CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Or tyl
Actiune terapeutica - Or tyl
Agent anticolinergic. T 1/2, initial: 1,8 h; secundar: 9-10 h.

Indicatii - Or tyl
Hipermotilitate si spasme ale tractului gastrointestinal, asociate cu colon iritabil si colita spastica.

Doze si mod de administrare - Or tyl
Capsule, sirop, tablete: hipermotilitate si spasme ale tractului gastro-intestinal: adulti: 10-20 mg de 3-4 ori/zi; apoi, se poate creste la doza zilnica totala de 160 mg, daca efectele adverse nu limiteaza administrarea. Copii peste 6 ani, capsule sau tablete: 10 mg de 3-4 ori/zi; copii, 6 luni-2 ani: sirop: 5-10 mg de 3-4 ori/zi; 2 ani si peste: 10 mg de 3-4 ori/zi. Dozele se ajusteaza in functie de efect si reactii adverse. Im: hipermotilitate si spasm gastro-intestinal: adulti: 20 mg la 4-6 h. Nu se administreaza IV.

Contraindicatii - Or tyl
Nu se administreaza la pacientii cu ulcer peptic.

Masuri de precautie - Or tyl
La pacientii in varsta poate fi necesara scaderea dozelor datorita aparitiei confuziei, agitatiei sau letargie. Se poate administra si la pacientii cu glaucom. Observatii pentru pacient – familie: luati conform prescriptiei si anuntati aparitia efectelor adverse sau lipsa de raspuns terapeutic. Evitati activitatile ce necesita atentie sporita; medicamentul poate produce ameteli sau tulburari ale vederii. Evaluarea si controlul terapiei: determinati prezenta/antecedentele de ulcer peptic. Examinati abdominal si revedeti endoscopia, colonoscopia.

Reactii adverse - Or tyl
Episoade de euforie, ameteala, senzatie de distensie abdominala. Folosirea siropului la copii sub 3 luni: convulsii, sincopa, simptome respiratorii, modificari ale pulsului, asfixie, hipotonie musculara, coma.

Agent anticolinergic. T 1/2, initial: 1,8 h; secundar: 9-10 h. Hipermotilitate si spasme ale tractului gastrointestinal, asociate cu colon iritabil si colita spastica. )))Doze si mod de administrare Capsule, sirop, tablete: hipermotilitate si spasme ale tractului gastro-intestinal: adulti: 10-20 mg de 3-4 ori/zi; apoi, se poate creste la doza zilnica totala de 160 mg, daca efectele adverse nu limiteaza administrarea. Copii peste 6 ani, capsule sau tablete: 10 mg de 3-4 ori/zi; copii, 6 luni-2 ani: sirop: 5-10 mg de 3-4 ori/zi; 2 ani si peste: 10 mg de 3-4 ori/zi. Dozele se ajusteaza in functie de efect si reactii adverse. Im: hipermotilitate si spasm gastro-intestinal: adulti: 20 mg la 4-6 h. Nu se administreaza IV. )))Contraindicatii Nu se administreaza la pacientii cu ulcer peptic. )))Masuri de precautie La pacientii in varsta poate fi necesara scaderea dozelor datorita aparitiei confuziei, agitatiei sau letargie. Se poate administra si la pacientii cu glaucom. Observatii pentru pacient – familie: luati conform prescriptiei si anuntati aparitia efectelor adverse sau lipsa de raspuns terapeutic. Evitati activitatile ce necesita atentie sporita; medicamentul poate produce ameteli sau tulburari ale vederii. Evaluarea si controlul terapiei: determinati prezenta/antecedentele de ulcer peptic. Examinati abdominal si revedeti endoscopia, colonoscopia. Episoade de euforie, ameteala, senzatie de distensie abdominala. Folosirea siropului la copii sub 3 luni: convulsii, sincopa, simptome respiratorii, modificari ale pulsului, asfixie, hipotonie musculara, coma.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente