CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Nitropector, comprimate
Compozitie - Nitropector, comprimate
1 comprimat contine 200 mg tetranitrat de pentaeritril 10% intr-un amestec de amidon si lactoza.

Actiune terapeutica - Nitropector, comprimate
Pentaeritril tetranitrat este un antianginos cu durata lunga de actiune. Antianginos din grupa nitratilor organici, produce vasodilatatie prin relaxarea fibrelor musculare, scade rezistenta vasculara (in special in sectorul venos), pre- si postsarcina, tensiunea parietala miocardica, si creste circulatia coronariana. Ca si alti nitrati, acest produs amelioreaza aportul si consumul miocardic de oxigen. Dupa administrare, actiunea se instaleaza in 30-60 minute si dureaza aprox. 4-5 ore.

Indicatii - Nitropector, comprimate
Tratamentul anginei pectorale; proflaxia crizelor anginoase; profilaxia infarctului miocardic; convalescenta infarctului miocardic.

Doze si mod de administrare - Nitropector, comprimate
In general, in tratamentul de lunga durata, se vor administra oral 20 mg (1 tableta) de 3-4 ori/zi. Daca este necesar, dozajul poate fi crescut pana la 40 mg (2 tablete) de 4 ori/zi.

Contraindicatii - Nitropector, comprimate
Alergie sau intoleranta, hipotensiune marcata si insuficienta circulatorie acuta, infarct acut de miocard cu presiune de umplere mica, anemie severa, traumatisme cerebrale, hemoragie cerebrala.

Masuri de precautie - Nitropector, comprimate
Prudenta in glaucomul cu unghi inchis, hipotiroidism, hipotermie, malnutritie, boli hepatice si renale grave.Sarcina si alaptare: se va administra cu prudenta in sarcina si alaptare. Efecte asupra capacitatii de conducere auto sau de exploatare a altor masini: prudenta la soferi si la cei ce folosesc masini.

Reactii adverse - Nitropector, comprimate
Uneori congestia pielii, cefalee, ameteli, tahicardie, tulburari digestive; rareori hipotensiune severa, greata, voma, diaree, slabiciune, neliniste, paloare, transpiratie (favorizate de alcool). Poate dezvolta toleranta (se exclude doza de seara, se intrerupe temporar tratamentul).

1 comprimat contine 200 mg tetranitrat de pentaeritril 10% intr-un amestec de amidon si lactoza. Pentaeritril tetranitrat este un antianginos cu durata lunga de actiune. Antianginos din grupa nitratilor organici, produce vasodilatatie prin relaxarea fibrelor musculare, scade rezistenta vasculara (in special in sectorul venos), pre- si postsarcina, tensiunea parietala miocardica, si creste circulatia coronariana. Ca si alti nitrati, acest produs amelioreaza aportul si consumul miocardic de oxigen. Dupa administrare, actiunea se instaleaza in 30-60 minute si dureaza aprox. 4-5 ore. Tratamentul anginei pectorale; proflaxia crizelor anginoase; profilaxia infarctului miocardic; convalescenta infarctului miocardic. )))Doze si mod de administrare In general, in tratamentul de lunga durata, se vor administra oral 20 mg (1 tableta) de 3-4 ori/zi. Daca este necesar, dozajul poate fi crescut pana la 40 mg (2 tablete) de 4 ori/zi. )))Contraindicatii Alergie sau intoleranta, hipotensiune marcata si insuficienta circulatorie acuta, infarct acut de miocard cu presiune de umplere mica, anemie severa, traumatisme cerebrale, hemoragie cerebrala. )))Masuri de precautie Prudenta in glaucomul cu unghi inchis, hipotiroidism, hipotermie, malnutritie, boli hepatice si renale grave.Sarcina si alaptare: se va administra cu prudenta in sarcina si alaptare. Efecte asupra capacitatii de conducere auto sau de exploatare a altor masini: prudenta la soferi si la cei ce folosesc masini. Uneori congestia pielii, cefalee, ameteli, tahicardie, tulburari digestive; rareori hipotensiune severa, greata, voma, diaree, slabiciune, neliniste, paloare, transpiratie (favorizate de alcool). Poate dezvolta toleranta (se exclude doza de seara, se intrerupe temporar tratamentul).
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente