CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Omnic 0,4, capsule
Compozitie - Omnic 0,4, capsule
Fiecare capsula contine ca ingredient activ clorhidrat de tamsulosin, 0,4 mg.

Indicatii - Omnic 0,4, capsule
Tratamentul simptomelor functionale ale hiperplaziei benigne de prostata (HBP).

Doze si mod de administrare - Omnic 0,4, capsule
Se administreaza cate o capsula pe zi dupa micul dejun. Capsula trebuie inghitita cu apa (aprox. 150 ml), pacientul fiind in pozitie ortostatica sau sezand. Capsula nu trebuie sparta sau mestecata, pentru ca aceasta va impiedica eliberarea controlata si prelungita a ingredientului activ.

Contraindicatii - Omnic 0,4, capsule
Hipersensibilitate la clorhidratul de tamsulosin sau la oricare alt component al produsului. Antecedente de hipotensiune ortostatica. Insuficienta hepatica severa.

Masuri de precautie - Omnic 0,4, capsule
Nu s-a observat reducerea semnificativa a tensiunii arteriale la pacientii normotensivi in timpul studiilor cu Omnic 0,4. Ca si in cazul altor -blocante, in timpul tratamentului cu Omnic 0,4 se poate instala hipotensiunea arteriala, situatie care poate avea foarte rar ca rezultat aparitia sincopelor. La primele semne de hipotensiune ortostatica (slabiciune, ameteala), pacientul se va aseza sau se va culca pana la disparitia simptomelor. inainte de inceperea tratamentului cu Omnic 0,4, pacientul trebuie examinat in vederea excluderii altor conditii ce pot determina simptome similare cu acelea ale adenomului de prostata. Tuseul rectal si determinarea Antigenului Specific al Prostatei (PSA) sunt investigatii ce trebuie facute inainte de initierea tratamentului si, ulterior, la intervale regulate. Pacientii cu insuficienta renala severa (cleareance creatinina < 10 ml/min) trebuie tratati cu atentie. Sarcina si alaptare: fara mentiuni speciale.Efecte asupra capacitatii de conducere auto sau de operare cu utilaje: nu exista date care sa arate ca Omnic ar influenta abilitatea de a conduce sau lucra cu utilaje. Pacientii trebuie avertizati ca pot aparea ameteli.

Reactii adverse - Omnic 0,4, capsule
Urmatoarele reactii adverse au fost semnalate in timpul administrarii de Omnic 0,4: ameteli, ejaculare retrograda si, cu frecventa mai scazuta (1-2%): cefalee, astenie, hipotensiune ortostatica si palpitatii. Ocazional pot aparea: greata, varsaturi, diaree sau constipatie. Reactiile de hipersensibilitate (rash, prurit, urticarie) pot aparea, de asemenea, ocazional. Rareori s-au raportat angioedem, sincope.

Fiecare capsula contine ca ingredient activ clorhidrat de tamsulosin, 0,4 mg. Tratamentul simptomelor functionale ale hiperplaziei benigne de prostata (HBP). )))Doze si mod de administrare Se administreaza cate o capsula pe zi dupa micul dejun. Capsula trebuie inghitita cu apa (aprox. 150 ml), pacientul fiind in pozitie ortostatica sau sezand. Capsula nu trebuie sparta sau mestecata, pentru ca aceasta va impiedica eliberarea controlata si prelungita a ingredientului activ. )))Contraindicatii Hipersensibilitate la clorhidratul de tamsulosin sau la oricare alt component al produsului. Antecedente de hipotensiune ortostatica. Insuficienta hepatica severa. )))Masuri de precautie Nu s-a observat reducerea semnificativa a tensiunii arteriale la pacientii normotensivi in timpul studiilor cu Omnic 0,4. Ca si in cazul altor -blocante, in timpul tratamentului cu Omnic 0,4 se poate instala hipotensiunea arteriala, situatie care poate avea foarte rar ca rezultat aparitia sincopelor. La primele semne de hipotensiune ortostatica (slabiciune, ameteala), pacientul se va aseza sau se va culca pana la disparitia simptomelor. inainte de inceperea tratamentului cu Omnic 0,4, pacientul trebuie examinat in vederea excluderii altor conditii ce pot determina simptome similare cu acelea ale adenomului de prostata. Tuseul rectal si determinarea Antigenului Specific al Prostatei (PSA) sunt investigatii ce trebuie facute inainte de initierea tratamentului si, ulterior, la intervale regulate. Pacientii cu insuficienta renala severa (cleareance creatinina < 10 ml/min) trebuie tratati cu atentie. Sarcina si alaptare: fara mentiuni speciale.Efecte asupra capacitatii de conducere auto sau de operare cu utilaje: nu exista date care sa arate ca Omnic ar influenta abilitatea de a conduce sau lucra cu utilaje. Pacientii trebuie avertizati ca pot aparea ameteli. Urmatoarele reactii adverse au fost semnalate in timpul administrarii de Omnic 0,4: ameteli, ejaculare retrograda si, cu frecventa mai scazuta (1-2%): cefalee, astenie, hipotensiune ortostatica si palpitatii. Ocazional pot aparea: greata, varsaturi, diaree sau constipatie. Reactiile de hipersensibilitate (rash, prurit, urticarie) pot aparea, de asemenea, ocazional. Rareori s-au raportat angioedem, sincope.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente