CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Orap, comprimate 1mg
Compozitie - Orap, comprimate 1mg
Comprimate continand pimozid 1 mg sau 4 mg (flac. cu 50 buc., respectiv 20 buc.).

Actiune terapeutica - Orap, comprimate 1mg
Neuroleptic derivat de difenilbutilpiperidina este un antipsihotic activ, cu proprietati anxiolitice; durata efectului permite folosirea unei singure doze/zi.

Indicatii - Orap, comprimate 1mg
Schizofrenie acuta si cronica, psihoze paranoide, psihoze hipocondriace monosimptomatice, manie si hipomanie.

Doze si mod de administrare - Orap, comprimate 1mg
Oral, in faza acuta a schizofreniei si a psihozelor paranoide se incepe cu 20 mg/zi, crescand, dupa nevoie - uneori sunt necesare pana la 60 mg/zi; pentru prevenirea recaderilor se incepe cu 8 mg/zi si se ajusteaza doza de intretinere optima, care este de 2-20 mg/zi. In psihoza hipocondriaca monosimptomatica se incepe cu 4 mg/zi, stabilind apoi doza utila - se poate creste pana la 16 mg/zi. In manie si hipomanie se incepe cu 20 mg/zi, stabilind in continuare doza necesara - pana la cel mult 60 mg/zi.

Contraindicatii - Orap, comprimate 1mg
Intoxicatii acute cu alcool si deprimante centrale, stare depresiva; prudenta sau se evita in timpul sarcinii, alaptarea se intrerupe in cursul tratamentului; prudenta la epileptici si in situatiile care favorizeaza convulsiile (leziuni cerebrale, sindrom de abstinenta la alcoolici), la parkinsonieni, in insuficienta renala si in bolile hepatice; conducerea autovehicolelor si alte operatii care presupun performante psihomotorii riguroase nu sunt recomandabile. Pimozidul potenteaza bauturile alcoolice (trebuie evitate) si diferitele medicamente deprimante centrale - hipnotice, analgezice, opioide; efectul levodopa este antagonizat, eficacitatea anticonvulsivantelor este micsorata.

Reactii adverse - Orap, comprimate 1mg
Uneori, mai ales la dozele mari, oboseala, somnolenta sau insomnie, tulburari digestive (greata, constipatie, tulburari dispeptice); efectele nedorite, vegetative - uscaciunea gurii, hipotensiune - sunt rare; ocazional dozele mari provoaca tulburari extrapiramidale, in general minore (se reduce doza, se administreaza Romparkin), iar tratamentul prelungit poate fi cauza de diskinezie tardiva grava; rareori galactoree, ginecomastie, oligomenoree sau amenoree (prin hiperprolactinemie); glicozurie, eruptii cutanate.

Comprimate continand pimozid 1 mg sau 4 mg (flac. cu 50 buc., respectiv 20 buc.). Neuroleptic derivat de difenilbutilpiperidina este un antipsihotic activ, cu proprietati anxiolitice; durata efectului permite folosirea unei singure doze/zi. Schizofrenie acuta si cronica, psihoze paranoide, psihoze hipocondriace monosimptomatice, manie si hipomanie. )))Doze si mod de administrare Oral, in faza acuta a schizofreniei si a psihozelor paranoide se incepe cu 20 mg/zi, crescand, dupa nevoie - uneori sunt necesare pana la 60 mg/zi; pentru prevenirea recaderilor se incepe cu 8 mg/zi si se ajusteaza doza de intretinere optima, care este de 2-20 mg/zi. In psihoza hipocondriaca monosimptomatica se incepe cu 4 mg/zi, stabilind apoi doza utila - se poate creste pana la 16 mg/zi. In manie si hipomanie se incepe cu 20 mg/zi, stabilind in continuare doza necesara - pana la cel mult 60 mg/zi. )))Contraindicatii Intoxicatii acute cu alcool si deprimante centrale, stare depresiva; prudenta sau se evita in timpul sarcinii, alaptarea se intrerupe in cursul tratamentului; prudenta la epileptici si in situatiile care favorizeaza convulsiile (leziuni cerebrale, sindrom de abstinenta la alcoolici), la parkinsonieni, in insuficienta renala si in bolile hepatice; conducerea autovehicolelor si alte operatii care presupun performante psihomotorii riguroase nu sunt recomandabile. Pimozidul potenteaza bauturile alcoolice (trebuie evitate) si diferitele medicamente deprimante centrale - hipnotice, analgezice, opioide; efectul levodopa este antagonizat, eficacitatea anticonvulsivantelor este micsorata. Uneori, mai ales la dozele mari, oboseala, somnolenta sau insomnie, tulburari digestive (greata, constipatie, tulburari dispeptice); efectele nedorite, vegetative - uscaciunea gurii, hipotensiune - sunt rare; ocazional dozele mari provoaca tulburari extrapiramidale, in general minore (se reduce doza, se administreaza Romparkin), iar tratamentul prelungit poate fi cauza de diskinezie tardiva grava; rareori galactoree, ginecomastie, oligomenoree sau amenoree (prin hiperprolactinemie); glicozurie, eruptii cutanate.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente