CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Osteogenon, comprimate




Compozitie - Osteogenon, comprimate
Substanta activa: complex osseina-hidroxiapatita (COH). 1 comprimat acoperit cu pelicula contine 830 mg de COH care provine din femur si humerus de la viteii speciei bovine bos taurus, corespunzand la: 75 mg peptide/proteine necolagenoase (fara colagen) si 216 mg colagen (care corespunde la aproximativ 291 mg de oseina); 178 mg de calciu si 82 mg fosfor (care corespunde la aproximativ 444 mg de hidroxiapatita); Excip. pro compr. obduct.

Actiune terapeutica - Osteogenon, comprimate
Osteogenon contine componente ale matricei organice ale osului precum si hidroxiapatita microcristalina in proportiile lor fiziologice. O actiune de reglare a metabolismului sistemului osos a putut fi demonstrata in vitro. Experimentul pe animal a permis punerea in evidenta a activitatii de remodelare osoasa. Din punct de vedere clinic, utilizarea calciului (mineralizarea osului) este mult mai ridicata decat in cazul unei singure administrari de saruri de calciu. Farmacocinetica: cu privire la farmacocinetica nu au fost disponibile date experimentale.

Indicatii - Osteogenon, comprimate
Osteoporoza de diverse orgini. Preparatul poate fi de asemenea utilizat pentru a regla bilantul fosfo-calcic in cursul sarcinii si al alaptarii ca si tratamentul completentar al vindecarii fracturilor.

Doze si mod de adminsitrare - Osteogenon, comprimate
Osteoporoza: 2x/zi 2-4 comprimate acoperite cu pelicula, dupa indicatiile medicului. Alte indicatii: 1-2 comprimate acoperite cu pelicula pe zi. Osteogenon poate fi inghitit cu putin lichid.

Contraindicatii - Osteogenon, comprimate
Hipercalcemie si hipercalciurie severa.

Masuri de precautie - Osteogenon, comprimate
Medicul va aprecia posologia pacientilor care prezinta tendinta de a forma calculi pe caile urinare. A se evita utilizarea prelungita si de posologii ridicate la pacientii care prezinta tulburari renale. Sarcina si alaptare: categoria de sarcina A. Studii controlate la femei n-au demonstrat risc pentru fetus in cursul primului trimestru de gestatie; nu exista evidenta care sa sugereze un risc in cursul trimestrelor ulterioare iar posibilitatea unui prejudiciu fetal pare putin verosimila. Interactiuni: resorbtia fierului si tetraciclinelor este diminuata de administrarea simultana cu Osteogenon prin formarea de chelati dificili a se resorbi. Este recomandat, in astfel de cazuri, sa se administreze Osteogenon dupa aproximativ 4 ore de la administrarea prizei primului preparat. Supradozare: nu exista pericol de supradozare prin utilizarea in clinica a acestui produs. Observatii: Osteogenon nu contine decat urme de NaCl si convine foarte bine pacientilor hipertensivi care pot face un tratament de lunga durata.

Substanta activa: complex osseina-hidroxiapatita (COH). 1 comprimat acoperit cu pelicula contine 830 mg de COH care provine din femur si humerus de la viteii speciei bovine bos taurus, corespunzand la: 75 mg peptide/proteine necolagenoase (fara colagen) si 216 mg colagen (care corespunde la aproximativ 291 mg de oseina); 178 mg de calciu si 82 mg fosfor (care corespunde la aproximativ 444 mg de hidroxiapatita); Excip. pro compr. obduct. Osteogenon contine componente ale matricei organice ale osului precum si hidroxiapatita microcristalina in proportiile lor fiziologice. O actiune de reglare a metabolismului sistemului osos a putut fi demonstrata in vitro. Experimentul pe animal a permis punerea in evidenta a activitatii de remodelare osoasa. Din punct de vedere clinic, utilizarea calciului (mineralizarea osului) este mult mai ridicata decat in cazul unei singure administrari de saruri de calciu. Farmacocinetica: cu privire la farmacocinetica nu au fost disponibile date experimentale. Osteoporoza de diverse orgini. Preparatul poate fi de asemenea utilizat pentru a regla bilantul fosfo-calcic in cursul sarcinii si al alaptarii ca si tratamentul completentar al vindecarii fracturilor. )))Doze si mod de adminsitrare Osteoporoza: 2x/zi 2-4 comprimate acoperite cu pelicula, dupa indicatiile medicului. Alte indicatii: 1-2 comprimate acoperite cu pelicula pe zi. Osteogenon poate fi inghitit cu putin lichid. )))Contraindicatii Hipercalcemie si hipercalciurie severa. )))Masuri de precautie Medicul va aprecia posologia pacientilor care prezinta tendinta de a forma calculi pe caile urinare. A se evita utilizarea prelungita si de posologii ridicate la pacientii care prezinta tulburari renale. Sarcina si alaptare: categoria de sarcina A. Studii controlate la femei n-au demonstrat risc pentru fetus in cursul primului trimestru de gestatie; nu exista evidenta care sa sugereze un risc in cursul trimestrelor ulterioare iar posibilitatea unui prejudiciu fetal pare putin verosimila. Interactiuni: resorbtia fierului si tetraciclinelor este diminuata de administrarea simultana cu Osteogenon prin formarea de chelati dificili a se resorbi. Este recomandat, in astfel de cazuri, sa se administreze Osteogenon dupa aproximativ 4 ore de la administrarea prizei primului preparat. Supradozare: nu exista pericol de supradozare prin utilizarea in clinica a acestui produs. Observatii: Osteogenon nu contine decat urme de NaCl si convine foarte bine pacientilor hipertensivi care pot face un tratament de lunga durata.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente