CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Novopone, capsule




Compozitie - Novopone, capsule
Fiecare capsula contine: acid nifluminic 250 mg.

Actiune terapeutica - Novopone, capsule
Antiinflamator-analgezic. Acidul nifluminic este un derivat al acidului nicotinic, avand o actiune antiinflamatoare si analgezica bine determinata. Novopone fiind un analgezic puternic, ofera o ameliorare rapida a durerilor persistente de cap si de dinti.

Indicatii - Novopone, capsule
Artropatii inflamatorii (poliartrita reumatoida). Artropatii degenerative ale coloanei vertebrale si artropatii periferice.

Doze si mod de administrare - Novopone, capsule
Cazuri grave: cate 2 capsule in timpul mesei de pranz si 2 capsule seara in timpul mesei. In boli cronice: cate 1 capsula in timpul mesei de pranz si 1 capsula seara in timpul mesei.

Contraindicatii - Novopone, capsule
Ulcere gastrice si chiar ulcere gastrice in antecedente; alte tulburari organice ale sistemului gastrointestinal sau hemoragii recidivante in antecedente. Pacientii care au manifestat criza astmatica dupa folosirea aspirinelor sau altor medicamente antiinflamatorii. Pacientii alergici la medicament. in graviditate si lehuzie (alaptare). La copii sub 14 ani. Pacientii cu tulburari hematologice sau insuficienta hepatica, sau renala severa. In combinatie cu alte medicamente antiinflamatorii nesteroide.

Reactii adverse - Novopone, capsule
Cele mai frecvente care s-au observat sunt: durere epigastrica, greata, diaree, durere de cap, exantem, scadere a hematocritului, semne de afectare renala. Rar s-a observat agranulocitoza. Acidul niflumic, ca si toate celelalte medicamente antiinflamatorii, poate provoca perturbatii ale functiei hepatice cat si perturbatii ale sistemului cardiovascular.

Fiecare capsula contine: acid nifluminic 250 mg. Antiinflamator-analgezic. Acidul nifluminic este un derivat al acidului nicotinic, avand o actiune antiinflamatoare si analgezica bine determinata. Novopone fiind un analgezic puternic, ofera o ameliorare rapida a durerilor persistente de cap si de dinti. Artropatii inflamatorii (poliartrita reumatoida). Artropatii degenerative ale coloanei vertebrale si artropatii periferice. )))Doze si mod de administrare Cazuri grave: cate 2 capsule in timpul mesei de pranz si 2 capsule seara in timpul mesei. In boli cronice: cate 1 capsula in timpul mesei de pranz si 1 capsula seara in timpul mesei. )))Contraindicatii Ulcere gastrice si chiar ulcere gastrice in antecedente; alte tulburari organice ale sistemului gastrointestinal sau hemoragii recidivante in antecedente. Pacientii care au manifestat criza astmatica dupa folosirea aspirinelor sau altor medicamente antiinflamatorii. Pacientii alergici la medicament. in graviditate si lehuzie (alaptare). La copii sub 14 ani. Pacientii cu tulburari hematologice sau insuficienta hepatica, sau renala severa. In combinatie cu alte medicamente antiinflamatorii nesteroide. Cele mai frecvente care s-au observat sunt: durere epigastrica, greata, diaree, durere de cap, exantem, scadere a hematocritului, semne de afectare renala. Rar s-a observat agranulocitoza. Acidul niflumic, ca si toate celelalte medicamente antiinflamatorii, poate provoca perturbatii ale functiei hepatice cat si perturbatii ale sistemului cardiovascular.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente