CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Ophtamesone n, solutie oftalmica




Compozitie - Ophtamesone n, solutie oftalmica
Ophtamesone: flacon cu picurator de 10 ml continand betametazona sodium fosfat B.P. 0,1% W/V. Ophtamesone-N: flacon cu picurator de 10 ml continand betametazona sodium fosfat B.P. 0,1% W/V si neomicina sulfat 0,5% W/V. Picaturi sterile pentru ochi, urechi sau nas. Ophtamesone contine fosfat de sodiu betametazon - corticosteroid cu efect antiinflamator pronuntat. Este solubil in apa si nu irita ochii. Ophtamesone-N contine in plus si sulfat de neomicina - un antibiotic bactericid cu spectru larg.

Indicatii - Ophtamesone n, solutie oftalmica
Ophtamesone este indicat in alergiile si starile neinfectate ale ochilor, urechilor i nasului. Cand infectia este prezenta sau suspecta, se utilizeaza Ophtamesone-N.

Doze si mod de administrare - Ophtamesone n, solutie oftalmica
Pentru ochi: 1-2 picaturi la 2 ore; pentru urechi: 2-3 picaturi la 3 ore; pentru nas: 2-3 picaturi de 4 ori pe zi.

Contraindicatii - Ophtamesone n, solutie oftalmica
In cazurile de glaucom sau infectii virale sau fungice, nu trebuie utilizati corticosteroizi topici. Preparatele continand neomicina sunt contraindicate la pacientii cu hipersensibilitate la neomicina si la pacientii cu timpanul perforat.

Masuri de precautie - Ophtamesone n, solutie oftalmica
Consultati oftalmologul inainte de utilizare.

Reactii adverse - Ophtamesone n, solutie oftalmica
Tratamentul topic cu corticosteroizi poate creste tensiunea intraoculara in cazul unei folosiri prelungite.

Ophtamesone: flacon cu picurator de 10 ml continand betametazona sodium fosfat B.P. 0,1% W/V. Ophtamesone-N: flacon cu picurator de 10 ml continand betametazona sodium fosfat B.P. 0,1% W/V si neomicina sulfat 0,5% W/V. Picaturi sterile pentru ochi, urechi sau nas. Ophtamesone contine fosfat de sodiu betametazon - corticosteroid cu efect antiinflamator pronuntat. Este solubil in apa si nu irita ochii. Ophtamesone-N contine in plus si sulfat de neomicina - un antibiotic bactericid cu spectru larg. Ophtamesone este indicat in alergiile si starile neinfectate ale ochilor, urechilor i nasului. Cand infectia este prezenta sau suspecta, se utilizeaza Ophtamesone-N. )))Doze si mod de administrare Pentru ochi: 1-2 picaturi la 2 ore; pentru urechi: 2-3 picaturi la 3 ore; pentru nas: 2-3 picaturi de 4 ori pe zi. )))Contraindicatii In cazurile de glaucom sau infectii virale sau fungice, nu trebuie utilizati corticosteroizi topici. Preparatele continand neomicina sunt contraindicate la pacientii cu hipersensibilitate la neomicina si la pacientii cu timpanul perforat. )))Masuri de precautie Consultati oftalmologul inainte de utilizare. Tratamentul topic cu corticosteroizi poate creste tensiunea intraoculara in cazul unei folosiri prelungite.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente