CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Oxazepam, comprimate




Compozitie - Oxazepam, comprimate
Prezentare farmaceutica: comprimate continand oxazepam 10 mg.

Actiune terapeutica - Oxazepam, comprimate
Tranchilizant, miorelaxant si anticonvulsivant benzodiazepinic, cu efect rapid si de relativ scurta durata.

Indicatii - Oxazepam, comprimate
Stari de anxietate, tensiune, agitatie, iritabilitate, insomnie de natura nevrotica, psihovegetativa, psihosomatica, asociate depresiei, la batrani, in cadrul sindromului de abstinenta al alcoolicilor; este de ales la batrani si hepatici (bine suportat).

Doze si mod de administrare - Oxazepam, comprimate
Obisnuit, cate un comprimat dimineata, la pranz si 2 comprimate seara (la nevoie, doze mai mari - pana la 3 comprimate de 3-4 ori/zi); la batrani 1-3 comprimate/zi.

Reactii adverse - Oxazepam, comprimate
Somnolenta, anorexie, diminuarea libidoului, tulburari de menstruatie; rareori ameteli, cefalee, hipotensiune (mai frecvent la batrani), oboseala, stari de agitatie (la unii bolnavi psihotici), tulburari neurologice, greata, edeme, eruptii cutanate alergice, leucopenie, disfunctie hepatica; tratamentul indelungat cu doze mari poate determina dependenta.

Contraindicatii - Oxazepam, comprimate
Alergie la oxazepam si alte benzodiazepine, sarcina, copii sub 6 ani, stari comatoase, colaps, insuficienta pulmonara acuta, deprimare respiratorie, miastenie grava; prudenta la soferi si la cei cu alte profesiuni care solicita in mod deosebit atentia; se vor evita bauturile alcoolice, prudenta la asocierea altor deprimante centrale (potentare).

Prezentare farmaceutica: comprimate continand oxazepam 10 mg. Tranchilizant, miorelaxant si anticonvulsivant benzodiazepinic, cu efect rapid si de relativ scurta durata. Stari de anxietate, tensiune, agitatie, iritabilitate, insomnie de natura nevrotica, psihovegetativa, psihosomatica, asociate depresiei, la batrani, in cadrul sindromului de abstinenta al alcoolicilor; este de ales la batrani si hepatici (bine suportat). )))Doze si mod de administrare Obisnuit, cate un comprimat dimineata, la pranz si 2 comprimate seara (la nevoie, doze mai mari - pana la 3 comprimate de 3-4 ori/zi); la batrani 1-3 comprimate/zi. Somnolenta, anorexie, diminuarea libidoului, tulburari de menstruatie; rareori ameteli, cefalee, hipotensiune (mai frecvent la batrani), oboseala, stari de agitatie (la unii bolnavi psihotici), tulburari neurologice, greata, edeme, eruptii cutanate alergice, leucopenie, disfunctie hepatica; tratamentul indelungat cu doze mari poate determina dependenta. )))Contraindicatii Alergie la oxazepam si alte benzodiazepine, sarcina, copii sub 6 ani, stari comatoase, colaps, insuficienta pulmonara acuta, deprimare respiratorie, miastenie grava; prudenta la soferi si la cei cu alte profesiuni care solicita in mod deosebit atentia; se vor evita bauturile alcoolice, prudenta la asocierea altor deprimante centrale (potentare).
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente