, cu aerosoli, pentru afectiuni ale cailor respiratorii (faringita cronica si acuta, laringita, traheita, bronsita). )))Doze si mod de administrare Unguent. Tratamentul tuturor tipurilor de leziuni: Se va aplica o data, sau de mai multe ori pe zi, in functie de prescriptia medicului curant. Protejarea sanilor in timpul alaptarii. Se vor acoperi cu comprese corespunzatoare, dupa fiecare aplicare a unguentului. in tratamentul afectiunilor mucoasei colului uterin: se va aplica o data sau de mai multe ori pe zi, conform prescriptiei medicului curant. La sugari: se va aplica dupa fiecare schimbare a scutecelor. Unguentul este relativ gras (lanolina) si se recomanda in mod special pentru pielea uscata, si ca protectie impotriva umezelii (sani, sugari). Solutie. Terapia locala a stomatitelor si ranilor (comprese umezite, aplicate repetat), cu solutia nediluata sau diluata in parti egale cu apa fiarta. Pentru tratamentul cailor respiratorii, se va utiliza substanta nediluata, pentru inhalatii. Pentru tratamentul pielii capului, se va utiliza solutia nediluata, sau diluata in proportie de 1: 3 cu apa, sau alcool. Se va masa pielea capului cu aceasta solutie, de cateva ori pe zi. )))Contraindicatii Produsul Bepanthen nu se va utiliza in cazul pacientilor cu hipersensibilitate cunoscuta la substanta activa, sau la unul sau mai multi dintre excipienti. In general, Bepanthen este foarte bine tolerat. Pot aparea, foarte rar, reactii alergice ale pielii.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente