CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Oxitocin s, solutie injectabila




Compozitie - Oxitocin s, solutie injectabila
Fiole a 2 ml solutie apoasa injectabila continand oxitocina sintetica 2 u.i., fiole a 1 ml solutie apoasa injectabila, continand oxitocina sintetica 5 u.i.

Actiune terapeutica - Oxitocin s, solutie injectabila
Preparat de sinteza similar cu hormonul oxitocic hipofizar, provoaca contractii uterine de tip fiziologic (sensibilitatea miometrului este maxima la sfarsitul sarcinii) - efectul apare imediat dupa injectarea intravenoasa, la 2-3 minute de la injectarea intramusculara si se mentine 2-3 ore; stimuleaza mioepiteliul glandei mamare, favorizand ejectia laptelui.

Indicatii - Oxitocin s, solutie injectabila
Pentru inducerea si mentinerea travaliului, in caz de inertie uterina sau cand sarcina implica riscuri majore pentru mama si copil; pentru expulzia placentei si controlul hemoragiilor post-partum (in lipsa raspunsului la ergometrina sau la mamele hipertensive); in cadrul operatiei cezariene; pentru efectuarea "testului de provocare prin oxitocina".

Doze is mod de administrare - Oxitocin s, solutie injectabila
Pentru inducerea si sustinerea travaliului se introduce in perfuzie intravenoasa o solutie continand 5 u.i. in 500 ml solutie glucozata izotona - se incepe cu 2-4 picaturi/minut si, daca raspunsul uterin este insuficient dupa 15-20 de minute, se creste progresiv cu 2-4 picaturi la fiecare minut, pana la cel mult 40 de picaturi (sau 20 miliunitati)/minut; dozarea trebuie strict controlata, in functie de raspunsul uterului si de ritmul cardiac fetal, folosind doza minima eficace; se poate injecta si intramuscular 1/2-1 u.i. la interval de 1/2- 1 ora. Pentru controlul metroragiei post-partum se injecteaza subcutanat, intramuscular sau intravenos (lent si cu prudenta) 2-4 u.i. in operatia cezariana se injecteaza intramuscular 4-12 u.i. (dupa extragerea copilului).

Contraindicatii - Oxitocin s, solutie injectabila
Hipertonie uterina, predispozitie la ruptura uterului (interventie cezariana in antecedente sau alte cicatrice uterine, mari, multipare), placenta praevia, disproportie cefalo-pelvina importanta, malpozitie fetala, suferinta fetala evidenta, toxemie severa; prudenta la femeile cu hipertensiune arteriala si in caz de toxemie gravidica. Oxitocina S poate fi indicata si administrata numai de catre medici, in clinici de specialitate; folosirea, indeosebi pe cale intravenoasa, impune multa prudenta.

Reactii adverse - Oxitocin s, solutie injectabila
Supradozarea provoaca contractia tetanica a miometrului, cu suferinta fetala, chiar ruptura uterina; perfuzia prea rapida poate fi cauza de cefalee, ameteli, uneori tahicardie, dureri anginoase, retentie hidrica, chiar intoxicatie cu apa.

Fiole a 2 ml solutie apoasa injectabila continand oxitocina sintetica 2 u.i., fiole a 1 ml solutie apoasa injectabila, continand oxitocina sintetica 5 u.i. Preparat de sinteza similar cu hormonul oxitocic hipofizar, provoaca contractii uterine de tip fiziologic (sensibilitatea miometrului este maxima la sfarsitul sarcinii) - efectul apare imediat dupa injectarea intravenoasa, la 2-3 minute de la injectarea intramusculara si se mentine 2-3 ore; stimuleaza mioepiteliul glandei mamare, favorizand ejectia laptelui. Pentru inducerea si mentinerea travaliului, in caz de inertie uterina sau cand sarcina implica riscuri majore pentru mama si copil; pentru expulzia placentei si controlul hemoragiilor post-partum (in lipsa raspunsului la ergometrina sau la mamele hipertensive); in cadrul operatiei cezariene; pentru efectuarea "testului de provocare prin oxitocina". )))Doze is mod de administrare Pentru inducerea si sustinerea travaliului se introduce in perfuzie intravenoasa o solutie continand 5 u.i. in 500 ml solutie glucozata izotona - se incepe cu 2-4 picaturi/minut si, daca raspunsul uterin este insuficient dupa 15-20 de minute, se creste progresiv cu 2-4 picaturi la fiecare minut, pana la cel mult 40 de picaturi (sau 20 miliunitati)/minut; dozarea trebuie strict controlata, in functie de raspunsul uterului si de ritmul cardiac fetal, folosind doza minima eficace; se poate injecta si intramuscular 1/2-1 u.i. la interval de 1/2- 1 ora. Pentru controlul metroragiei post-partum se injecteaza subcutanat, intramuscular sau intravenos (lent si cu prudenta) 2-4 u.i. in operatia cezariana se injecteaza intramuscular 4-12 u.i. (dupa extragerea copilului). )))Contraindicatii Hipertonie uterina, predispozitie la ruptura uterului (interventie cezariana in antecedente sau alte cicatrice uterine, mari, multipare), placenta praevia, disproportie cefalo-pelvina importanta, malpozitie fetala, suferinta fetala evidenta, toxemie severa; prudenta la femeile cu hipertensiune arteriala si in caz de toxemie gravidica. Oxitocina S poate fi indicata si administrata numai de catre medici, in clinici de specialitate; folosirea, indeosebi pe cale intravenoasa, impune multa prudenta. Supradozarea provoaca contractia tetanica a miometrului, cu suferinta fetala, chiar ruptura uterina; perfuzia prea rapida poate fi cauza de cefalee, ameteli, uneori tahicardie, dureri anginoase, retentie hidrica, chiar intoxicatie cu apa.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente