CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Nubain, fiole




Compozitie - Nubain, fiole
Fiole de 1 ml si 2 ml solutie injectabila continand 10 mg/ml clorhidrat de nalbufin si drept conservanti: 1,8 mg de 4-hidroxibenzoat de metil si 0,2 mg de hidroxibenzoat de propil intr-o solutie tampon izotonica de citrati (cutii cu 10 buc.; cutie cu 1 flacon injectabil a 10 ml).

Actiune terapeutica - Nubain, fiole
Nubain este un analgezic opioid foarte puternic, cu actiune agonist-antagonista, din seria fenantranului (inrudit chimic cu naloxona si oximorfona). Farmacocinetica se desfasoara dupa modelul deschis, cu 2 compartimente. Se pare ca nu se leaga puternic de proteinele plasmatice sau de componentele tisulare. Dupa injectare i.v., actiunea se manifesta in 2-3 min iar dupa injectarea i.m., sau s.c. in 10-15 min. Efectul analgeziei dureaza intre 3 si 6 ore. Semiviata plasmatica este cuprinsa intre 2,5-3 ore. Este metabolizat in ficat si eliminat renal.

Indicatii - Nubain, fiole
Dureri medii sau violente de cauze diferite, de exemplu: in timpul operatiilor, in obstetrica, ginecologie, tumori maligne. Poate fi utilizat pentru analgezia preoperatorie, postoperatorie sau in cursul unei anestezii combinate.

Doze si mod de administrare - Nubain, fiole
In mod normal, doza este de 0,15-0,30 mg/kg corp (10-20 mg pentru un adult de 70 kg), injectabil i.v., i.m. sau s.c. Aceasta doza poate fi repetata la intervale de 3-6 ore. Doza maxima pentru o data este de 20 mg, iar pentru 24 de ore - de 160 mg. Pentru copii se recomanda o doza de 0,1-0,2 mg/kg corp i.v., i.m. sau s.c., doza maxima pentru o data fiind de 10 mg. Se poate repeta la 3-6 ore.

Contraindicatii - Nubain, fiole
Pacienti cu sensibilizare la nalbufin. Precautii cand se administreaza la pacienti cu tulburari hepatice, renale, respiratorii, cu traumatisme craniene si hipertensiune intracraniana in timpul sarcinii (cu exceptia nasterii), in chirurgia tractului biliar.

Reactii adverse - Nubain, fiole
Mai frecvent: sedarea. Mai rar se observa transpiratii reci, greata, voma, dezorientare cu vertij, uscaciunea mucoasei bucale, cefalee. Rareori apar efecte adverse la nivelul S.N.C.: nervozitate, depresii, angoasa, confuzie mentala, disforie. Pot aparea reactii hipertensive sau hipotensive, bradi- sau tahicardie, dispepsie, crampe gastrointestinale, dificultati de vorbire, tulburari de vedere, reactii alergice cutanate. Nu se recomanda, dupa administrarea de Nubain, desfasurarea unei activitati ce impune un inalt grad de atentie (sofat, manipulare de masini etc.). Nubain prezinta un risc de farmacodependenta mai mic decat morfina. Totusi, nu se recomanda la pacienti cu instabilitate emotiva sau fosti toxicomani. Eventualele manifestari de privare de opiacee (crampe abdominale, cefalee, greturi, varsaturi, iritabilitate, transpiratii, plans, nervozitate, diaree, hipertensiune) pot fi combatute cu doze prudente de morfina, injectate i.v. Interactiuni medicamentoase: efectul Nubain este potentat de alte medicamente cu actiune sedativa sau de alcool. Supradozaj: se administreaza imediat i.v. antidotul specific - clorhidrat de naloxona.

Fiole de 1 ml si 2 ml solutie injectabila continand 10 mg/ml clorhidrat de nalbufin si drept conservanti: 1,8 mg de 4-hidroxibenzoat de metil si 0,2 mg de hidroxibenzoat de propil intr-o solutie tampon izotonica de citrati (cutii cu 10 buc.; cutie cu 1 flacon injectabil a 10 ml). Nubain este un analgezic opioid foarte puternic, cu actiune agonist-antagonista, din seria fenantranului (inrudit chimic cu naloxona si oximorfona). Farmacocinetica se desfasoara dupa modelul deschis, cu 2 compartimente. Se pare ca nu se leaga puternic de proteinele plasmatice sau de componentele tisulare. Dupa injectare i.v., actiunea se manifesta in 2-3 min iar dupa injectarea i.m., sau s.c. in 10-15 min. Efectul analgeziei dureaza intre 3 si 6 ore. Semiviata plasmatica este cuprinsa intre 2,5-3 ore. Este metabolizat in ficat si eliminat renal. Dureri medii sau violente de cauze diferite, de exemplu: in timpul operatiilor, in obstetrica, ginecologie, tumori maligne. Poate fi utilizat pentru analgezia preoperatorie, postoperatorie sau in cursul unei anestezii combinate. )))Doze si mod de administrare In mod normal, doza este de 0,15-0,30 mg/kg corp (10-20 mg pentru un adult de 70 kg), injectabil i.v., i.m. sau s.c. Aceasta doza poate fi repetata la intervale de 3-6 ore. Doza maxima pentru o data este de 20 mg, iar pentru 24 de ore - de 160 mg. Pentru copii se recomanda o doza de 0,1-0,2 mg/kg corp i.v., i.m. sau s.c., doza maxima pentru o data fiind de 10 mg. Se poate repeta la 3-6 ore. )))Contraindicatii Pacienti cu sensibilizare la nalbufin. Precautii cand se administreaza la pacienti cu tulburari hepatice, renale, respiratorii, cu traumatisme craniene si hipertensiune intracraniana in timpul sarcinii (cu exceptia nasterii), in chirurgia tractului biliar. Mai frecvent: sedarea. Mai rar se observa transpiratii reci, greata, voma, dezorientare cu vertij, uscaciunea mucoasei bucale, cefalee. Rareori apar efecte adverse la nivelul S.N.C.: nervozitate, depresii, angoasa, confuzie mentala, disforie. Pot aparea reactii hipertensive sau hipotensive, bradi- sau tahicardie, dispepsie, crampe gastrointestinale, dificultati de vorbire, tulburari de vedere, reactii alergice cutanate. Nu se recomanda, dupa administrarea de Nubain, desfasurarea unei activitati ce impune un inalt grad de atentie (sofat, manipulare de masini etc.). Nubain prezinta un risc de farmacodependenta mai mic decat morfina. Totusi, nu se recomanda la pacienti cu instabilitate emotiva sau fosti toxicomani. Eventualele manifestari de privare de opiacee (crampe abdominale, cefalee, greturi, varsaturi, iritabilitate, transpiratii, plans, nervozitate, diaree, hipertensiune) pot fi combatute cu doze prudente de morfina, injectate i.v. Interactiuni medicamentoase: efectul Nubain este potentat de alte medicamente cu actiune sedativa sau de alcool. Supradozaj: se administreaza imediat i.v. antidotul specific - clorhidrat de naloxona.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente