CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Oxisept 10%, solutie
Compozitie - Oxisept 10%, solutie
Povidon iodat 10%, excipient 0,5 pana la 240 ml.

Actiune terapeutica - Oxisept 10%, solutie
Antiseptic local, cu spectru larg bactericid si fungicid.

Indicatii - Oxisept 10%, solutie
Uz chirurgical sau general. Chirurgie: pre- si postoperator in zona de abordare chirurgicala; pentru dezinfectarea plagilor, arsurilor de gradul 2 si 3, ulcerelor de decubit si de staza. Dermatologie: pentru infectii microbiene si fungice ale pielii, ulcere si chisturi infectate, piodermite; acnee simpla si acneea vulgaris. Ginecologie: antiseptic si deodorant pentru dusuri igienice de rutina (o lingurita intr-un litru de apa calduta). Pentru dusuri terapeutice in diferite infectii vaginale (moniliaza, tricomoniaza) se folosesc 2 lingurite intr-un litru de apa calduta, zilnic sau conform indicatiilor medicului. Oxisept solutie 10% are efect bactericid fata de toti germenii in 30 de secunde. Atentie! Oxiseptul are efect spermicid si nu se utilizeaza pentru dusuri vaginale daca se doreste o sarcina. Daca apar efecte nedorite opriti cura si consultati doctorul.

Contraindicatii - Oxisept 10%, solutie
Nu se recomanda la bolnavi ce sufera de tiroida sau la cei cu hipersensibilitate la iod.

Masuri de precautie - Oxisept 10%, solutie
Se evita ingestia si se evita contactul cu instrumentele chirurgicale din fier, argint sau mercur. De asemenea, nu se utilizeaza concomitent cu produse dermatologice care contin mercur sau derivati de mercur. Supradozare: in caz de ingestie accidentala sau intentionata a unei cantitati mari de medicament, se ingera lapte sau ulei vegetal sau se efectueaza spalaturi gastrice. In aceste cazuri se recomanda asistenta medicala.

Reactii adverse - Oxisept 10%, solutie
Foarte rar pot aparea reactii alergice."

Povidon iodat 10%, excipient 0,5 pana la 240 ml. Antiseptic local, cu spectru larg bactericid si fungicid. Uz chirurgical sau general. Chirurgie: pre- si postoperator in zona de abordare chirurgicala; pentru dezinfectarea plagilor, arsurilor de gradul 2 si 3, ulcerelor de decubit si de staza. Dermatologie: pentru infectii microbiene si fungice ale pielii, ulcere si chisturi infectate, piodermite; acnee simpla si acneea vulgaris. Ginecologie: antiseptic si deodorant pentru dusuri igienice de rutina (o lingurita intr-un litru de apa calduta). Pentru dusuri terapeutice in diferite infectii vaginale (moniliaza, tricomoniaza) se folosesc 2 lingurite intr-un litru de apa calduta, zilnic sau conform indicatiilor medicului. Oxisept solutie 10% are efect bactericid fata de toti germenii in 30 de secunde. Atentie! Oxiseptul are efect spermicid si nu se utilizeaza pentru dusuri vaginale daca se doreste o sarcina. Daca apar efecte nedorite opriti cura si consultati doctorul. )))Contraindicatii Nu se recomanda la bolnavi ce sufera de tiroida sau la cei cu hipersensibilitate la iod. )))Masuri de precautie Se evita ingestia si se evita contactul cu instrumentele chirurgicale din fier, argint sau mercur. De asemenea, nu se utilizeaza concomitent cu produse dermatologice care contin mercur sau derivati de mercur. Supradozare: in caz de ingestie accidentala sau intentionata a unei cantitati mari de medicament, se ingera lapte sau ulei vegetal sau se efectueaza spalaturi gastrice. In aceste cazuri se recomanda asistenta medicala. Foarte rar pot aparea reactii alergice."
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente