CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Oboliz, tablete
Compozitie - Oboliz, tablete
Fiecare tableta contine 300 mg rifampicina si 150 mg isoniazida.

Actiune terapeutica - Oboliz, tablete
Oboliz reprezinta o combinatie antituberculoasa, realizata intr-o singura tableta. Concentratia de rifampicina in sange atinge nivelul maxim in 2 ore, ramanand la aceste niveluri ridicate aproximativ 12 ore. Distributia prin fluide si tesuturi este extrem de eficienta. Eliminarea Oboliz-ului se face prin urina si fiere, in care se gasesc concentratii mari ale medicamentului. Aceste moduri complete de actiune sunt extrem de eficace si combina binecunoscuta siguranta si actiune a celor doua foarte cunoscute medicamente antituberculoase. Aparitia rezistentei la isoniazida este aproape anihilata. Medicamentul nu prezinta rezistenta la alte medicamente antituberculoase. Este foarte repede absorbit si este difuzat imediat in toate organele si tesuturile corpului. Prin usoara administrare se castiga colaborarea bolnavului.

Indicatii - Oboliz, tablete
Tuberculoza activa, boala Hansen, chemoprotectia pentru Meningococcus meningitis.

Doze si mod de administrare - Oboliz, tablete
Administrarea zilnica este de 2 tablete, Intr-o singura doza. Este mult mai bine daca se va lua inaintea meselor, pentru a se obtine rezultate mai bune.

Contraindicatii - Oboliz, tablete
Hipersensibilitate sau intoleranta la medicament, hepatopatie.

Masuri de precautie - Oboliz, tablete
Administrarea intermitenta a medicamentului trebuie evitata. In contraindicatii sunt mentionate efectele modificarii dozajului in cazul administrarii simultane si a altor medicamente. In cazul in care acesta trebuie combinat cu PAS, trebuie sa se realizeze o modificare a dozajului si a perioadelor intermitente de administrare la cel putin 6 ore. Interactiuni: administrarea simultana de probenecid face sa creasca nivelul rifampicinei in sange, iar administrarea produselor anticoagulante per os scade actiunea acestora din urma. De asemenea, timpul de actiune al sulfonamidelor, glucocorticoizilor si estrogenilor este micsorat. Acestui medicament ii putem atribui esecul frecvent al medicamentelor contraceptive. Se observa cresterea nivelului medicamentului in sange, in general prin administrarea concomitenta de barbiturice si anestezice. Sarcina: datorita faptului ca posibilitatea teratogenezei nu este exclusa in cazul graviditatii, administrarea trebuie evaluata in conformitate cu tratamentul solicitat.

Reactii adverse - Oboliz, tablete
Adesea eruptii, tulburari gastrointestinale (greata, voma, diaree, dureri in abdomen, febra). Foarte rar au fost descrise hepatite (mai des in hepatopatiile cronice, alcoolism sau la persoane in varsta); sindromul gripei (mai des cand se ia in doze mari); trombopenie; sindrom hepatorenal. Cresterea nesimptomatica a transaminazei, care revine la normal cand se opreste administrarea medicamentului. Proteinuria nesimptomatica si imunoglobulina lantului slab sunt mentionate adesea la bolnavii de tuberculoza si insuficienta renala.

Fiecare tableta contine 300 mg rifampicina si 150 mg isoniazida. Oboliz reprezinta o combinatie antituberculoasa, realizata intr-o singura tableta. Concentratia de rifampicina in sange atinge nivelul maxim in 2 ore, ramanand la aceste niveluri ridicate aproximativ 12 ore. Distributia prin fluide si tesuturi este extrem de eficienta. Eliminarea Oboliz-ului se face prin urina si fiere, in care se gasesc concentratii mari ale medicamentului. Aceste moduri complete de actiune sunt extrem de eficace si combina binecunoscuta siguranta si actiune a celor doua foarte cunoscute medicamente antituberculoase. Aparitia rezistentei la isoniazida este aproape anihilata. Medicamentul nu prezinta rezistenta la alte medicamente antituberculoase. Este foarte repede absorbit si este difuzat imediat in toate organele si tesuturile corpului. Prin usoara administrare se castiga colaborarea bolnavului. Tuberculoza activa, boala Hansen, chemoprotectia pentru Meningococcus meningitis. )))Doze si mod de administrare Administrarea zilnica este de 2 tablete, Intr-o singura doza. Este mult mai bine daca se va lua inaintea meselor, pentru a se obtine rezultate mai bune. )))Contraindicatii Hipersensibilitate sau intoleranta la medicament, hepatopatie. )))Masuri de precautie Administrarea intermitenta a medicamentului trebuie evitata. In contraindicatii sunt mentionate efectele modificarii dozajului in cazul administrarii simultane si a altor medicamente. In cazul in care acesta trebuie combinat cu PAS, trebuie sa se realizeze o modificare a dozajului si a perioadelor intermitente de administrare la cel putin 6 ore. Interactiuni: administrarea simultana de probenecid face sa creasca nivelul rifampicinei in sange, iar administrarea produselor anticoagulante per os scade actiunea acestora din urma. De asemenea, timpul de actiune al sulfonamidelor, glucocorticoizilor si estrogenilor este micsorat. Acestui medicament ii putem atribui esecul frecvent al medicamentelor contraceptive. Se observa cresterea nivelului medicamentului in sange, in general prin administrarea concomitenta de barbiturice si anestezice. Sarcina: datorita faptului ca posibilitatea teratogenezei nu este exclusa in cazul graviditatii, administrarea trebuie evaluata in conformitate cu tratamentul solicitat. Adesea eruptii, tulburari gastrointestinale (greata, voma, diaree, dureri in abdomen, febra). Foarte rar au fost descrise hepatite (mai des in hepatopatiile cronice, alcoolism sau la persoane in varsta); sindromul gripei (mai des cand se ia in doze mari); trombopenie; sindrom hepatorenal. Cresterea nesimptomatica a transaminazei, care revine la normal cand se opreste administrarea medicamentului. Proteinuria nesimptomatica si imunoglobulina lantului slab sunt mentionate adesea la bolnavii de tuberculoza si insuficienta renala.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente