CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Odasol, capsule enterosolubile




Compozitie - Odasol, capsule enterosolubile
Fiecare capsula contine 20 mg de omeprazol.

Actiune terapeutica - Odasol, capsule enterosolubile
Omeprazolul este o baza slaba, care se concentreaza si se transforma in forma activa la nivelul tubilor intracelulari ai celulelor parietale, unde inhiba H+, K+ - ATP-aza si pompa de protoni. Omeprazolul intervine in acest fel in ultima faza a secretiei de acid, rezultatul fiind dependent numai de doza administrata si independent de stimulii acidosecretori, inhiband atat secretia bazala cat si pe cea poststimulativa.

Indicatii - Odasol, capsule enterosolubile
Ulcer duodenal; ulcer gastric; esofagite de reflux; sindrom Zollinger-Ellison.

Doze si mod de administrare - Odasol, capsule enterosolubile
Ulcerul duodenal: ca doza zilnica este de 20 mg. Disparitia simptomelor este rapida si vindecarea se produce in doua saptamani, in mod uzual. Esuarea tratamentului dupa aceasta perioada necesita o prelungire a acestuia cu inca 2 saptamani cu aparitia vindecarii. La pacientii refractari la alte tratamente, doza zilnica de 40 mg de Odasol produce in mod obisnuit vindecarea in 4 saptamani. Ulcerul gastric: doza uzuala este de 20 mg/zi. Amendarea simptomatologiei este rapida si vindecarea majoritatii pacientilor este completa in 4 saptamani. Esuarea tratamentului dupa 4 saptamani necesita alte 2 saptamani de tratament cu aparitia vindecarii. Esofagita de reflux: doza zilnica este de 20 mg. Durata de tratament este de 4 saptamani cu vindecare. Esuarea tratamentului dupa 4 saptamani necesita alte 4 saptamani de tratament cu aparitia vindecarii. La pacientii refractari la alte tratamente, doza zilnica este de 40 mg timp de 8 saptamani cu aparitia vindecarii. Sindromul Zollinger-Ellison: doza initiala recomandata este de 60 mg/zi. Doza trebuie individualizata si terapia continuata conform indicatiilor clinice. Toti pacientii cu sindrom Zollinger-Ellison sever si cu raspuns ineficient la alte tratamente au fost tratati cu doze zilnice de 80-100 mg/zi cu raspuns favorabil. Doze mai mari de 80 mg/zi trebuie fractionate in doua prize. Administrarea in insuficienta renala si hepatica: nu este necesara modificarea dozei la pacientii cu afectare renala/ hepatica. Copii: nu s-a raportat utilizarea Odasolului la copii. Varstnici: nu necesita modificari de doza.

Contraindicatii - Odasol, capsule enterosolubile
Nu se cunosc.

Masuri de precautie - Odasol, capsule enterosolubile
Sarcina si alaptare: ca mai toate medicamentele noi, Odasolul nu ar trebui administrat in timpul sarcinii sau lactatiei, chiar daca studiile efectuate pe animale nu au evidentiat semne de toxicitate sau efecte teratogene. Nu s-au constatat incompatibilitati.

Reactii adverse - Odasol, capsule enterosolubile
Odasolul este bine tolerat. Greata, cefaleea, diareea, constipatia si flatulenta sunt rar intalnite. Rash-ul tegumentar a aparut la cativa pacienti. Efectele adverse mentionate sunt trecatoare si slabe fara a se mentine pe durata tratamentului.

Fiecare capsula contine 20 mg de omeprazol. Omeprazolul este o baza slaba, care se concentreaza si se transforma in forma activa la nivelul tubilor intracelulari ai celulelor parietale, unde inhiba H+, K+ - ATP-aza si pompa de protoni. Omeprazolul intervine in acest fel in ultima faza a secretiei de acid, rezultatul fiind dependent numai de doza administrata si independent de stimulii acidosecretori, inhiband atat secretia bazala cat si pe cea poststimulativa. Ulcer duodenal; ulcer gastric; esofagite de reflux; sindrom Zollinger-Ellison. )))Doze si mod de administrare Ulcerul duodenal: ca doza zilnica este de 20 mg. Disparitia simptomelor este rapida si vindecarea se produce in doua saptamani, in mod uzual. Esuarea tratamentului dupa aceasta perioada necesita o prelungire a acestuia cu inca 2 saptamani cu aparitia vindecarii. La pacientii refractari la alte tratamente, doza zilnica de 40 mg de Odasol produce in mod obisnuit vindecarea in 4 saptamani. Ulcerul gastric: doza uzuala este de 20 mg/zi. Amendarea simptomatologiei este rapida si vindecarea majoritatii pacientilor este completa in 4 saptamani. Esuarea tratamentului dupa 4 saptamani necesita alte 2 saptamani de tratament cu aparitia vindecarii. Esofagita de reflux: doza zilnica este de 20 mg. Durata de tratament este de 4 saptamani cu vindecare. Esuarea tratamentului dupa 4 saptamani necesita alte 4 saptamani de tratament cu aparitia vindecarii. La pacientii refractari la alte tratamente, doza zilnica este de 40 mg timp de 8 saptamani cu aparitia vindecarii. Sindromul Zollinger-Ellison: doza initiala recomandata este de 60 mg/zi. Doza trebuie individualizata si terapia continuata conform indicatiilor clinice. Toti pacientii cu sindrom Zollinger-Ellison sever si cu raspuns ineficient la alte tratamente au fost tratati cu doze zilnice de 80-100 mg/zi cu raspuns favorabil. Doze mai mari de 80 mg/zi trebuie fractionate in doua prize. Administrarea in insuficienta renala si hepatica: nu este necesara modificarea dozei la pacientii cu afectare renala/ hepatica. Copii: nu s-a raportat utilizarea Odasolului la copii. Varstnici: nu necesita modificari de doza. )))Contraindicatii Nu se cunosc. )))Masuri de precautie Sarcina si alaptare: ca mai toate medicamentele noi, Odasolul nu ar trebui administrat in timpul sarcinii sau lactatiei, chiar daca studiile efectuate pe animale nu au evidentiat semne de toxicitate sau efecte teratogene. Nu s-au constatat incompatibilitati. Odasolul este bine tolerat. Greata, cefaleea, diareea, constipatia si flatulenta sunt rar intalnite. Rash-ul tegumentar a aparut la cativa pacienti. Efectele adverse mentionate sunt trecatoare si slabe fara a se mentine pe durata tratamentului.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente