CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Paduden, drajuri




Compozitie - Paduden, drajuri
Drajeuri continand ibuprofen 200 mg (flac. cu 30 sau 100 buc.).

Actiune terapeutica - Paduden, drajuri
Antiinflamator, analgezic si antipiretic cu eficacitate asemanatoare acidului acetilsalicilic; in bolile reumatice beneficiul terapeutic devine evident dupa cateva zile pana la 2 saptamani de tratament.

Doze si mod de administrare - Paduden, drajuri
Oral, la adulti, initial 2 drajeuri (400 mg) de 3-4 ori/zi (dupa mese), cel mult 6 zile, apoi intretinere cu 1 drajeu de 3-4 ori pe zi. La copii, obisnuit 20 mg/kg corp si zi, fractionat; in artrita reumatoida juvenila pana la 40 mg/kg corp si zi (fara a depasi 500 mg la copiii sub 30 kg).

Indicatii - Paduden, drajuri
Reumatism articular inflamator sau degenerativ, reumatism extraarticular, stari inflamatorii severe si prelungite in sfera O.R.L., stomatologie, patologia respiratorie, vasculara, in ginecologie, in cancerologie; dureri dentare, dureri postoperatorii usoare sau moderate; dismenoree.

Contraindicatii - Paduden, drajuri
Alergie sau intoleranta la ibuprofen, salicilati si alte inflamatorii nesteroidiene, ulcer gastroduodenal, insuficienta hepatica grava; nu se administreaza in timpul sarcinii si la copii; prudenta in anemia hemolitica, trombopatii, antecedente de ulcer, boli intestinale, hepatice si renale, la astmatici si la cei cu teren alergic. Atentie cand se asociaza cu anticoagulante cumarinice (risc crescut de hemoragii) si sulfamide antidiabetice (risc de reactii hipoglicemice); antagonism reciproc ibuprofena-probenecid; actiunea diuretica a spironolactonei este diminuata.

Reactii adverse - Paduden, drajuri
Uneori dureri abdominale, pirozis, flatulenta, greata, diaree, ulceratii si sangerari digestive; ocazional eruptii cutanate alergice, edeme, ameteli, cefalee, tinitus si diminuarea auzului, ambliopie (se face examenul oftalmologic); rareori cresterea valorilor transaminazelor, fosfatazei alcaline, si bilirubinei, leucopenie, trombocitopenie, reactii anafilactoide grave.

Drajeuri continand ibuprofen 200 mg (flac. cu 30 sau 100 buc.). Antiinflamator, analgezic si antipiretic cu eficacitate asemanatoare acidului acetilsalicilic; in bolile reumatice beneficiul terapeutic devine evident dupa cateva zile pana la 2 saptamani de tratament. )))Doze si mod de administrare Oral, la adulti, initial 2 drajeuri (400 mg) de 3-4 ori/zi (dupa mese), cel mult 6 zile, apoi intretinere cu 1 drajeu de 3-4 ori pe zi. La copii, obisnuit 20 mg/kg corp si zi, fractionat; in artrita reumatoida juvenila pana la 40 mg/kg corp si zi (fara a depasi 500 mg la copiii sub 30 kg). Reumatism articular inflamator sau degenerativ, reumatism extraarticular, stari inflamatorii severe si prelungite in sfera O.R.L., stomatologie, patologia respiratorie, vasculara, in ginecologie, in cancerologie; dureri dentare, dureri postoperatorii usoare sau moderate; dismenoree. )))Contraindicatii Alergie sau intoleranta la ibuprofen, salicilati si alte inflamatorii nesteroidiene, ulcer gastroduodenal, insuficienta hepatica grava; nu se administreaza in timpul sarcinii si la copii; prudenta in anemia hemolitica, trombopatii, antecedente de ulcer, boli intestinale, hepatice si renale, la astmatici si la cei cu teren alergic. Atentie cand se asociaza cu anticoagulante cumarinice (risc crescut de hemoragii) si sulfamide antidiabetice (risc de reactii hipoglicemice); antagonism reciproc ibuprofena-probenecid; actiunea diuretica a spironolactonei este diminuata. Uneori dureri abdominale, pirozis, flatulenta, greata, diaree, ulceratii si sangerari digestive; ocazional eruptii cutanate alergice, edeme, ameteli, cefalee, tinitus si diminuarea auzului, ambliopie (se face examenul oftalmologic); rareori cresterea valorilor transaminazelor, fosfatazei alcaline, si bilirubinei, leucopenie, trombocitopenie, reactii anafilactoide grave.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente