CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Oftacol a, folii




Compozitie - Oftacol a, folii
Placute de colagen animal expandat, cuprinzand mertiolat de sodiu 0,375 g si lidocaina 0,5 g/100 g (Oftacol A) sau cloramfenicol 1 g si lidocaina 0,5 g/100 g (Oftacol B).

Actiune terapeutica - Oftacol a, folii
Pansament oftalmic de colagen cu proprietati antiseptice (prin mertiolat), antibiotice (prin cloramfenicol) si anestezice locale (prin lidocaina); colagenul favorizeaza coagularea si accelereaza vindecarea plagilor.

Indicatii - Oftacol a, folii
Plagi traumatice sau chirurgicale, arsuri corneene, sclerale, conjunctivale si palpebrale.

Doze si mod de administrare - Oftacol a, folii
Aplicatii locale, sub pansament, in conditii sterile, dupa curatirea prealabila a plagii.

Contraindicatii - Oftacol a, folii
Alergie la una din componente; nu se asociaza cu antiseptice care elibereaza clor sau oxigen (cloramina, apa oxigenata etc.), cu substante astringente (azotat de argint) sau caustice (tinctura de iod), care pot denatura proteinele, cu enzime proteolitice si cu unguente sau pulberi, care colmateaza spatiile capilare ale preparatului de colagen.

Reactii adverse - Oftacol a, folii
Uneori senzatie de durere imediat dupa aplicare.

Placute de colagen animal expandat, cuprinzand mertiolat de sodiu 0,375 g si lidocaina 0,5 g/100 g (Oftacol A) sau cloramfenicol 1 g si lidocaina 0,5 g/100 g (Oftacol B). Pansament oftalmic de colagen cu proprietati antiseptice (prin mertiolat), antibiotice (prin cloramfenicol) si anestezice locale (prin lidocaina); colagenul favorizeaza coagularea si accelereaza vindecarea plagilor. Plagi traumatice sau chirurgicale, arsuri corneene, sclerale, conjunctivale si palpebrale. ))) Doze si mod de administrare Aplicatii locale, sub pansament, in conditii sterile, dupa curatirea prealabila a plagii. )))Contraindicatii Alergie la una din componente; nu se asociaza cu antiseptice care elibereaza clor sau oxigen (cloramina, apa oxigenata etc.), cu substante astringente (azotat de argint) sau caustice (tinctura de iod), care pot denatura proteinele, cu enzime proteolitice si cu unguente sau pulberi, care colmateaza spatiile capilare ale preparatului de colagen. Uneori senzatie de durere imediat dupa aplicare.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente