CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Oto calm, solutie externa




Compozitie - Oto calm, solutie externa
Phenazona 5%; Clorbutol 1%.

Actiune terapeutica - Oto calm, solutie externa
Otocalm este o solutie otica cu actiune analgezica datorata Phenazonei si actiune antiseptica datorata Clorbutolului. Otocalm inlatura durerea si disconfortul de la nivelul urechii in conditiile in care membrana timpanica este intacta. Phenazona inhiba prostaglandin-ciclooxigenaza ce are ca efect o scadere a formarii prostaglandinelor care sensibilizeaza receptorii la stimulii durerosi. Clorbutolul este un antiseptic potent cu activitate predominant antibacteriana si antifungica. Folosirea Otocalmului solutie pentru urechi nu deformeaza imaginea otoscopica, nu albeste membrana timpanica si nu ascunde reperele din canalul otic.

Indicatii - Oto calm, solutie externa
Pentru prompta inlaturare a durerii si disconfortului de la nivelul urechii din otita externa si otita medie acuta. Ca adjuvant terapeutic in timpul tratamentului sistemic cu antibiotice a infectiilor urechii.

Doze si mod de administrare - Oto calm, solutie externa
Instilati 2-4 picaturi in ureche permitand solutiei sa se scurga de-a lungul canalului otic, de 2 sau 3 ori pe zi pana durerea dispare sau la indicatia medicului.

Contraindicatii - Oto calm, solutie externa
Perforatia membranei timpanice sau pierderi de lichid prin canalul otic.

Phenazona 5%; Clorbutol 1%. Otocalm este o solutie otica cu actiune analgezica datorata Phenazonei si actiune antiseptica datorata Clorbutolului. Otocalm inlatura durerea si disconfortul de la nivelul urechii in conditiile in care membrana timpanica este intacta. Phenazona inhiba prostaglandin-ciclooxigenaza ce are ca efect o scadere a formarii prostaglandinelor care sensibilizeaza receptorii la stimulii durerosi. Clorbutolul este un antiseptic potent cu activitate predominant antibacteriana si antifungica. Folosirea Otocalmului solutie pentru urechi nu deformeaza imaginea otoscopica, nu albeste membrana timpanica si nu ascunde reperele din canalul otic. Pentru prompta inlaturare a durerii si disconfortului de la nivelul urechii din otita externa si otita medie acuta. Ca adjuvant terapeutic in timpul tratamentului sistemic cu antibiotice a infectiilor urechii. )))Doze si mod de administrare Instilati 2-4 picaturi in ureche permitand solutiei sa se scurga de-a lungul canalului otic, de 2 sau 3 ori pe zi pana durerea dispare sau la indicatia medicului. )))Contraindicatii Perforatia membranei timpanice sau pierderi de lichid prin canalul otic.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente